Μια πατέντα της Microsoft αποκαλύπτει χειριστήρια με αποσπώμενα Joy-Con

Μήπως αυτό που βλέπουμε είναι το controller του xCloud;Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κοινώς...

Μήπως αυτό που βλέπουμε είναι το controller του xCloud;

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κοινώς γνωστό ως πατέντα, που κατατέθηκε από τη Microsoft περιγράφει ένα νέο σχέδιο για «αφαιρούμενους ελεγκτές παιχνιδιών» που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν τα Joy-Con της Nintendo.

Όπως αναφέρθηκε από το Windows Latest, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε από τη Microsoft το 2017, αλλά μόλις δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ. Το ίδιο το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι για μια συσκευή φόρτισης, αλλά τα “αποσπώμενα στοιχεία εισόδου” που φορτίζει η συσκευή είναι ελεγκτές που μπορούν να συνδεθούν σε μια κινητή συσκευή με οθόνη αφής.

Οι απεικονίσεις στην πατέντα δείχνουν τη βασική δομή ενός παραδοσιακού Xbox Controller που μπορεί να χωριστεί σε δύο μισά. Όταν βρίσκονται στη συσκευή φόρτισης, μοιάζουν περισσότερο με ένα παραδοσιακό controller, παρόμοιο με τα Joy-Cons της Nintendo όταν είναι συνδεδεμένα στην βάση που έρχεται μαζί με το Switch, και μετατρέπονται σε κλασσικό χειριστήριο.

Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να είναι προσαρτημένες σε φορητές συσκευές κατά τρόπο που να εμποδίζει την κάλυψη της οθόνης. Οι εικόνες δείχνουν κάτι που φαίνεται να είναι δύο στοιχεία συνδεδεμένα στις στεφάνες (bezel) ενός tablet, δημιουργώντας μια ρύθμιση τύπου Switch. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει ότι οι μονάδες μπορούν να αφαιρεθούν όταν ο χρήστης έχει τελειώσει τo παιχνίδι και, στη συνέχεια, να επανασυνδεθούν όταν θέλει να συνεχίσει. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σημειώνει ότι ο ελεγκτής θα μπορούσε να συνδεθεί με την ίδια ή διαφορετική συσκευή οθόνης αφής, υποδηλώνοντας ότι οι ελεγκτές δεν έχουν σχεδιαστεί για αποκλειστική χρήση σε ένα ενιαίο σύστημα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενδέχεται να συνδέεται με την υπηρεσία xCloud της Microsoft. Στην E3 φέτος είδαμε το Halo 5 στο xCloud, χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Samsung που ήταν συνδεδεμένο με Xbox Controllers.

Με το xCloud να μπορεί να τρέχει σε πράγματα όπως τα τηλέφωνα και τα tablet, ένας ελεγκτής που μπορεί να “κολλήσει” στις πλευρές της συσκευής για να δημιουργήσει μια διάταξη όπως το Switch, φαίνεται μια λογική προσέγγιση.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει θα παίζει FFXIV ή Eve Online.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.