Αλλάξτε το …τσίπ

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, λίγα 24ωρα πριν το πιο κρίσιμο ματς των τελευταίων ετών.

Τελικά πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να μείνει συγκεντρωμένος και να βγάλει από τη σκέψη του ότι σε λίγα 24ωρα πρέπει να κάνει το αυτονόητο για να ζήσει μια από τις κορυφαίες εμπειρίες της καριέρας του; Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο απόψε για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Να πείσει τους παίκτες του ότι θα πρέπει να κάνουν αλλαγή …τσιπ στον εγκέφαλο και να ξεχάσουν εντελώς το παιχνίδι της Τρίτης με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι εύκολο. Ενδεχομένως πρόκειται για το πιο σημαντικό ματς της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, αφού μια πιθανή επιστροφή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανεβάζει γενικά επίπεδο κάθε ομάδα. Τόσο αγωνιστικά, όσο σε πρεστίζ και φυσικά στον οικονομικό τομέα. 

Η αποψινή μάχη όμως με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα της Super League μόνο εύκολη δε θα είναι. Οι λόγοι είναι αρκετοί και όσοι έχουν παρακολουθήσει τους Γιαννιώτες τα τελευταία χρόνια, με τον Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία τους, μπορούν να καταλάβουν τι θέλουμε να πούμε. Ο ΠΑΣ είναι κάθε χρόνο μια από τις πιο σταθερές και σοβαρές αγωνιστικά ομάδες του πρωταθλήματος. Με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, το οποίο δεν επηρεάζεται από τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Επίσης δείχνει τη δυναμική του τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός μάλιστα ότι από τη στιγμή που επέστρεψε στη Super League δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε παιχνίδι πρεμιέρας. 

Αν συνυπολογίσουμε τις παγίδες που κρύβουν τέτοιου είδους ματς για τα φαβορί, γίνεται εύκολα κατανοητό το πόσο σημαντικός, αλλά και συνάμα επικίνδυνος είναι για την ΑΕΚ ο αποψινός αγώνας. Εκτός απ’ τα παραπάνω ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να κάνει το απαραίτητο ροτέισον προκειμένου από τη μία να δώσει ανάσες σε όσους έπαιξαν στην Ουγγαρία και θα αγωνιστούν την Τρίτη, αλλά και από την άλλη να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που επιθυμεί να ανεβάσει τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Το ματς με τον ΠΑΣ σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά το γεγονός ότι προηγείται του “τελικού” για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το κάνει ακόμα πιο κρίσιμο, ειδικά στον ψυχολογικό τομέα των Κιτρινόμαυρων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.