Στη σαγήνη της Αραβικής Χερσονήσου

Η Χερσόνησος της Αραβίας ενίοτε αποδείχθηκε σαγηνευτική για τους σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γνωρίζετε αλήθεια ποιος άνοιξε το δρόμο…;

Δεν είναι λίγα τα σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που δε μπόρεσαν να προσπεράσουν τις «Ποδοσφαιρικές Σειρήνες» της Αραβίας είτε κοιτάζοντας την ημερομηνία γέννησης στις ταυτότητες τους, είτε τα μηδενικά στον αριθμό του προσφερόμενου συμβολαίου. Από τον αρκούντως μακρύ κατάλογο επιλέξαμε εκείνους που και σούπερ σταρ ήταν και μεγάλο κρότο προκάλεσε η απόφαση τους να εγκλιματιστούν στη ζέστη της περιοχής. 

#5 ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΜΠΑΤΙΣΤΟΥΤΑ

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ που πάτησαν ποτέ τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Γεμάτος τίτλους και προσωπικές διακρίσεις, ο Αργεντινός σούπερ σταρ αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους στη σπουδαία καριέρα του αγωνιζόμενος στην Αλ Αραμπί του Κατάρ. Στα 34 του ο “Μπατι – γκολ” τίμησε τα 8 εκατομμύρια δολάρια που του απέφερε το τελευταίο του συμβόλαιο, σκοράροντας 25 γκολ και κάνοντας ρεκόρ τερμάτων στην ιστορία του πρωταθλήματος της χώρας. 

#4 ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της Μπαρτσελόνα και της σύγχρονης προπονητικής, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, «διέβη το Ρουβίκωνα» ως ποδοσφαιριστής στα 32 του και φόρεσε τη φανέλα της Αλ Αχλί απορρίπτοντας πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Έχοντας ολοκληρώσει την περιπέτεια του στην Ιταλία, ο Ισπανός προτίμησε το συμβόλαιο της ομάδας από το Κατάρ όχι μόνο για τις υψηλές οικονομικές απολαβές αλλά και για την αλλαγή περιβάλλοντος την οποία επιθυμούσε, έχοντας περάσει στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του.

#3 ΡΑΟΥΛ 

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 35 του χρόνια κι έχοντας κατακτήσει τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Ισπανίας, ο Ραούλ Γκονζάλεθ αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Σάλκε και να πάρει το δρόμο για την αραβική χερσόνησο. Αναζητούσε ένα λιγότερο απαιτητικό περιβάλλον όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει, ωστόσο οι απολαβές του προφανώς κι ήταν αντάξιες του παρελθόντος και της κλάσης του Ραούλ. 

#2 ΤΣΑΒΙ 

Ο Τσάβι Ερνάντες θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στην κουρφή των επιλογών μας, αλλά αποφασίσαμε να την αφιερώσουμε στον πρώτο σπουδαίο που άνοιξε το δρόμο.
Ο Τσάβι, επίσης έχοντας κατακτήσει τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας κι έχοντας πατήσει τα 35 του δε θα ήταν εύκολο να πει όχι στα 22 εκατομμύρια δολάρια που αράδιασε μπροστά του το 2015 η Αλ Σάντ. Αποφάσισε λοιπόν να περάσει την τελευταία του ποδοσφαιρική τριετία στο Κατάρ κι όταν έφτασε στο τέλος της, δε δυσκολεύθηκε να την επεκτείνει για ακόμη δύο χρόνια… 

#1 ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΡΙΒΕΛΙΝΟ

Δεν ήταν μόνο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Βραζιλίας του 1970 που λογίζεται από πολλούς ως η καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών, αλλά και μια από τις δεσπόζουσες παρουσίες αυτής. 
Η είδηση ότι ο Ριβελίνο, ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για το Ντιέγκο Μαραντόνα όπως έχει δηλώσει ο Αργεντινός, θα αγωνιζόταν στα 32 του χρόνια στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ έσκασε σαν βόμβα το 1978. Όταν όμως έγινε γνωστό το ποσό το οποίο ξεπερνούσε τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τότε όλοι αντιλήφθηκαν γιατί ο Ριβελίνο αποτέλεσε τον πρώτο σούπερ σταρ στην ιστορία του αθλήματος που ανακάλυψε το δρόμο προς τη χερσόνησο της Αραβίας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.