Chicken Rider Review

Stop, it’s already dead…To Chicken Rider της Ultimate Games μπορεί να κυκλοφόρησε για το Nintendo...

Stop, it’s already dead…

To Chicken Rider της Ultimate Games μπορεί να κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch στα μέσα Μαΐου, αλλά πιθανότατα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της κονσόλας να μην γνωρίζουν καν για την ύπαρξή του. Υπάρχει λόγος για αυτό: στο παραφορτωμένο Nintendo eShop, γεμάτο με τίτλους όπως το Super Mario Maker 2 και το Crash Team Racing, ένας τίτλος που ξεκίνησε ως mobile game συχνά δεν έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει και να βρει το δικό του κοινό. Επειδή όμως εμάς μας αρέσει να καλύπτουμε σε ίσο βαθμό ΑΑΑ και indie δημιουργίες, σήμερα θα εξετάσουμε τι έχει να προσφέρει το Chicken Rider.

Τα endless runners είναι μια υποκατηγορία των platformers που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο χώρο του mobile gaming. Mε τον περιορισμένο αριθμό inputs που προσφέρει ένα κινητό σε σχέση με ένα χειριστήριο, η τακτική του να έχεις τον χαρακτήρα να τρέχει αυτόματα σε μια καθορισμένη ταχύτητα ελέγχοντας μόνο το άλμα του είναι σίγουρα έξυπνη και ταιριαστή, ακόμα και αν δεν προσφέρει την πιο immersive gaming εμπειρία. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι είμαι φαν, και όταν αυτή η λογική μεταφέρεται στις κονσόλες, τότε μοιάζει ακόμα περισσότερο “φτωχή”.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χαρακτήρας μας είναι μια πολική αρκούδα που καβαλάει ένα κοτόπουλο. Μην ρωτήσετε γιατί, πραγματικά δεν έχω ιδέα. Σκοπός είναι να φτάσετε στην άλλη άκρη του level μαζεύοντας χρυσά νομίσματα και αποφεύγοντας τα εμπόδια και τους εχθρούς που θα βρεθούν στον δρόμο σας, χωρίς να εξαντλήσετε την stamina του κοτόπουλου. Είναι πραγματικά τόσο απλό όσο ακούγεται, με την μόνη νότα πολυπλοκότητας να είναι τα διάφορα αντικείμενα που θα βρείτε στο level. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα σποράκια που αναπληρώνουν stamina και το skateboard που σας κάνει ανίκητους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα αντικείμενα και εδώ είναι το πρόβλημα. Το Chicken Rider έχει την οικονομία ενός free-to-play mobile game. Πράγμα λογικό βέβαια, γιατί στην τελική είναι δωρεάν. Τουλάχιστον για Android, iOS και PC. Στο Nintendo Switch τώρα κοστίζει περίπου τέσσερα ευρώ. Τουλάχιστον οι developers είχαν το καλό γούστο ώστε να βγάλουν τα microtransactions από αυτή την έκδοση, αλλά δυστυχώς ο τρόπος που λειτουργεί το όλο σύστημα σημαίνει ότι η απόκτηση όλων των items απαιτεί έναν σημαντικό βαθμό grinding, καθώς είχαν αρχικά σχεδιαστεί ώστε να ενθαρρύνουν τον παίκτη να ξοδέψει πραγματικά χρήματα.

Ταυτόχρονα τα items είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που έχει ένα ίχνος προσωπικότητας και ενδιαφέροντος στο όλο game και το γεγονός ότι είναι κλειδωμένα πίσω από μια ελαφρώς τροποποιημένη mobile gaming economy, αφήνει μια ελαφρώς πικρή γεύση. Ειλικρινά, δεν υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορώ να πω για το Chicken Rider, καθώς δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα ουσιαστικό σε αυτό το πακέτο. Το μόνο άλλο στοιχείο άξιο σχολιασμού είναι τα χαριτωμένα, καρτουνίστικα, πολύχρωμα γραφικά, τα οποία μου άφησαν θετικότατες εντυπώσεις και η μια επαναλαμβανόμενη country μελωδία η οποία αποτελούσε το σύνολο της μουσικής επένδυσης και την οποία έχω πραγματικά σιχαθεί καθώς και τα απαράδεκτα ηχητικά εφέ.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Ultimate Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.