Κι όμως ήταν χρήσιμο!

Ο Ολυμπιακός βγήκε καθαρός από τραυματισμούς από το ματς με την Μπερ Σεβά και κρατάει πολύτιμα στοιχεία για ιδιαίτερους λόγους. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Γκνιεβίνο ήταν ηλιόλουστο και ιδανικό για ένα ακόμα φιλικό τεστ, αυτή τη φορά, μεταξύ Ολυμπιακού και Χαποέλ Μπερ Σεβά. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε διαφορετικό πρόσωπο, καθώς οι διεθνείς μπήκαν στο αγωνιστικό κομμάτι της προετοιμασίας και έδωσαν άμεσα καλύτερη εικόνα σε σχεση με το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Πογκόν. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε ένα σχήμα σχετικά κοντά σε αυτό που θα παρακολουθήσουμε και τον χειμώνα με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ομάρ και Κούτρη στα άκρα της άμυνας, τους Μπα και Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, τους Τοροσίδη και Σουρλή ως αμυντικούς χαφ, τους Μασούρα στα αριστερά και Ποντένσε στα δεξιά και τον Φορτούνη πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, καθώς η μπάλα κινήθηκε με ασφάλεια από τα πόδια των Ισραηλινών κατά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί το ενδιαφέρον από την επίθεση στην άμυνα, αυτό έγινε με συνοχή και ταχύτητα. Στοιχεία ομοιογενούς ομάδας που είναι σημαντικό να παρουσιάζονται μόλις στο τρίτο φιλικό της “άγουρης” ακόμα σεζόν.

Στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε το ρόλο του… βοηθού προπονητή και έδωσε την απαραίτητη βοήθεια στον νεαρό Βασίλη Σουρλή, αλλά και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όταν τη χρειάστηκαν. Ο Φιορίν Ντουρμισάι ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς θετικός και μάλιστα αυτή τη φορά βρήκε δίκτυα από τη γλυκιά σέντρα του Ποντένσε, ως επιβράβευση για τα όσα περιφερειακά έκανε, πλην του γκολ, μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι μια άλλη ιστορία, καθώς οι παίκτες της Μπερ Σεβά ακολούθησαν ένα ασυνήθιστα αντιαθλητικό μονοπάτι, μετατρέποντας το φιλικό σε… έχθρικό (δάνειο το επίθετο από το κείμενο του Γρηγόρη Παπαβασιλείου) και κάπως ΄ ετσι πήγαν στο βρόντο τα τακτικά σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς. Η ομάδα αποσυντονίστηκε λόγω και της ατιμωρησίας των Ισραηλινών από τον διαιτητή που δεν κατάφερε να κρατήσει τα γκέμια του ματς. Το τάκλιν του Γιοσέφι στο 66′ στον Ομάρ ήταν για… χειροπέδες και κρατητήριο, όμως ο Ισραηλινός απλά εισέπραξε το… χάδι της κίτρινης κάρτας. 

Κάπου εκεί βέβαια ξεκίνησε μια πνευματική δοκιμασία για τους παίκτες του Μαρτίνς και με δεδομένο πως ο Ομάρ και ο Ποντένσε βγήκαν αλώβητοι από τις… μετωπικές συγκρούσεις, ίσως το συγκεκριμένο ματς λειτουργήσει ευεργετικά για τα παιχνίδια “φωτιά” με τη Βικτόρια Πλζεν που έρχονται με φόντο την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ισραηλινοί αγωνίστηκαν σαν να κρινόταν κάτι στο ματς και δοκίμασαν τα όρια των παικτών του Μαρτίνς και βασικά και τον ίδιο τον Μαρτίνς!  

Στα θετικά της αναμέτρησης το ανεπίσημο ντεμπούτο για Σεμέδο και Ραντζέλοβιτς. Ο Πορτογάλος έφτασε μόλις προχθές στο Γκνιεβίνο, ωστόσο με… μισή προπόνηση πήρε χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Ραντζέλοβιτς ερχόμενος από τις υποχρεώσεις της U21 της Σερβίας έχει έντονο αγωνιστικό ρυθμό και φάνηκε σαν να γνωρίζει καλά πρόσωπα και ρόλους της νέας του ομάδας. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα, χωρίς να έχει προπονηθεί προηγουμένως με την ομάδα! 

Μετά από τα δύο διαφορετικού ύφους φιλικά, έρχεται η ώρα για την τακτική… χώνεψη των όσων είδε ο Πέδρο Μαρτίνς από τους ποδοσφαιριστές του, στο δρόμο για το επόμενο ματς με τη Λέχια Γκντασκ την Τετάρτη 3 του μήνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.