Ο Μέσι, ο Ρόχο, ο Αρμάνι και τα ρεκόρ

Ο Μέσι σκόραρε μετά από 662 λεπτά, ο Ρόχο βρήκε δίχτυα ξανά κόντρα στη Νιγηρία, ο Αρμάνι έγινε ο 17ος τερματοφύλακας και ο μεγαλύτερος μέσος όρος ηλικίας στην ιστορία των Μουντιάλ.

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η Αργεντινή κατάφερε για ακόμα μία φορά να προκριθεί από την φάση των ομίλων στους “16”. Και το κατάφερε για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά από αυτές των 2006-Γερμανία, 2010-Νότιος Αφρική, 2014-Βραζιλία και 2018-Ρωσία. 

Το νικητήριο γκολ που έδωσε και την πρόκριση στην Αργεντινή ήρθε στο 86′ από τον Μάρκος Ρόχο, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά με την Εθνική και το αξιοσημείωτο είναι πως τα 2 από τα 3 γκολ τα έχει βάλει κόντρα στη Νιγηρία. Το προηγούμενο ήταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. 

Κόντρα στη Νιγηρία ήταν και το τελευταίο Μουντιαλικό γκολ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε σκοράρει το 2014 κόντρα στους “Σούπερ Αετούς” και από τότε μετρούσε 662 αγωνιστικά λεπτά για να βρει δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Για πρώτη φορά βασικός σε Παγκόσμιο Κύπελλο ο Φράνκο Αρμάνι, ο οποίος πήρε τη θέση του Βίλι Καμπαγέρο μετά τη γκάφα που έκανε στο ματς με την Κροατία. Μάλιστα, ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ έγινε ο 17ος γκολκίπερ που υπερασπίζεται την εστία της Αργεντινής σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι περισσότεροι τερματοφύλακες από κάθε άλλη χώρα. 

Τέλος, ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας που παρέταξε ο Χόρχε Σαμπάολι κόντρα στη Νιγηρία ήταν 30 χρόνια και 189 ημέρες. Επίδοση ρεκόρ στην ιστορία των Μουντιάλ καθώς δεν έχει υπάρχει άλλη ομάδα στο παρελθόν που να έχει αγωνιστεί με τόσο υψηλό μέσο όρο ηλικίας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.