Τίτλοι τέλους για την Vertigo έπειτα από 26 χρόνια

Μια DC για όλους, και όλοι για μια DC.Οι φήμες για μια επερχόμενη αναδιοργάνωση στην DC είχαν...

Μια DC για όλους, και όλοι για μια DC.

Οι φήμες για μια επερχόμενη αναδιοργάνωση στην DC είχαν ξεκινήσει από καιρό αλλά πλέον φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι το μέλλον για πολλές από τις επί μέρους εκδοτικές της προβλέπεται ζοφερό. Αρχικά, η εκδοτική Vertigo της DC Comics θα σταματήσει να υπάρχει μετά το 2019. Η πιο ενήλικη εκδοτική της DC που μας έχει δώσει τίτλους όπως τα “Lucifer”, “Preacher”, “V for Vendetta”, “Killing Joke” και πολλά άλλα, θα μπει στην άκρη, καθώς η DC ετοιμάζεται να ενοποιήσει όλες τις μικρότερες εκδοτικές υπό το όνομα της.

Εκτός της Vertigo, δεν θα ακούσουμε ξανά για την εφηβική DC Ink και την DC Zoom, που στόχευε όλες τις ηλικίες. Από τον Ιανουάριο του 2020, όλο το υλικό θα χωρίζεται με βάση τις ηλικίες στο οποίο αναφέρεται ως εξής: DC Kids (8-12), DC (13+) και DC Black Label (17+).

Art by Brian Bolland. (Image Credit: DC Comics)
Καλλιτεχνική επιμέλεια από Brian Bolland. (Image Credit: DC Comics)

H Vertigo ήρθε στο προσκήνιο της ένατης τέχνης το 1993 όταν η DC την χρησιμοποίησε ως μια δημιουργική διέξοδο για το πιο “σκοτεινό” και ενήλικο υλικό της με Εκτελεστική Συντάκτρια την Karen Berger. Τίτλοι όπως το “The Sandman”, “Saga of the Swamp Thing”, “Hellblazer” πέρασαν από το ενεργητικό της. Με την πάροδο του χρόνου δε η Vertigo άρχισε να συμπεριλαμβάνει και τίτλους των οποίων τα δικαιώματα έχουν οι δημιουργοί όπως τα “Y: The Last Man”, “Fables”, “Scalped” και “Τransmetropolitan”. Από τη στιγμή δε που η Vertigo επανέφερε τους χαρακτήρες της DC όπως τον John Constantine και το Swamp Thing μέσα στο παραδοσιακό της σύμπαν η Vertigo επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε περιεχόμενο όπου τον έλεγχο τον είχαν οι δημιουργοί.

Δυστυχώς η Vertigo δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τη δημοτικότητά της στα επερχόμενα χρόνια, ενώ σημαντικά πλήγματα ήταν οι αποχώρηση των Berger και της διαδόχου της Επικεφαλής Εκδότριας Shelly Bond. Το 2018, η DC επεχείρησε να επαναφέρει την Vertigo με αφορμή την 25η επέτειο από τη δημιουργία της, εμπλουτίζοντάς την παράλληλα με νέους τίτλους όπως τα “American Carnage”, “Goddess Mode” και “Bordertown”

Oπως δήλωσε ο συνεκδότης της DC, Dan Didio “Αυτού του είδους το υλικό είναι πλέον άμεσα προσβάσιμο σε όλα τα είδη, οπότε θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να φέρουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην μάρκα της DC, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας στην αφήγηση για όλους τους φανς όλων των ηλικιών. Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει τις ηλικιακές ενδείξεις που χρησιμοποιούμε προς το παρόν στο υλικό μας”.

Ο συνεκδότης Jim Lee ανέλαβε μέσω Twitter να καθησυχάσει τους ανήσυχους φανς ότι η DC θα συνεχίσει να εκδίδει τίτλους όπως το “Sandman” το “Young Animal” του Gerard Way και το “Wonder Comics” του Brian Michael Bendis και γενικά τους τίτλους εκείνους που απαρτίζουν επί του παρόντος την Vertigo.

H ίδια η Karen Berger σχολίασε την είδηση μέσω Twitter αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει καιρό τώρα και υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι μπορούν να βρουν την πνευματική της συνέχεια στην “Berger Books” της Dark Horse Comics.

Το τέλος της Vertigo σίγουρα είναι και ένα ορόσημο στην ιστορία της ένατης τέχνης. Ποια είναι η άποψή σας για την κίνηση αυτή της DC αλλά και το μέλλον των αγαπημένων μας τίτλων; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.