Η ΦΙΦΑ πιέζει το Ιράν για τις γυναίκες στα γήπεδα

Η ΦΙΦΑ με επιστολή της ασκεί πίεση προς τις ποδοσφαιρικές αρχές του Ιράν προκειμένου να άρουν την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα της χώρας.

Η ΦΙΦΑ με επιστολή της ασκεί πίεση προς τις ποδοσφαιρικές αρχές του Ιράν προκειμένου να άρουν την απαγόρευση εισόδου των γυναικών στα γήπεδα της χώρας.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητά από την τοπική ομοσπονδία αλλά και την ηγεσία της χώρας να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου οι Ιρανές να μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και να παρακολουθήσουν τους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ, που ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Από το 1979 και την Ισλαμική Επανάσταση, οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται δειλά – δειλά βήματα για την άρση της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, 1.000 γυναίκες παρακολούθησαν από «οικογενειακή» εξέδρα στην Τεχεράνη τον τελικό του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Περσέπολις και Κασίμα Άντλερς, παρουσία και του Ιφαντίνο.

Ωστόσο από τότε δεν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη όσον αφορά το θέμα και έτσι η ΦΙΦΑ ανέλαβε εκ νέου δράση.

«Παρ’ όλο που γνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις πολιτισμικές ευαισθησίες, πρέπει να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο, όχι μόνο γιατί το χρωστάμε στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αλλά και γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από τις αρχές που προβλέπονται στο καταστατικό της ΦΙΦΑ. Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2019 πρέπει να μας ενημερώσετε για τα βήματα που θα γίνουν ώστε όλες οι γυναίκες που το επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήρια και να παρακολουθήσουν τους αγώνες», τόνισε ο Ινφαντίνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.