Οι CEOs των Activision και EA στη λίστα των ακριβοπληρωμένων

Οι απολύσεις και τα λεφτά...στην τσέπη των CEO.Μία νέα αναφορά από το As You Sow για τους πιο...

Οι απολύσεις και τα λεφτά…στην τσέπη των CEO.

Μία νέα αναφορά από το As You Sow για τους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs του 2019, περιλαμβάνει στη λίστα τους chief executives of operations των Activision Blizzard και Electronic Arts.

Το As You Sow, ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός για την εταιρική κοινωνική ευθύνη, εκδίδει μία ετήσια αναφορά για τους top 100 ακριβοπληρωμένους CEO σύμφωνα με την έρευνά τους.

Η μεθοδολογία για τον υπολογισμό αυτό, περιλαμβάνει ανάλυση του μισθού του CEO και της αναλογίας με τον μέσο εργαζόμενο στην εν λόγω εταιρεία, καθώς και άλλους παράγοντες όπως οι ψήφοι των μετόχων κατά του πακέτου αμοιβών των CEO.

Ο Bobby Kotick της Activision κρατάει τα σκήπτρα του πιο ακριβοπληρωμένου CEO στην ιστορία της βιομηχανίας του gaming στις ΗΠΑ.

Ο ετήσιος μισθός του φημολογείται ότι φτάνει τα $28.698.375, ποσό που σύμφωνα με το Gamesindustry.biz είναι 306 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο μισθό ενός υπαλλήλου της Activision. Σύμφωνα με το As You Sow, ο Kotick λαμβάνει $12.835.277 παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.

Ο ετήσιος μισθός του CEO της EA, Andrew Wilson, ανέρχεται στα $35.728.764 όντας 371 φορές μεγαλύτερος από το μέσο μισθό κάποιου άλλου στην ΕΑ, αφήνοντας στον Wilson ένα επιπλέον ποσό της τάξεως των $19.673.861.

Στη λίστα των ακριβοπληρωμένων CEO περιλαμβάνονται οι Bob Iger της Disney ($36.283.680/έτος) και Reed Hastings του Netflix ($24.377.499/έτος)

Η αναφορά αυτή έρχεται έπειτα από την απόλυση 800 υπαλλήλων της Activision Blizzard εξαιτίας των εσόδων του τέταρτου τριμήνου, όπου υπήρξε μικρότερη εισροή χρημάτων σε σύγκριση με πέρσι.

Σύμφωνα με το Kotaku, η EA επίσης επιβεβαίωσε τις απολύσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στο στούντιο FireMonkeys.

Παρά το δύσκολο οικονομικό τρίμηνο που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό η EA, η εταιρεία αναμένει από τίτλους όπως τα Apex Legends και Anthem να ενισχύσουν τα έσοδά τους το 2019.


Ο Mike είναι το “μαντρόσκυλο” του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.