“Εκτελεστής” Μουνιός (video)

Ο Παναιτωλικός, με πρωταγωνιστή τον Φαμπιάν Μουνιός που μπήκε αλλαγή και σκόραρε δις, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και «πάτησε» στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναιτωλικός, με πρωταγωνιστή τον Φαμπιάν Μουνιός που μπήκε αλλαγή και σκόραρε δις, επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και «πάτησε» στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Η αλλαγή του Γιάννη Ματζουράκη άλλαξε τη ροή του αγώνα στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος και να βρίσκει στο πρόσωπο του Μουνιός τον παίκτη που ήταν ικανός να μετουσιώσει την ανωτερότητα σε βαθμούς. Ο νεοφερμένος Αργεντινός σκόραρε δύο γκολ (61΄, 93΄) και χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, με το τελικό 2-0 απέναντι στον Λεβαδειακό για την 22η αγωνιστική. Με τη νίκη αυτή ο Παναιτωλικός έφτασε τους 29 βαθμούς και την 7η θέση της βαθμολογίας, με τους Βοιωτούς να μένουν στους 24 και στην 11η θέση.

Η πρωτοβουλία στον Παναιτωλικό…

Αυτό που χαρακτήρισε το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο είναι η υπεροχή του Παναιτωλικού, δίχως, όμως, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να μπορέσει να φτάσει σε τελικές ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Λεβαδειακό. Ξεχωρίζει το τετ-α-τετ του Κάπελ στο 21΄, όταν και ο γκολκίπερ Βερέμκο κράτησε το «μηδέν» εξουδετερώνοντάς το. Κάποιες προσπάθειες του δραστήριου Ουάρντα, η εκτέλεση φάουλ του Πάουλο στο 23΄ που την απομάκρυνε πάλι ο τερματοφύλακας των Βοιωτών κι ένα σουτ εντός περιοχής του ίδιου παίκτη στο 37΄ ναι μεν αποτέλεσαν τελικές μα όχι κλασικές.

Οι φιλοξενούμενοι του Άκη Μάντζιου επέλεξαν να μην ανοίξουν το παιχνίδι τους και πρωτίστως να διαφυλάξουν το «μηδέν» πίσω. Το κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό κι αυτό επηρέασε το παραγωγικό τους παιχνίδι. Μόνη άξια λόγου επιθετική προσπάθεια αποτέλεσε το σουτ του Ατζαγκούν στο 30ό λεπτό, το οποίο έδιωξε ο τερματοφύλακας Κυριακίδης. Έτσι το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου έμεινε για τις δύο ομάδες.

Η χρυσή αλλαγή του Μουνιός

Ο Αλεξίγιεβιτς, ο οποίος αντιμετώπισε μικροτραυματισμό, άφησε τη θέση του στον Φαμπιάν Μουνιός με την έναρξη του δεύτερου μέρους με τον νεοφερμένο Αργεντινό να έμελλε να είναι αυτός που θ΄ άλλαζε τη ροή του αγώνα. Ο Παναιτωλικός μπήκε ξανά με περισσότερη όρεξη για το γκολ, με τον Λεβαδειακό να φαίνεται ότι αρκείται και στον πόντο. Στο 61΄ έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή του 90λεπτου κι έκανε ουσία την ανωτερότητα των γηπεδούχων. Ο Παπάζογλου έβγαλε εξαιρετική κάθετη ασίστ στον Μουνιός, ο οποίος απέναντι από τον Βερέμκο δεν λάθεψε. 

Με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ κι έθεσε τις βάσεις νίκης για τον Παναιτωλικό. Με κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες του Μάντζιου και του Μαχαίρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν΄ απειλήσουν με το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται στο 93΄ με το 2-0. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα με τον Κάπελ, ο οποίος μετά από κούρσα πάσαρε στον Παπάζογλου που ήρθε σε θέση απέναντι στον Βερέμκο. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού έπιασε το τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μουνιός που με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης / 4-1-4-1): Κυριακίδης – Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Παπάζογλου – Ουάρντα (90΄ Κουτρομάνος), Πάουλο, Αλεξίγιεβιτς (46΄ Μουνιός), Κάπελ – Μαρκόβσκι (72΄ Φερέιρα).

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος / 4-2-3-1): Βερέμκο – Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μεντί – Μαχαίρας, Μαχαμάτ (82΄ Ντομοβτσίσκι) – Μπεν, Ατζαγκούν, Μερεμπασβίλι (74΄ Μίνγκας) – Μάντζιος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.