Κομβικοί παράγοντες για το Σύριζα, συσπείρωση κι αναποφάσιστοι

Δύσκολο έως και απίθανο φαντάζει το σενάριο ο Σύριζα να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές. Τα στελέχη του θεωρούν την κατάσταση αναστρέψιμη. Πάντως οι στοιχηματικές εταιρίες προβλέπουν ποσοστό κοντά στο 27% με πιθανό πάντα το ενδεχόμενο της μεταβολής όσο βαδίζουμε προς την κάλπη.

Δύσκολο έως και απίθανο φαντάζει το σενάριο ο Σύριζα να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, μετά και τα όσα έγιναν στις διαδικασίες για το Ευρωκοινοβούλιο και την Τοπική αυτοδιοίκηση πριν ένα μήνα περίπου..

Γι’ αυτό και η προοπτική να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ο κομματικός συνδυασμός που κέρδισε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες την τελευταία 5ετία, έχει στοιχηματική απόδοση (15,00) έναντι του… συμβολικού – προφανώς – (1,01) της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά βέβαια μια βδομάδα πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια..

Η «πτώση» του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος διαφαίνονταν τόσο από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών – ειδικά μετά τον Μάρτιο – όσο και και στις στοιχηματικές αποδόσεις πριν της Ευρωεκλογές..

Θυμίζουμε πως ο Σύριζα στις προηγούμενες εκλογές, το Σεπτέμβριο του 2015 – και μετά τα όσα σημαντικά έγιναν με το δημοψήφισμα – έλαβε ποσοστό 35,46% ενώ λίγες βδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου τα προβλεπόμενο ποσοστό στις στοιχηματικές εταιρίες βρίσκονταν κάπου κοντά κάπου ανάμεσα στο 22,5% και το 24,5%.

Υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη, στις συγκεκριμένες αποδόσεις κυρίως μετά την ανακοίνωση και την πραγματοποίηση της λεγόμενης «13ης σύνταξης» όπως και τον προγραμματισμό της καταβολής σχεδόν όλων των συντάξεων και των επιδομάτων – ακόμα και του Ιουνίου – πριν την 26η Μαϊου..

Το προβλεπόμενο ποσοστό του Σύριζα ανέβηκε στο 25,5% έως και το 27,5% με το line, τότε κοντά στο 26,5% (κατά μέσο όρο) ενώ τα ίδια νούμερα προέκυπταν και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.. Εν τέλει, έλαβε ποσοστό 23,76% με 1.343.816 ψήφους, περίπου 530 χιλιάδες λιγότεροι ψήφοι από την Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, μια βδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές το όριο Over/Under για το Σύριζα είναι στο 27% και δεν αποκλείεται να προκύψει μια διαφοροποίηση ανάλογα με την αναμενόμενη τελική προσπάθεια συσπείρωσης που κάνουν τα κόμματα – κυρίως τα μεγάλα και με δυνατότητα επικοινωνιακής δυναμικής – εις βάρος, σαφώς των μικρότερων κομμάτων!!
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών του αλλά και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση μπορεί να γίνει αναστρέψιμη εστιάζοντας, το συγκεκριμένο επιχείρημα,  στο χαρακτήρα και τη σοβαρότητα των εκλογών σε σχέση με τις Ευρωεκλογές που είχαν προηγηθεί!  Το θέμα είναι κατά πόσο,  εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

Σίγουρα θα υπάρξει, όπως συμβαίνει εδώ και τετραετίες σε ανάλογες διαδικασίες, μια «συμπίεση» του κλίματος προς τα πρώτα κόμματα
Υπάρχουν ξανά οι πολλοί αναποφάσιστοι (ποτέ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτό το ποσοστό εδώ και 5-6 χρόνια δεν είναι λιγότεροι από 15%-18% ή και παραπάνω των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις) απ’ όπου προσδοκά εισροή ψήφων και ο Σύριζα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.