Το Μουντιάλ του Ντιέγκο

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! Πέρασαν 33 χρόνια από την ημέρα που ο Ντιέγκο σήκωσε στους ουρανούς το Παγκόσμιο κύπελλο σε ένα Μουντιάλ το 1986 που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! Πέρασαν 33 χρόνια από την ημέρα που ο Ντιέγκο σήκωσε στους ουρανούς το Παγκόσμιο κύπελλο σε ένα Μουντιάλ το 1986 που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του!

Βασικά σκεπτόμενος το Μουντιάλ του 1986 πρώτα μου έρχεται στο νου αυτό… 

…και μετά ο Ντιέγκο Μαραντόνα! 

Υπάρχει ένας μύθος ότι ο Ντιέγκο είχε πάρει μόνος του εκείνο το τρόπαιο, ΟΚ έκανε με διαφορά τα περισσότερα αλλά υπήρχαν ο Μπουρουτσάγκα, ο Μπατίστα και ο Βαλντάνο! Είχε λίγη βοήθεια.

Έκανε όμως πολλά… στο 51ο λεπτό του προημιτελικού με την Αγγλία έγινε αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι. Το περίφημο “Χέρι του Θεού”. Ο Πίτερ Σίλτον θα προλάβαινε αν δεν ήταν το χεράκι του Ντιεγκίτο!

Βέβαια μετά ακολούθησε το δεύτερο γκολ με την Αγγλία… ένα ποίημα… με τον Μπράουν να καυχιέται ότι έδωσε τρομερή ασίστ στον Ντιέγκο δίνοντάς του την μπάλα, κάτω από το κέντρο!

Δεν ήταν τυχαίο… το έκανε ξανά στον ημιτελικό με το Βέλγιο!

Έκανε και άλλα… έδωσε τρεις ασίστ με την Κορέα! Πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με την Ιταλία. Με την Ουρουγουάη το γκολ το πέτυχε ο Πασκούλι αλλά ο Ντιεγκίτο ήταν καταπληκτικός!

Ακολούθησαν τα σόλο με την Αγγλία και το Βέλγιο! Στον τελικό δεν ήταν το καλύτερο του ματς αλλά έχει δώσει την ασίστ για το γκολ νίκης του Μπουρουτσάγκα την στιγμή που οι Γερμανοί έχουν πάει από το 2-0 στο 2-2 και πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν το ματς!

Πριν από 33 χρόνια σήκωσε το τρόπαιο στους ουρανούς μπροστά σε 114000 θεατές στο Αζτέκα και από τότε πέρασε σε επίπεδο Θεού για τους Αργεντινούς… δικαίως!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.