«Απόδραση» από την Πόλη (video)

Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε στη... φάκα και με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Ουίλιαμς επικράτησε 86-84 της Νταρουσάφακα και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, ο Παναθηναϊκός δεν έπεσε στη… φάκα και με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Ουίλιαμς επικράτησε 86-84 της Νταρουσάφακα και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Οι «πράσινοι» με μελανό σημείο την άμυνα τους, έδωσαν πολλά δικαιώματα στην αποκλεισμένη από τη συνέχεια της διοργάνωσης Νταρουσάφακα και παρά τις τάσεις αυτοκτονίας που έδειξαν στο τελευταίο λεπτό, κατάφεραν να φύγουν νικητές από την Κωνσταντινούπολη. 

Καθοριστικός για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ο Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους εκ των οποίων οι 5 στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ραντούλιτσα με 21, ενώ 12 και 10 πρόσθεσαν Φελντέιν και Γκιστ αντίστοιχα. Ρεκόρ για τον Διαμαντίδη, καθώς ανέβηκε στην έκτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης. 

Από την Τουρκική ομάδα τεράστια ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο έκανε ο Ερντέν, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ουίλμπεκιν (13π.), Μαρκοϊσβίλι (12π.) και Πρέλτζιτς (11π.). 

Το «τριφύλλι» με ρεκόρ 8-4, πλέον, την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την τελευταία του ομίλου Τσεντεβίτα και με νίκη «κλειδώνει» και μαθηματικά την παρουσία του στην 8άδα της Ευρωλίγκας, κυνηγώντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Από την άλλη πλευρά, η Νταρουσάφακα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

Το ματς: 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, αφού είδε την Νταρουσάφακα με μπροστάρη τον ασταμάτητο Σεμίχ Ερντέν, να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά και να κάνει… πάρτι μέσα στη ρακέτα του. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς, σε αντίθεση με τους Τούρκους, που παρότι δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον, έμοιαζαν σαν να «καίγονταν» για τη νίκη. Με τον Ερντέν να κάνει… πλάκα στον Ραντούλιτσα προηγήθηκαν με 11-6 μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά και ήλεγξαν από πολύ νωρίς τον ρυθμό. Την ίδια ώρα, για τους «πράσινους» τίποτα δεν πήγαινε καλά, αφού δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ και αμυντικά ήταν πολύ ευάλωτοι. Έτσι, η Νταρουσάφακα συνέχισε χωρίς κόπο να βρίσκεται σε θέση οδηγού, ξέφυγε με διψήφια διαφορά (25-15) και τη διατήρησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (27-15), με τον Ερντέν να έχει πετύχει τους περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του (15).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έριξε προς στιγμήν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (35-24), κρατώντας μακριά από το καλάθι του τον Ερντέν, που του είχε κάνει τεράστια ζημιά, όμως οι Τούρκοι είχαν κι άλλες λύσεις απέναντι στην ευάλωτη άμυνα του αντιπάλου. Πρέλτζιτς και Ουίλμπεκιν προστέθηκαν στην επιθετική εξίσωση της Νταρουσάφακα και έστειλαν τη διαφορά στο +13 (42-29), αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει time out.  Οι φωνές του Σέρβου «αφύπνισαν» τους παίκτες του, αφού οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεση στην άμυνα, οδηγώντας τον αντίπαλο σε διαδοχικά λάθη και έτρεξαν σερί 11-0, κλείνοντας έτσι το ημίχρονο στο -2 (42-40), διαφορά ικανοποιητική με βάσει την εικόνα τους.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στην επανάληψη, όπου με διαδοχικούς πόντους του Ουίλιαμς κατάφερε να προσπεράσει (44-46) για πρώτη φορά, δείχνοντας παράλληλα καλά στοιχεία του παιχνιδιού του, όπως η πιεστική άμυνα. Η καλή εικόνα των «πρασίνων», ωστόσο, δεν είχε διάρκεια. Η Νταρουσάφακα απάντησε με διαδοχικά τρίποντα του Μαρκοϊσβίλι και μπήκε ξανά σε θέση οδηγού (55-52), βάζοντας στην εξίσωση και τον κόσμο της. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τα φάουλ, καθώς Καλάθης – Ουίλιαμς είχαν χρεωθεί με τέσσερα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Τζόρτζεβιτς κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Φελντέιν στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ (63-65).

Η εικόνα των «πρασίνων» πάντως δεν διορθώθηκε. Ο Ραντούλιτσα προσπαθούσε να καλύψει τις αμυντικές του αδυναμίες με σκορ στην επίθεση, όμως πάλευε μόνος του, την ώρα που η Νταρουσάφακα έβρισκε λύσεις από διαφορετικούς παίκτες και προσπέρασε ξανά (75-70), πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα. Φελντέιν και Ουίλιαμς βγήκαν μπροστά και με προσωπικές ενέργειες οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ένα επιμέρους σκορ 2-11 και τον έφεραν στο +4 (77-81), 1:36’’ πριν το τέλος. Εκεί, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τάσεις… αυτοκτονίας. Με απανωτά λάθη (αποκορύφωμα η παράβαση 8 δευτερολέπτων) και αχρείαστα φάουλ, έδωσαν την ευκαιρία στη Νταρουσάφακα να απαντήσει με σερί 7-0 και να προηγηθεί με 84-81, 43’’ πριν το τέλος. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς, όμως πήρε και πάλι το «όπλο» του στην επίθεση. Με τρίποντο ισοφάρισε σε 84-84 και από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσε το τελικό 84-86, χαρίζοντας μία πολύτιμη νίκη στον Παναθηναϊκό, αφού το μακρινό σουτ του Ουίλμπεκιν δεν βρήκε ποτέ στόχο.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 42-40, 63-65, 84-86.

Νταρουσάφακα (Οκτάι Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 13 (2), Γιαγκμούρ 3 (1), Ρέντινγκ 5, Ερντέν 18, Μαρκοϊσβίλι 12 (2), Αλντεμίρ, Γκόρντον 9, Αρσλάν, Σλότερ 3, Χαρανγκόντι 3 (1), Μπιέλιτσα 6, Πρέλντζιτς 11 (3).

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5, Πάβλοβιτς, Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 12 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 1, Ουίλιαμς 19 (1), Χάντερ 7.

Live Blog Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.