Η Ντιναμό είχε το… κλειδί του Σολ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη στη φάση των «32» του Europa League. Στη ρεβάνς του Κιέβου ηττήθηκε από την Ντιναμό με 1-0 και ολοκλήρωσε το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη στη φάση των «32» του Europa League. Στη ρεβάνς του Κιέβου ηττήθηκε από την Ντιναμό με 1-0 και ολοκλήρωσε το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δέχθηκε το γκολ από τον Σολ στο πρώτο ημίχρονο. Με την είσοδο των Μασούρα, Γκερέρο και Νάτχο ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, οι «Πειραιώτες» ανέβασαν την απόδοσή τους, χάνοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Αλλά δεν αξιοποιήθηκαν εξαιτίας των εξαιρετικών επεμβάσεων του Μπόικο.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Δύο αλλαγές είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς στη ρεβάνς του Κιέβου σε σχέση με το αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Τοροσίδης και Μπουχαλάκης πήραν τη θέση του τραυματία Βούκοβιτς και του τραυματία Καμαρά.

Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ και Τσιμίκας στην άμυνα, οι Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε είχαν το ρόλο των αμυντικών μέσων, οι Ζιλ Ντίας και Ποντένσε έπαιξαν στις δύο πτέρυγες, ο Φορτούνης ήταν επιτελικός μέσος και φορ ο Χασάν.

Στο πάγκο ήταν οι Λοντίγκιν, Νάτχο, Ανδρούτσος, Γκερέρο, Μασούρας, Κούτρης και Μιράντα. Εκτός 18άδας έμεινε ο Χουτεσιώτης.

Να σημειωθεί πως στο Κίεβο ταξίδεψαν και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σολδάνο, οι οποίοι δεν έχουν δηλωθεί στην λίστα της UEFA, αλλά και ο τιμωρημένος Καμαρά.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με τον πρώτο αγώνα του Φαλήρου. Έτσι, από την αρχή έπαιξαν οι Μπόικο, Βέρμπιτς, Σεπελίεφ, Σολ, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλκσι, Σαμπάνοφ, Κεντζιόρα.

Στον πάγκο κράτησε τους Μπούχαν, Σίντορτσουκ, Σίντκλεϊ, Χάρμας, Ρούσιν, Σμίρνι, Αλιμπέκοφ.

Πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του βετεράνου παίκτη της Ντιναμό, Βιτάλι Μπουλέφσκι.

Το καθοριστικό γκολ

Με την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν με την μπλε εμφάνιση, κλήθηκαν να διαχειριστούν την πίεση των γηπεδούχων. Είναι αλήθεια πως στα πρώτα δέκα λεπτά, η Ντιναμό είχε τον έλεγχο, δίχως ωστόσο να κατορθώσει να απειλήσει τον Σα. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη τελική με μακρινό σουτ του Χασάν στο 7′ . Ωστόσο, η μπάλα έφυγε άουτ. 

Καθώς κυλούσε ο χρόνος, οι «Πειραιώτες» άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους, ισορροπώντας το ματς. Μάλιστα, οι παίκτες του Μάρτινς κρατούσαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους. Όμως, δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Ντιναμό. 

Επιχείρησαν να το κάνουν, κυρίως με ανάπτυξη από τα άκρα. Στο 16’, ο Ποντένσε πάτησε την μπάλα για τον Τσιμίκα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά απομάκρυνε ο Μπόικο.

Αλλά στην πρώτη της τελική προσπάθεια, η Ντιναμό άνοιξε το σκορ. Στο 33’ και μετά από σέντρα του Μικολένκο από τα δεξιά, ο Σολ κινήθηκε γρήγορα στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 1-0. Αν και προσπάθησε, ο Μεριά δεν πρόλαβε να κόψει τη μπάλα πριν φθάσει στον Μικολένκο.

Έως το τέλος του πρώτου μέρους, η Ντιναμό απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις. Στο 35’ με σουτ του Σεπελίεφ ένα μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Στις καθυστερήσεις, ο Σολ βρέθηκε μόνος απέναντι στο Σα. Όμως, δεν μπορεί να τον νικήσει από το ύψος της μικρής περιοχής, καθώς ο Πορτογάλος γκολκίπερ ενήργησε άριστα και απομάκρυνε τη μπάλα.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μαρτίνς πέρασε τον Μασούρα στη θέση του αρνητικού Ντίαζ. Είναι αλήθεια πως η ομάδα του Πειραιά άρχισε να επιβάλει το ρυθμό της, καθώς η Ντιναμό είχε ρίξει το βάρος στην άμυνα. 

Ο Μασούρας άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και σε δύο περιπτώσεις έφθασε κοντά στο γκολ. Αρχικώς στο 52’, ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Τοροσίδη, ο οποίος με σέντρα βρήκε τον Μασούρα. Όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Ντιναμό.

Στο 64’ ο Έλληνας εξτρέμ έπιασε από πλάγια θέση ένα δυνατό σουτ. Ο Μπόικο απογειώθηκε και με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα.

Στο 65’ ο Μαρτίνς αποφάσισε να κλείσει τις αλλαγές του, περνώντας τους Γκερέρο και Νάτχο στη θέση των Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Παράλληλα άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Η πίεση προς την άμυνα της Ντιναμό αυξανόταν διαρκώς. Στο 74’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ισοφάριση. Όμως, ο Μπόικο έκανε την επέμβαση του αγώνα σε προβολή του Χασάν.

Ο γκολκίπερ της Ντιναμό κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο 87’ σε τετ α τετ με τον Γκερέρο. 

Διαιτητής ήταν ο Σλοβάκος, Ιβάν Κρούζλιακ με βοηθούς τους Τόμας Σομολάνι και Μπράνισλαβ Χάνκο.

Οι Σισέ και ο Βέρμπιτς συμπλήρωσαν κάρτες και θα χάσουν το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της ομάδας τους. Κίτρινη αντίκρισαν ακόμη οι Κεντζιόρα (24’), Ποντένσε (45’), Γκερέρο (66’), Σεπέλιεφ (79’), Τοροσίδης (83’).

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Βέρμπιτς (92’ Ρουσίν), Σεπελίεφ, Σολ (92’ Αλιμπέκοφ), Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλκσι, Σαμπάνοφ (76’ Γκάρμας), Κεντζιόρα.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (46’ Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ζιλ Ντίας (46’ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Χασάν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.