Φλερτ-Αρη με πλέι οφ (vid)

Με το γκολ του Λαζαρίδη 11 λεπτά πριν το τέλος του ματς ο Αρης επιβλήθηκε της ΑΕΚ 1-0 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης διατήρησαν το αήττητο τους για ένατο συνεχόμενο ματς, αν και στο πρώτο ημίχρονο κινδύνεψαν έντονα από την πολύ καλύτερη ΑΕΚ.

Με το γκολ του Λαζαρίδη 11 λεπτά πριν το τέλος του ματς ο Αρης επιβλήθηκε της ΑΕΚ 1-0 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Οι κίτρινοι διατήρησαν το αήττητο τους για ένατο συνεχόμενο ματς, αν και στο πρώτο ημίχρονο κινδύνεψαν έντονα από την πολύ καλύτερη ΑΕΚ. Η Ένωση έχασε σωρεία ευκαιριών να ανοίξει το σκορ και να πάρει τη νίκη, αλλά όπως και στο ματς με τον ΟΦΗ, την «πλήρωσε» στο δεύτερο ημίχρονο δεχόμενη γκολ. 

Τα αρχικά πλάνα


Ο Μανουέλ Μασάδο ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια με του Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας, το Μίσελ στο αριστερό και τους Λαζαρίδη και Σανκαρέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή ο Παπαστεριανός σε ρόλο αμυντικού χαφ στην κορυφή του ρόμβου, με τους Παπαζαχαρία δεξιά, Καπετάνο αριστερά και τον Ουμπίδες πίσω από τους Καστίγιο και Τριανταφυλλάκο που αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο του Άρη.


Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε το ματς με το 4-2-3-1, έχοντας τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, τον Καράμπελα στο αριστερό άκρο της άμυνας τους Δέλλα και Κοντοέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Γεωργέα στο δεξί άκρο.
Ο Μάκος με τον Καφέ είχαν το ρόλο των αμυντικών μέσων, με τον Βάργκας μπροστά τους το Σιαλμά αριστερά, το Λεονάρντο δεξιά και το Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.


Υπεροχή ΑΕΚ και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο σερί που έχει (8 αγώνες χωρίς ήττα) με το Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο του, ενώ από την άλλη ο δικέφαλος της Αθήνας έψαχνε την επιστροφή στις νίκες μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον ΟΦΗ.
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που παρά τα προβλήματα κυρίως στην αμυντική γραμμή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους Σιαλμά, Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο να έχουν κέφια, να ταλαιπωρούν την αμυντική γραμμή του Άρη και να χάνουν πολλές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο για να ανοίξουν το σκορ.
Η πρώτη ήταν στο 8ο λεπτό όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε εξαιρετικό γύρισμα από αριστερά για τον Λεονάρντο, εκείνος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα η ένωση έχασε ακόμα μια ευκαιρία με το Λυμπερόπουλο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά το σωτήριο τάκλιν του Παπαστεριανού έστειλε την μπάλα κόρνερ!
Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να χτυπάει το Άρη από τα πλάγια που αντιμετώπιζε πρόβλημα και κυρίως από τη δεξιά πλευρά της άμυνας και στο 12′ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, την τρίτη στο ματς, να ανοίξει το σκορ.
Ο Λεονάρντο βγήκε από δεξιά, γύρισε ωραία την μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε από πολύ κοντινή απόσταση και σε κενή εστία να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 19ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι που ήταν εμφανώς καλύτεροι μέσα στο γήπεδο έχασαν την τέταρτη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ.
Ο Βάργκας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σιαλμάς πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας, αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Βελλίδη!
Μετά το εντυπωσιακό δεκάλεπτο της ΑΕΚ και τις εσωτερικές αλλαγές του Μασάδο, ο Άρης ισορρόπησε λίγο το ρυθμό που μετά το 30′ έπεσε, με τον δυνατό αέρα να παίζει ανασταλτικό ρόλο στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Η πρώτη απειλητική επίσκεψη των παικτών του Άρη χωρίς όμως να ληφθεί σαν ευκαιρία, ήταν στο 31′ το μακρινό μονοκόμματο σουτ του Καπετάνου που κατέληξε άουτ.

Αλλαγές συστήματος και στημένα έφεραν τη νίκη
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να μένει με τη γλύκα της εντυπωσιακής εμφάνισης, αλλά και την πίκρα του ότι πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να έχει το προβάδισμα στο σκορ όπως θα ήταν και το πιο δίκαιο.
Θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του η οποία στο πρώτο ημίχρονο ηταν κακή, ο Μασάδο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με δυο αλλαγές. Έριξε στο ματς τους Ακόστα και Φατί, στη θέση των Τριανταφυλλάκου και Παπαστεριανού, αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Καστίγιο στην κορυφή της επίθεσης τον Καπετάνο από πίσω και τους Ουμπίδες και Ακόστα στα άκρα.
Αλλαγή όμως πραγματοποίησε και ο Κωστένογλου, αναγκαστική όμως, με τον Μπέλεκ να παίρνει τη θέση του τραυματία Λυμπερόπουλου.


Οι αλλαγές έκαναν ποιο ορθολογικό το σχήμα του Άρη που με δυο αμυντικά χαφ κατάφερε να κλείσει διαδρόμους και βέβαια να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή.
Τα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους κύλησαν χωρίς κάποια ουσιαστικά φάση μπροστά από τις δυο εστίες με τους γηπεδούχους να έχουν αναλάβει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να μην μπορούν όμως να φτάσουν απειλητικά απέναντι στον Αραμπατζή.
Στο 67ο λεπτό η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Καφές με βαθιά μπαλιά βρίσκει το Λεονάρντο οποίος γυρίζει απευθείας  από δεξιά και βγάζει μόνο του το Μπέλεκ έτοιμο να πλασάρει, αλλά ο Σανκαρέ έβαλε σωτήρια την προβολή και απομάκρυνε!


Όσο περνούσε η ώρα η ένταση αυξανόταν και τα νεύρα πολλαπλασιάζονταν με τις κίτρινες να βγαίνουν με μεγάλη ευκολία από το τσεπάκι του Κάκου.
Ο Αρης που πίεζε προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις που κέρδιζε γύρω γύρω από την περιοχή. Στο 75′ ο Νέτο εκτέλεσε πολύ καλά το φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Αραμπατζή.
Στο 79ο λεπτό όμως μετά από άλλο ένα στημένο ο Αρης έφτασε στο γκολ.
Ο Ουμπίντες εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση αριστερά, ο Αραμπατζής έπιασε αέρα και ο  Λαζαρίδης με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 1-0 για τον Άρη.
Το γκολ αυτό και κυρίως το χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς με τους παίκτες της ΑΕΚ να μην έχουν το κουράγιο να αντιδράσουν έχοντας «τιμωρηθεί» ουσιαστικά από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που λέει ότι η ομάδα που χάνει τις ευκαιρίες δέχεται το γκολ. Αυτό συνέβη και στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νικης.


Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Κασιώτης, Σωτηρόπουλος


Άρης (Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Σανκαρέ, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Μισέλ, Καστίγιο, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ούμπιδες


ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Δέλλας, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος


  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.