Κοντά σε συμφωνία για το PSI

Την προσεχή Τετάρτη θεωρούν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη πως θα κλείσει η συμφωνία Δημοσίου - πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και αφού πρώτα υπάρξει ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής για τους όρους του PSI.

Την προσεχή Τετάρτη θεωρούν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη πως θα κλείσει η συμφωνία Δημοσίου – πιστωτών για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και αφού πρώτα υπάρξει ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής για τους όρους του PSI. Πάντως, πριν αναχωρήσει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να έχει στη διάθεσή του το βασικό κορμό της συμφωνίας.

Εξάλλου, τόσο σήμερα όσο και αύριο θα συνεχισθούν οι επαφές του Πρωθυπουργού και στελεχών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους εκπρόσωπους των πιστωτών και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα και τον τραπεζίτη Ζαν Λεμιέρ προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν νομικά θέματα, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προεξοφλητικό επιτόκιο των νέων ομολόγων αλλά και με την ενσωμάτωση ρήτρας ΑΕΠ στα νέα ομόλογα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών αναμένεται να ασχοληθεί με το αίτημα του ΔΝΤ για μεγαλύτερη συμμετοχή του επίσημου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέμα για το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να ληφθεί τελική απόφαση τη τρέχουσα περίοδο.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.