Ο παλιότερος είναι αλλιώς και η “Ατλέτι” ξανά αφεντικό!

H Aτλέτικο Μαδρίτης ήταν η θριαμβεύτρια του τελικού της Λιόν απέναντι στη Μαρσέιγ, και με σκορ 3-0, κατέκτησε καθαρά και δίκαια το τρίτο Γιουρόπα Λιγκ στην ιστορία της!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε αυτό που της άξιζε, όπως της άξιζε γιατί έδειξε πως ξέρει να το κερδίζει.
Το 3-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ στο Λιόν όπου η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Έστω κι αν ο Αργεντίνος τεχνικός είδε το ματς από την εξέδρα, τιμωρημένος. Εξάλλου οι παίκτες του ήξεραν πολύ καλά τι να κάνουν στο γρασίδι..

Στην 5η συμμετοχή της σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία οκτώ χρόνια (!) κάτι δείχνουν και η Ισπανική ομάδα το φανέρωσε κατά τρόπο επιβλητικό έχοντας διαχειριστεί αποτελεσματικά τη ροή της αναμέτρησης από τα πρώτα της λεπτά.

Η Μαρσέϊγ ίσως είχε τύχη εάν ο Ζερμέν στο 3ο λεπτό δεν αστοχούσε στην τεράστια ευκαιρία της ομάδας του να μετουσιάσει τον ποδοσφαιρικό της ενθουσιασμό. Σαν να μην το πίστευε..

Και φτάσαμε σε έναν γρήγορο ρυθμό όπου η Ατλέτικο άρπαξε την ευκαιρία, με τη βοήθεια της ιστορικής – καθοριστικής γκάφας των αντιπάλων της, στο 20ο λεπτό βάζοντας τον τελικό αποκλειστικά στα δικά της μέτρα.

Ήταν τότε που ο Ματαντά έδωσε, εν μέσω πολυκοσμίας, τη μπάλα στον Αγκισά λίγο έξω από την μεγάλη του περιοχή. Αυτός κοντρόλαρε απελπιστικά και ο Γκριεζμάν λίγο δίπλα του το συγκεκριμένο λάθος δεν το άφησε έτσι. Πήρε τη μπάλα, έφτασε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ πραγματοποιώντας το αυτονόητο για την κλάση του. κι έτσι έγινε το 1-0.

Από κει και πέρα, οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν τα δικά τους. Πρέσιγκ στο χώρο και τον ρυθμό να πάει σαν… καρδιογράφημα, πάνω – κάτω κι όπως βόλευαν οι συνθήκες.

Πλήγμα για την ομάδα της Μασσαλίας ο τραυματισμός του κουμανταδόρου της στη μεσαία γραμμή,  διεθνούς μέσου Παγιέ. Κι άντε μετά να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας.. Πώς να γίνει κάτι τέτοιο κόντρα σε έναν τόσο έμπειρο από τελικούς, αντίπαλο;

Η ροή δικαίωνε λεπτό προς λεπτό την Ισπανική ομάδα κυλώντας ως ένα ακόμα τελετουργικό διεθνούς δικαίωσης των προσπαθειών της και της εικόνας της ως σύνολο τα τελευταία χρόνια!
Το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο, κι αυτό με τη σφραγίδα του MVP Γκριεζμάν έφερε τους Μαδριλένους ακόμα πιο κοντά στο τρόπαιο. 

Ήταν το 48ο λεπτό όταν η μπάλα «εκλάπη» στη μεσαία γραμμή και με αστραπιαίες αλλαγές έφτασε στα πόδια του αφηνιασμένου Γάλλου επιθετικού ο οποίος μπήκε σαν ταύρος στα καρέ της Μαρσέϊγ από θέση μέσα δεξιά, πλασάροντας υποδειγματικά πάνω από το πεσμένο σώμα του Ματαντά.

Στη συνέχεια και μέχρι να μπει ο Μήτρογλου στο ματς, η «Ατλέτι» πίεζε, πρέσαρε δημιουργούσε και έκανε φάσεις ενώ οι αντίπαλοί της έμοιαζαν σαν να έψαχναν ένα μικρό θαύμα για να ξαναμπούνε στο παιχνίδι.
Αυτό το θαύμα δεν ήρθε στο 81ο λεπτό, μάλλον επειδή δεν το ήθελε και η τύχη. Τότε που ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε την κεφαλιά όμως η στρογγυλή “θεά” βρήκε την εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Όμπλακ και κυλώντας παράλληλα, περίπου σαδιστικά, έφυγε εκτός εστίας από την άλλη πλευρά.

Κάπου εκεί σταμάτησαν να ελπίζουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι της Ο.Μ. και η Ατλέτικο δεν τους έδωσε άλλη ευκαιρία.
Σε μια ακόμα σουλουπωμένη αντεπίθεση στην εκπνοή του διαδικαστικού η μπάλα «γύρισε» από τα αριστερά προς τα δεξιά στα καρέ του Ματαντά για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του μετά το σουτ του Γκάμπι!
Το 3-0 και τέλος
!!

Στο τελετουργικό κατόπιν μπήκε κι ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, μαζί με τους 15 χιλιάδες συμπατριώτες του προκειμένου άπαντες να αποθεώσουν και να τιμήσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μαρσέϊγ (Ραούλ Γκαρσία) : Μανταντά, Ραμί, Αμαβί, Λουίς Γκουστάβο, Σαρ, Σανσόν, Αγκισά, Παγιέ (32’ Μάξι Λόπες), Οκάμπος (55’ Εντζιέ), Θοβάν, Ζερμέν (74΄Μήτρογλου).

 Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Γκοντίν, Βρσάλκο (46΄Χουανφράν), Χιμένεζ, Χερνάντες, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Ντιέγκο Κόστα, Γκρίζμαν (90’ Τόρες), Κορέα (88’ Πάρτεϊ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.