Η EA υποστηρίζει τα Loot Boxes και τα αποκαλεί ‘Surprise Mechanics’

Microtransaction Surprise.Η EA έχει υπερασπιστεί τη χρήση των loot box από την εταιρεία, λέγοντας...

Microtransaction Surprise.

Η EA έχει υπερασπιστεί τη χρήση των loot box από την εταιρεία, λέγοντας ότι είναι απλώς «surprise mechanics».

Το PCGamesN αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας προφορικής συνόδου τεκμηρίωσης με την Επιτροπή Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλημάτων του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, η αντιπρόεδρος της EA για τις νομικές και κυβερνητικές υποθέσεις, Kerry Hopkins, έκανε τη δήλωση.

Η Hopkins όχι μόνο ονομάζει της αγορές με τυχαίο αποτέλεσμα ως “surprise mechanics”, αλλά και τα παρομοίασε με παιδικά παιχνίδια όπως τα Kinder Surprise Eggs.

Η Hopkins στη συνέχεια μίλησε για την ηθική αυτών των αγορών όταν ερωτήθηκε από τον βουλευτή του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Brendan O’Hara.

“Νομίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόσαμε αυτό το είδος αγορών είναι στην πραγματικότητα αρκετά ηθικός, αρκετά διασκεδαστικός και αρκετά ευχάριστος για τους ανθρώπους”, δήλωσε ηHopkins .

“Συμφωνούμε με την επιτροπή τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, την αυστραλιανή επιτροπή τυχερών παιχνιδιών και πολλές άλλες επιτροπές τυχερών παιχνιδιών ότι δεν είναι τζόγος και διαφωνούμε επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οδηγεί σε τζόγο”, πρόσθεσε. “Αντιθέτως πιστεύουμε πως είναι σαν πολλά άλλα προϊόντα που οι άνθρωποι απολαμβάνουν με υγιεινό τρόπο και τους αρεσει το στοιχείο της έκπληξης. “

Ανεξάρτητα από το πως τα ονομάζετε, τα loot boxes είναι ένα μεγάλο ζήτημα, με πολλές χώρες να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη νομιμότητά τους τα τελευταία χρόνια. Οι ρυθμιστικές αρχές της Ολλανδίας και του Βελγίου πρόσφατα δήλωσαν ότι ορισμένα loot boxes είναι παράνομα και έκαναν ακόμη και εταιρείες όπως η Nintendo να αφαιρούν παιχνίδια από τη βελγική mobile game αγορά.

Η EA σχολίασε την απόφαση του Βελγίου κατά τη διάρκεια της συνόδου λέγοντας: “Αποφάσισαν ότι σύμφωνα με τον τοπικό τους νόμο, αυτοί οι μηχανισμοί υπό ορισμένες συνθήκες τον παραβιάζουν”.

Αν θέλετε να ακούσετε τη σύσκεψη, μπορείτε να τη βρείτε εδώ.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.