Zlatan knows how!

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε νικηφόρα από το Στάμφορντ Μπριτζ επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι, όπως και στο πρώτο ματς πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κορυφαίος για τους Παριζιάνους ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με ένα γκολ και μία ασίστ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε νικηφόρα από το Στάμφορντ Μπριτζ επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι, όπως και στο πρώτο ματς πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κορυφαίος για τους Παριζιάνους ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με ένα γκολ και μία ασίστ. 

Ο Σουηδός επιθετικός έδειξε το δρόμο για την πρόκριση, τη δεύτερη συνεχόμενη επί της Τσέλσι και τέταρτη συνεχόμενη συνολικά στη διοργάνωση, που δείχνει να της έχει πάρει τον αέρα αφού προκρίθηκε με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Η ομάδα του Λοράν Μπλαν ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δίκαια εξασφάλισε την παρουσία της στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Ρεάλ Μαδρίτης, Βόλφσμπουργκ και Μπενφίκα. 

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γκους Χίντινγκ επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1 με τον Κουρτουά να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κένεντι, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα στην άμυνα, στο κέντρο οι Φάμπρεγκας, Μίκελ, δεξιά ο Πέδρο, αριστερά ο Αζάρ, στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιέγκο Κόστα και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Γουίλιαν.

Απ’ την άλλη, ο Λοράν Μπλαν παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Τραπ να παίρνει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Μάξγουελ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ στην άμυνα, στο κέντρο οι Τιάγκο Μόττα, Ραμπιό, Ματουιντί, δεξιά ο Ντι Μαρία, αριστερά ο Λούκας και αιχμή του δόρατος ο Ιμπραΐμοβιτς

Ματσάρα στο Λονδίνο

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριτζ με το ρυθμό από το πρώτο λεπτό να είναι καταιγιστικός και η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. 

Η Τσέλσι ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή και την πρόκριση αλλά η Παρί ήταν καλά οχυρωμένη στα μετόπισθεν. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο τρίτο μόλις λεπτό από τα πόδια του Ντιέγκο Κόστα, αλλά ο Τραπ απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της Τσέλσι. 

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των Παριζιάνων. Ο Λούκας έβγαλε τετ α τετ τον Ντι Μαρία από τα αριστερά αλλά το πλασέ του Αργεντινού εξουδετερώθηκε από τον Ιβάνοβιτς.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με το Στάμφορντ Μπριτζ να «βουβαίνεται». 

Ο Ιμπραΐμοβιτς βγήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ραμπιό στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Ωστόσο, στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν. Συγκεκριμένα, στο 27ο λεπτό ο Γουίλιαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Παρί στο κέντρο, πάσαρε κάθετα στον Ντιέγκο Κόστα και εκείνος, αφού «άδειασε» τον Τιάγκο Σίλβα, ισοφάρισε με συρτό σουτ. 

Από κι έπειτα πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι κέντρου. Η απουσία του Βεράτι για τους Παριζιάνους ήταν εμφανής χωρίς ωστόσο να το πληρώσει η Παρί με ένα δεύτερο γκολ και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Ένα ήταν αρκετό!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο έντονος όπως στο πρώτο ημίχρονο αλλά οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. 

Οι Παριζιάνοι ήταν άψογα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο με την Τσέλσι να αμύνεται και να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στην αντεπίθεση. 

Ωστόσο, αυτό το πλήρωσαν οι Λονδρέζοι αφού η Παρί βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. 

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 62ο λεπτό αλλά το πλασέ του Ιμπραΐμοβιτς στο τετ α τετ του απ’ τα αριστερά κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Τρία λεπτά αργότερα η Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 αλλά έπεσε πάνω στον τρομερό Τραπ. Αρχικά, ο Γουίλιαν σούταρε από τον άξονα, ο τερματοφύλακας της Παρί απέκρουσε, ο Αζάρ πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Τραπ είπε εκ νέου «όχι» διατηρώντας το 1-1. 

Έτσι, στο 67ο λεπτό ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για τους Λονδρέζους. 
Ο Ντι Μαρία βγήκε πολύ έξυπνα από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Ιμπραΐμοβιτς με πλασέ στην κίνηση σκόραρε για το 2-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των παικτών του Χίντινγκ. 

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και η Παρί πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά, τέταρτη συνεχόμενη, πάλι επί της Τσέλσι που φαίνεται πως της έχει πάρει τον αέρα από πέρυσι. 

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Γκ. Χίντινγκ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Φάμπρεγκας, Αζάρ (77΄Όσκαρ), Μίκελ, Κένεντι, Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα, Γουίλιαν, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Λούκας, Τιάγκο Μόττα, Ιμπραΐμοβιτς, Ντι Μαρία (82′ Καβάνι), Ματουιντί (87′ Φαν ντερ Βιλ), Μάξγουελ, Ραμπιό, Νταβίντ Λουίζ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.