10 ταινίες που νίκησαν τις προκαταλήψεις και έκαναν το Σινεμά περήφανο

Η 27η Ιουνίου του 1969 αποτελεί ημέρα ορόσημο για το ομοφυλοφιλικό κίνημα, καθώς έχει οριοθετηθεί ως η ημέρα που το κίνημα αποβάλει τον παθητικό του ρόλο και περνάει στην αντεπίθεση. Η εξέγερση του Stonewall είναι ουσιαστικά η κραυγή των ομοφυλόφιλων και σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα τους για τα δικαιώματά τους -...

Η 27η Ιουνίου του 1969 αποτελεί ημέρα ορόσημο για το ομοφυλοφιλικό κίνημα, καθώς έχει οριοθετηθεί ως η ημέρα που το κίνημα αποβάλει τον παθητικό του ρόλο και περνάει στην αντεπίθεση. Η εξέγερση του Stonewall είναι ουσιαστικά η κραυγή των ομοφυλόφιλων και σηματοδοτεί την έναρξη του αγώνα τους για τα δικαιώματά τους – Stonewall, η εξέγερση του ομοφυλοφιλικού κινήματος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, επιλέξαμε και παρουσιάζουμε δέκα (10) χαρακτηριστικές ταινίες, διότι: LGBT Rights are Human Rights.

«Στρέλλα» (A Woman’s Way – 2009) του Πάνου Κούτρα

O Γιώργος, 48 ετών (Γιάννης Κοκκιασμένος), αποφυλακίζεται μετά από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που διέπραξε στο χωριό που γεννήθηκε. Το βράδυ της αποφυλάκισής του, διανυκτερεύει σ’ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα (Μίνα Ορφανού), μία όμορφη νεαρή τρανσέξουαλ πόρνη. Κάνουν έρωτα και δεν αργούν να ερωτευτούν. Οι λογαριασμοί με το παρελθόν όμως είναι ακόμα ανοιχτοί. Μία άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα, θα πρέπει να βρουν τον δρόμο προς την έξοδο.

Η εξαιρετική ταινία του Πάνου Κούτρα, είναι ένα γενναίο και τολμηρό ερωτικό δράμα. Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τον Φεβρουάριο του 2009. Υπήρξε υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, ενώ η Μίνα Ορφανού τιμήθηκε για την υπέροχη ερμηνεία της με το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2010, από την νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι είχαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το έργο στην μεγάλη οθόνη τον Νοέμβριο του 2014 στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, καθώς ψηφίστηκε ως μία από τις είκοσι (20) καλύτερες ελληνικές ταινίες με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό (!00) χρόνων του ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.