Τα ‘σκαθάρια’ έρχονται στη μεγάλη οθόνη από τον Peter Jackson

Lord of the Ringo...Τι και αν το συγκρότημα έχει διαλυθεί; Τι και αν έχουν περάσει περίπου...

Lord of the Ringo…

Τι και αν το συγκρότημα έχει διαλυθεί; Τι και αν έχουν περάσει περίπου τέσσερις δεκαετίες από τη δολοφονία του John Lennon; Όσα χρόνια και αν περάσουν ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να αγαπά και να ακούει τους Beatles και να πωρώνεται με αυτούς λες και είναι ενεργό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το BBC, o Οσκαρικός σκηνοθέτης Peter Jackson, ο οποίος είναι fan του συγκροτήματος, θα χρησιμοποιήσει κινηματογραφικό υλικό από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος για να παρουσιάσει στον κόσμο πως δημιουργήθηκε το άλμπουμ “Let It Be”.

Ο σκηνοθέτης έχει πρόσβαση σε 55 ώρες υλικού του 1969 και περιγράφει ότι η ταινία θα είναι “το πείραμα που ονειρεύονταν οι fans των Beatles”. Λέει ότι “θα είναι σαν μια μηχανή του χρόνου που θα μας ταξιδέψει στο τότε και θα δούμε τους τέσσερις φίλους να δημιουργούν τέλεια μουσική”.

Σκοπός της ταινίας είναι να καταρριφθεί ο μύθος που ήθελε την ηχογράφηση να είναι η χειρότερη του συγκροτήματος. “Ανακουφίστηκα όταν έμαθα ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορετική από τον μύθο”, είπε ο σκηνοθέτης. “Υπάρχουν στιγμές δράματος, αλλά τίποτα από αυτά που περιγράφονταν. Το να βλέπεις τους John, Paul, George και Ringo να δουλεύουν μαζί και να δημιουργούν τα πλέον κλασικά τραγούδια από την αρχή, δεν είναι μόνο φανταστικό, αλλά και αστείο”.

Ο Jackson δεν θα παρουσιάσει μόνο την ηχογράφηση, αλλά και τη συναυλία που έδωσαν στην οροφή της δισκογραφικής τους Apple Corps στο Λονδίνου, η οποία έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου 1969.

Οι Beatles είναι από τα πλέον γνωστά συγκροτήματα του κόσμου. Μέλη της ήταν οι John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr. Η μουσική τους άλλαξε τα δεδομένα για τους νεώτερους καλλιτέχνες και διαμόρφωσε τον κόσμο και την κοινωνία όπως την ξέρουμε σήμερα. Είναι το συγκρότημα που άνοιξε τον δρόμο και σε άλλους καλλιτέχνες γιατί ήταν πρωτοπόρος της “Βρετανικής Εισβολής” στις ΗΠΑ.

Αν και δημιουργήθηκαν το 1957, ο πρώτος τους δίσκος, “Please Please Me”, κυκλοφόρησε το 1963. Από τότε δεν σταμάτησε να εργάζεται μέχρι το 1970 και τον δίσκο “Let It Be”. Ταινία για την ηχογράφηση έχει ξαναγίνει. Συγκεκριμένα, το ομότιτλο “Let It Be” κυκλοφόρησε το 1970 και η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. Γνωστά τους τραγούδια είναι τα “Come Together”, “All You Need Is Love”, “Yellow Submarine” και πολλά πολλά ακόμα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Jackson ασχολείται με ντοκιμαντέρ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το “They Shall Not Grow Old”, το οποίο περιέχει χρωματισμένα πλάνα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Fun fact: Το συγκρότημα είχε προσπαθήσει να πάρει τα δικαιώματα του “Lord of the Rings” την δεκαετία του ’60 με σκοπό την δημιουργία της ταινίας. Ο John Lennon ήθελε να είναι ο Gollum, ο Paul McCartney θα ενσάρκωνε τον Frodo και ο Stanley Kubrick θα ήταν ο σκηνοθέτης. Αλλά ο JRR Tolkien δεν ήθελε η ταινία να πραγματοποιηθεί από το συγκρότημα και έτσι αρνήθηκε να τα παραδώσει.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.