Ο διάδοχος του World of Warcraft ήταν μια πολύ φιλόδοξη προσπάθεια

«Αποτύχαμε στο να μετριάσουμε τους στόχους. Ήταν πολύ φιλόδοξο».Το Titan, το οποίο θα ήταν ο...

«Αποτύχαμε στο να μετριάσουμε τους στόχους. Ήταν πολύ φιλόδοξο».

Το Titan, το οποίο θα ήταν ο διάδοχος του World of Warcraft, ακυρώθηκε επειδή η Blizzard Entertainment δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φιλοδοξία της.

Όπως αναφέρει το VG247, ο Mike Morhaime, συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Blizzard Entertainment, το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Gamelab στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

“Προσπαθήσαμε πραγματικά να μην ανακοινώσουμε κανένα παιχνίδι που δεν ήταν έτοιμο να ανακοινωθεί ή δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα το κυκλοφορούσαμε”, δήλωσε ο Morhaime. “Το Titan είναι μια εξαίρεση σε αυτό που θέλαμε να είναι η επόμενη γενιά μας, η συνέχεια μας στο World of Warcraft. Πήραμε πολλούς από τους κορυφαίους προγραμματιστές και τους βάλαμε σε αυτό το έργο. Και νομίζω ότι αποτύχαμε στο να μετριάσουμε τους στόχους. Ήταν πολύ φιλόδοξο.”

Η Πτώση του Titan

“Ήταν ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν και επρόκειτο να είναι ένα MMO επόμενης γενιάς, που Θα έκανε διάφορα πράγματα και θα είχε διαφορετικά modes και φτιάχναμε δύο παιχνίδια ταυτόχρονα. Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ”, συνέχισε ο Morhaime. “Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη για πολλά χρόνια, και δεν ανακοινώσαμε το παιχνίδι, αλλά είχαμε μιλήσει για το ότι εργαζόμασταν σε ένα MMO επόμενης γενιάς. Νομίζω ότι με κάποιο τρόπο το κωδικό όνομα διέρρευσε. Δεν ξέρω αν το κυκλοφορήσαμε εμείς αυτό ή όχι.”

Τελικά, ο Morhaime αποκάλυψε ότι το engine του παιχνιδιού δεν ολοκληρωνόταν και η ομάδα άρχισε να επικεντρώνεται σε άλλα έργα – ειδικά στο εξαιρετικά επιτυχημένο Overwatch. “Αυτό που συνέβη με αυτό το παιχνίδι είναι ότι σε κάποια στιγμή η ομάδα ήρθε ουσιαστικά σε εμάς και είπε ότι το engine δεν ήταν στο σημείο που έπρεπε να είναι και η ομάδα είχε φτάσει σε ένα σημείο που ήταν πραγματικά δύσκολο να το φτάσει εκεί που έπρεπε κρατώντας την ομάδα απασχολημένη. Και έτσι ήθελαν να πάρουν λίγο χρόνο για να ξαναφτιάξουν όλα τα εργαλεία και την τεχνολογία για να είναι πιο παραγωγικοί στο παιχνίδι”.

“Και αντί να το κάνουμε αυτό, ζητήσαμε από την ομάδα να πάρει μερικούς μήνες και να σκεφτεί”, ποια ιδέα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε; Σκεφτείτε μερικές άλλες ιδέες, όπου αν ξεκινούσαμε τώρα και κάναμε οτιδήποτε θέλαμε, τι άλλα πράγματα μπορούσαμε να επιτύχουμε; Και χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες, επέστρεψαν με μερικές διαφορετικές ιδέες και μία από αυτές τις ιδέες ήταν το Overwatch και η ομάδα ήταν πολύ ενθουσιασμένη γι ‘αυτή την ιδέα και τελικά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε το Overwatch.”

The History of Titan and Overwatch

Οι υπάλληλοι της Blizzard έχουν μιλήσει επίσημα για το παρελθόν του Titan, συμπεριλαμβανομένου του Designer Jeff Kaplan ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “αποτύχαμε τρομακτικά με κάθε τρόπο… Με κάθε τρόπο που ένα project μπορεί να αποτύχει”. Κατά τη διάρκεια του DICE 2017, ο Kaplan περιγράφει λεπτομερώς τη διαδρομή της Blizzard από το Titan στο Overwatch – η ομάδα για το Titan φέρεται να αποτελούταν από πάνω από 100 προγραμματιστές. Ενώ πολλά είναι ακόμα άγνωστα για το Titan, οι αναφορές ανέφεραν ότι το Titan ήταν ένα sci-fi MMO τοποθετημένο σε μια μελλοντική εκδοχή της Γης.

Ανεξάρτητα από την καταδικασμένη μοίρα του Titan, το Overwatch έγινε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο παιχνίδι.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.