Γιαννακόπουλος: “Παναθηναϊκός συναγερμός” (vid)

Ο Δ. Γιαννακόπουλος ανέλυσε το σχέδιό του για ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη και με ιδιοκτήτη τον κόσμο του! Χρειάζονται 20εκ. ευρώ για τις μετοχές της ΠΑΕ. Τί είπε για Βοτανικό, μπάσκετ, Ερασιτέχνη, Τσίπρα, Μητσοτάκη και Μπακογιάννη. Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περάσει στα χέρα των φιλάθλων του, ενώ παράλληλα κατέθεσε πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τονίζοντας πως περιμένει την οριστική απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην αρχική του τοποθέητηση:

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αυτοδύναμος

“Δυστυχώς η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε.Δε γεννιούνται νέοι Παναθηναϊκοί. Ο σύλλογος είναι σε μαρασμό και συρρικνώνεται και οδηγείται με μαθηματικά δεδομένα στον αφανισμό. Οι ένδοξες πορείες τουα παρελθόντος στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη δε θα ξανάρθουν. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι αυτοδύναμος. 

Προέχει όλοι να αντιληφθούμε την κατάσταση ώστε ο Παναθηναϊκός να μην εξαρτάται από κανέναν.

Στο μπάσκετ η ομάδα κατέκτησε ξανά το νταμπλ και για 24 σερί χρόνια κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο. Για μας η χρονιά ήταν ιστορική και για τον Ρικ Πιτίνο. Αποτελεί τεράστια τιμή ότι αυτός ο πορπονητής ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Περιμέναμε την απόφασή του, όμως η οικογένεια είναι θεσμός μεγάλος και το σέβομαι ακόμα κι αν με στεναχώρησε η απόφασή του. Δε θα ξανάρθει Πιτίνο με συμπεριφορές όπως αυτές της διοίκησης του Ολυμπιακού. 

Μοναδική επιλογή για μας στη συνέχεια ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Όχι μόνο γιατί είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, αλλά γιατί είναι και μάγκας. Καθώς έχει υποδεχτεί τον Ομπράντοβιτς και τώρα τον Πιτίνο. Θα έχει το μπάτζετ που θα είχε ο Πιτίνο και πιστεύω πως θα πάμε στο Final Fout. Ο Ερασιτέχνης έχει επανέλθει με αξιοπρέπεια, παρά το ότι δεν έχει γήπεδα.”

Μόνο ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικό του γήπεδο

“Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και ο Ερασιτέχνης χρειάζονται ιδιόκτητα γήπεδα. Δε μπορεί ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα και τκ των κορυφαίων στην Ελλάδα να μην έχει γήπεδο. Είναι η μόνη από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που δεν έχουν γήπεδο. 

Ο Τσίπρας με έπεισε με το πάθος του για το Βοτανικό. Μετά την προκήρυξη των εκλογών συναντήθηκα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πήρα τις απαραίτητες εγγυήσεις. Ακόμα πιο ένθερμος υποστηρικτής είναι ο Κώστα Μπακογιάννης. Θα συστήσουμε από κοινού ομάδας εργασίας για την νομοθέτηση του έργου, είτε γίνει το γήπεδο μπάσκετ εντός του Βοτανικού είτε σε διπλανό οικόπεδο. Δε μπορώ να διανοηθώ πως και γιατί κάποιος θα κάνει κωλοτούμπα!

Αυτό που απαιτώ λοιπόν είναι να μπούμε είτε ως ιδιοκτήτες είτε να μας δοθεί ο χώρος με κάποια χρτήση για 99 χρόνια. Τίποτα λιγότερο. Κάθε μέρα που περνάει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει γήπεδο γιγαντώνεται η ανισονομία. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να κάνω τα αδυνατα δυνατά ώστε να μπούμε στο δικό μας σπίτι. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κι ακόμα μεγαλύτερης συναισθηματικής αξίας όιπως είναι η Λεωφόρος, την ώρα που οι άλλοι δεν έδωσαν τίποτα.”

Το μοντέλο λαϊκής βάσης για όλο το σύλλογο

“Πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μοντέλο που παραπέμπει σε άλλα πρότυπα, όπως αυτά της Μπαρτσελόνα ή της Ντόρτμουντ. Δε μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηρίζεται σε έναν άνθρωπο. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου του δε θα επιβιώσει. Δεν υπάρχει πια στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε ένα σκαλί. Στον Ερασιτέχνη είμαστε στην ανυποληψία με τα περισσότερα σπορ να είναι στην Α2.

Το 2012 μου ζητήθηκε να παραμείνω στο μπάσκετ και κράτησα το μπάσκετ ψηλά, μου ζητήθηκε να σώσω τον Ερασιτέχν και το έκανα, ναι είμαι εδώ ακόμα και για να μπω στην ΠΑΕ. Πρέπει όμως ο κόσμο κι εγώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Τα προαπαιτούμενα

1.) Η Πολιτεία να θωρακήσει και να διευκολύνει την Παναθηναϊκή πολιτεία.

2.) Να δημιουργηθεί μια μίνιμουμ βάση 20 εκατομμυρίων ευρώ με επιφανείς και όχι μόνο Παναθηναϊκούς. Χρειάζονται 2,5 εκ. Παναθηναϊκοί να βάλουν από 8,5 ευρώ ή να συμβάλλουν περισσότερο οι επιφανείς.

3.) Αν γίνουν αυτά θα ζητήσουμε από τον Αλαφούζο να δώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Άρα γίνεται μια πρόταση 20 εκ. ευρώ για να δώσει την ΠΑΕ. Θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκ. ευρώ.


Σε αντίθετη περίπτωση
θα δωρίσω τις μετοχές σε άτομο της εμπιστοσύνης μου. Κουράστηκα να είμαι μόνος μου. Ας είναι αυτά επαρκή κίνητρα για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. 

Δεσμεύομαι ότι αν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μου θα ηγούμαι της προσπάθειάς αυτή. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα εκλέγεται από τα μέλη του. Το ποσό των 20 εκ. ευρώ θα είναι ικανό για να βάλει τον Παναθηναϊκό σε άλλη τροχιά.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να έχει ανάγκη κανέναν. Δε μπορεί κάποιος που έχει γεμάτο πορτοφόλι να παίζει με την ιστορία μιας ομάδας. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινέ.”

Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτοαποκρίσεων


Για Αλαφούζο

“Με τον κύριο Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο. Δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό κι εδώ είναι η λύση με την οποία μπαίνουν στην τσέπη του 20 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το έργο, θα πρέπει να κινητοποιηθεί και ο κόσμος και να βάλει το χέρι στην τσέπη και εν συνεχεία να πάρουμε τις μετοχές του κυρίου Αλαφούζου.”


Για το αν υπάρχει προαίσθηση ότι θα μαζευτούν επιφανείς Παναθηναϊκοί σε σχέση με τις προηγούμενες φορές που ζητήθηκε βοήθεια

“Είναι δύο διαφορετικές περίοδοι. Τότε δεν υπήρχε το γήπεδο. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Είναι Παναθηναϊκός συναγερμός.”

Πως άλλαξε στάση και τάχθηκε υπέρ του Βοτανικού

“Δεν ήμουν υπέρ του Βοτανικού γιατί θεωρούσα ότι το ΟΑΚΑ ήταν καλύτερη περίπτωση. Λόγω της γραφειοκρατίας δεν προχώρησε το Athens Alive οπότε η πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι αυτή του Βοτανικού.”

Γιατί έκανε σήμερα την συνέντευξη τύπου

“Ο λόγος που την κάνω σήμερα είναι για να μην γίνει καμία κωλοτούμπα αύριο.”

Για το τί πιστεύει τελικά ότι πήγε στραβά το 2008

“Να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που κατασπατάλησε 180 εκατομμύρια.”

Για τον Ρικ Πιτίνο

“Με τον κύριο Πιτίνο είχαμε συμφωνήσει σε όλα. Στη φαντασία ότι θα εκτοξευόταν το μπάτζετ. Όταν πήγε Αμερική μου ανέφερε κάποια πράγματα της οικογένειάς του τα οποία έγιναν απόλυτα σεβαστά.”

Για τον κύριο Μπακογιάννη και το γήπεδο μπάσκετ

“Ο κύριος Μπακογιάννης είναι ένθερμος στο να προχωρήσει το γήπεδο. Το που θα γίνει το μπάσκετ θα το ορίσει η ομάδα εργασίας. Ότι αποτέλεσμα βγάλει αυτό θα είναι. Το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πάει στις 38000, το μπάσκετ στις 15.500 και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη.”

Για το πως θα ενεργοποιηθεί ο κόσμος

“Θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι με βάση τους οποίους κάποιος θα μπορεί να συνεισφέρει και εντός και εκτός Ελλάδος.”

Για τη χρηματοδότηση του γηπέδου

“Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι καλυμμένη 100% και θα την δημοσιοποιήσουμε με τον κύριο Μπακογιάννη.”

Πως θα λειτουργήσει το μοντέλο

“Όλα τα τμήματα θα είναι του Ερασιτέχνη και κάθε άθλημα θα έχει τους δικούς του υπέύθυνους. Κάθε δύο χρόνια θα γίνονται εκλογές καθώς μια ομάδα είναι σα μια χώρα.”

Για το αν έχει μιλήσει με παλιότερους μετόχους

“Ευχής έργον να συμμετέχουν όλοι. Έχω μιλήσει και με κάποιους πρώην μετόχους όπως ο  Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Γιώργος Νίκας και δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι όταν παρουσιαστεί το πλάνο δε θα συμμετάσχουν. Πιστεύω ότι όλοι θα βοηθήσουν.”

Για το αν πιστεύει πως θα ζημιωθεί το μπάκσετ με τον Ολυμπιακό στην Α2

“Το μπάσκετ μόνο να κερδίσει έχει, όταν αποβάλλει τέτοιες συμπεριφορές και έτσι θα προσεγγίσουμε κι άλλους υγιείς επενδυτές.”

Για το πως θα λειτουργήσει η ΠΑΕ με το νέο καθεστώς

“Οφείλω να μιλήσω με τον κυρίο Αλαφούζο όταν προχωρήσει το γήπεδο και βρεθούν τα χρήματα. Το πρώτο θέμα είναι να μην είμαστε στα όρια του υποβιβασμού, να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος να γίνουμε όπως παλιά με τελικούς και ημιτελικούς και να μας σέβεται όλη η Ευρώπη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.