Ίδιος δρόμος, μεγάλες απαιτήσεις

Δεν υπάρχουν δρόμοι στρωμένοι με... ροδοπέταλα. Ούτε επιτυχία χωρίς προσπάθεια. Η διαδρομή του Κώστα Φορτούνη με τον Ολυμπιακό συνεχίζεται όπως ξεκίνησε. Με απαιτήσεις και φιλοδοξίες. Ευθύνη και πάθος. Μόνο που τώρα - σε σχέση με το 2014 - μιλάει ο αρχηγός που κάνει... τη διαφορά.

Έχει μάθει να δένεται με ότι τον κάνει να αισθάνεται καλά. Με ότι θεωρεί δικό του. Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα, όπου δραπετεύει σε κάθε ευκαιρία, τους φίλους του, μέχρι την ομάδα στην οποία χρόνια τώρα παίζει ποδόσφαιρο.

Η ποδοσφαιρική του διαδρομή είχε αρκετές στροφές, ανηφορικές διαδρομές δύσκολες στιγμές. Προφανώς είχε και μεγάλες χαρέ, επιτυχίες και ικανοποίηση με προσωπικά και ομαδικά επιτεύγματα. 

Η διαδρομή ως προς τον προορισμό είναι όπως την είχε ονειρευτεί. Πήγε πιτσιρικάς στον Ολυμπιακό, την ομάδα που αγαπούσε, μαθαίνοντας στις ακαδημίες του συλλόγου τα πρώτα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου.

Μπορεί η πρώτη επαφή να μην ήταν όπως την ονειρεύτηκε όμως στη ζωή τα εμπόδια πολλές φορές είναι όντως για καλό…

Πέρασε από τον Αστέρα Τρίπολης που με μια εξαιρετική σεζόν έφτιαξε ποδοσφαιρικό διαβατήριο για τη Γερμανία και την Καϊζερσλάουτερν. Παρατηρώντας την εξέλιξη των πραγμάτων και την συνέχεια της ιστορίας, το πέρασμα από τη Γερμανία απλώς έβαλε το… νερό στο αυλάκι για ότι ακολούθησε. 

Η ποδοσφαιρική ποιότητα του… Κωστάκη, όπως τον αποκαλούσαν τότε οι ιδιαίτερα απαιτητικοί οπαδοί των “ερυθρόλευκων” δημιούργησε αίσθηση. Η επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε το 2014. Τότε όπως και τώρα είχε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Γνώριζε που υπογράφει, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες του Ολυμπιακού, όπως και το γεγονός ότι θα είχε μια ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο στην καριέρα του. Και επειδή προφανώς έχετε δει τις σημερινές του δηλώσεις θυμηθείτε τον το καλοκαίρι του 2014 όταν υπέγραφε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός…

Από τότε πέρασαν 5 χρόνια και ο… Κωστάκης έγινε Κώστας. Δεν είναι ταλέντο αλλά ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Δεν είναι στον Πειραιά για να αρπάξει την ευκαιρία αλλά για να οδηγήσει τους υπόλοιπους. Ως ηγέτης αλλά και αρχηγός του Ολυμπιακού. Έχοντας κάνει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα πραγματικότητα και με φιλοδοξία να πετύχει ακόμη περισσότερα. 

Στην τελευταία πενταετία έχει παίξει σε 196 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού σκοράροντας 68 φορές και μοιράζοντας 55 ασίστ. 
Ο ρόλος του στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς είναι καταλυτικός. Σε σκορ σε ασίστ. Σε πρωτοβουλίες και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Πορτογάλος του έδωσε ρόλο που του ταιριάζει. Εκείνος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω και έκανε εκπληκτική χρονιά. 

Αν πέρυσι τέτοια εποχή είχε ο Ολυμπιακός πρόταση για τον Φορτούνη δεδομένα θα το συζητούσε ευκολότερα… Φέτος όμως τόσο ο προπονητής, όσο και η διοίκηση, βλέποντας όσα προσφέρει και πόσο ακόμα μπορεί να εξελιχθεί, δεν ήθελαν να σκέφτονται περίπτωση απώλειάς του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να “χτίσει” τα επόμενα χρόνια του πάνω στον Κώστα και ο ίδιος θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Να είναι χαρούμενος με το ποδόσφαιρο και τον τρόπο που παίζει η ομάδα του. Ικανοποιημένος για ότι προσφέρει και για το γεγονός ότι αυτή η προσφορά του αναγνωρίζεται από τον κόσμο.

Ο Φορτούνης είναι ανταγωνιστικός και εγωιστής. Θέλει να είναι μπροστά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του και έτσι αισθάνεται περισσότερο χρήσιμος. Οι ευθύνες δεδομένα αποτελούν βάρος. Ταυτόχρονα όμως όταν διαχειρίζεσαι σωστά την πίεση δίνουν κίνητρο και αυξάνουν τους δείκτες δημιουργίας.

Στην διαδρομή του στον Ολυμπιακό βίωσε ακραίες καταστάσεις. Από την απόλυτη αποθέωση και λατρεία των οπαδών, μέχρι και το ακριβώς αντίθετο…
Όπως και να έχει, η διαχείριση της ευθύνης για τον αρχηγό αλλά και αγωνιστικό ηγέτη ενός τέτοιου συλλόγου δεν είναι εύκολη. Κλειδί για την δική του πορεία έως τώρα ήταν και θα είναι ο προπονητής. Τον κέρδισε ο Σίλβα και έκανε εκπληκτική σεζόν μαζί του, τον κέρδισε από τον πρώτο μήνα ο Μαρτίνς και συνεννούνται με… κλειστά μάτια.

Κι αν ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού του ταιριάζει, ίσως είναι και προσαρμοσμένος σε αυτόν σε μεγάλο βαθμό, η παρουσία του στην Εθνική ομάδα αυτή τη χρονιά αποδεικνύει πως πραγματικά έχει αλλάξει επίπεδο και σε ατομικό επίπεδο. Ουσιαστικότερο από ποτέ και με τη γαλανόλευκη αλλά και ηγέτης. Σε μια στιγμή που – δυστυχώς – η ομάδα κάθε άλλο παρά στα καλύτερά της είναι…

Όλοι οι αθλητές όλων των σπορ έχουν καλές και κακές στιγμές ή και περιόδους. Όταν όμως αισθάνεσαι καλά, έχεις ρόλο και τον αντιλαμβάνεσαι, αργά ή γρήγορα βγάζεις αυτό που πρέπει στο χορτάρι. Έτσι λειτουργεί και ο Φορτούνης… Ο ίδιος άνθρωπος που πέρυσι όταν ξεκινούσε η σεζόν έλεγε με σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνει ομάδα που θα… γουστάρει να βλέπει ο κόσμος. Κάτι που έγινε αν αναλογιστεί κάποιος πως την τελευταία αγωνιστική και εκτός όλων των στόχων γέμισε το Καραϊσκάκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.