Το Ιράν αποκαλύπτει το «χάος» του Τραμπ και της Ευρώπης

Πρώτα αποκάλυψε ότι σταμάτησε μια πυραυλική επίθεση στο Ιράν, 10 λεπτά μόλις πριν «πατήσει το κουμπί». Όπως είπε μέσω Twitter, η εκτίμηση για 150 νεκρούς δεν ήταν ανάλογη με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone. Λίγες μόλις μέρες αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυε πως «κάθε...

Πρώτα αποκάλυψε ότι σταμάτησε μια πυραυλική επίθεση στο Ιράν, 10 λεπτά μόλις πριν «πατήσει το κουμπί». Όπως είπε μέσω Twitter, η εκτίμηση για 150 νεκρούς δεν ήταν ανάλογη με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone. Λίγες μόλις μέρες αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυε πως «κάθε επίθεση του Ιράν εναντίον της Αμερικής θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη. Μερικές περιοχές θα εξαφανιστούν από τον χάρτη». Τελικά φαίνεται ότι ούτε ο ίδιος ο Τραμπ δεν έχει ιδέα για το τι πολιτική ακολουθεί στο θέμα του Ιράν.

Πρόκειται για μια κρίση που έχει φέρει στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες ενός ασυνάρτητου ηγέτη, αλλά όχι μόνο. Έχει κάνει ξεκάθαρες και τις αδυναμίες μιας ασύντακτης Ευρώπης που δεν έχει αποφασίσει μέχρι που θέλει να φτάσει.

Οι αδυναμίες του Τραμπ

Για να είμαστε δίκαιοι, είναι ένα παζλ εξωτερικής πολιτικής που έχει φέρει πολλούς Αμερικανούς προέδρους μπροστά σε αδιέξοδα. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε για να κάνει την κατάσταση ακόμη πιο πολύπλοκη. Δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στους συμβούλους του, έχοντας μάλιστα δηλώσει δημοσίως για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ότι είναι ένα «γεράκι» που αν το αφήσεις ελεύθερο θα προσπαθούσε να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Οι πρόεδροι υπερισχύουν της κρίσης των συμβούλων τους όλη την ώρα, σημειώνει το The Atlantic.Το πρόβλημα είναι ότι o Τραμπ δεν φαίνεται να κατέχει τη γνώση ή την κρίση για να διαμορφώσει μια πολιτική ανεξάρτητη από αυτή που του προτείνουν, διότι ποτέ δεν δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί να μάθει τι στο καλό συμβαίνει με το Ιράν. Η πολιτική του από την αρχή συνοψίζεται στο ότι «το Ιράν είναι κακό και η πυρηνική συμφωνία του Ομπάμα με το Ιράν χειρότερη» και σχηματίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα όσα μεταδίδει το Fox News. Η τάση του Τραμπ να μην μπαίνει σε βάθος στα ζητήματα τα οποία έχει διαχειριστεί έχει επανειλημμένα αποδεχτεί, από την υγειονομική μεταρρύθμιση που από το «θα είναι τόσο εύκολο» που δήλωσε έως το «κανείς δεν γνώριζε ότι η υγειονομική περίθαλψη θα μπορούσε να είναι τόσο περίπλοκη», έως την ασφάλεια των συνόρων και την εμπορική πολιτική.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.