O δημιουργός του Cyberpunk μιλά για την πολιτικοποίηση του παιχνιδιού

Ας μιλήσουμε για κάτι επίκαιρο.Το Cyberpunk είναι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο υπο-είδος της...

Ας μιλήσουμε για κάτι επίκαιρο.

Το Cyberpunk είναι ένα βαθιά πολιτικοποιημένο υπο-είδος της επιστημονικής φαντασίας και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Cyberpunk 2077 θα είναι επίσης πολιτικοποιημένο.

Ο Mike Pondsmith, ο δημιουργός του pen and paper RPG στο οποίο βασίζεται το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της CD Projekt δήλωσε σε συνέντευξή του ότι “όλα είναι πολιτικά” και ότι το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι μια προειδοποιητική ιστορία για τη συμβολή της τεχνολογίας, της εξουσίας και της ευθύνης.

“Λέω στον κόσμο ότι το Cyberpunk είναι μια προειδοποίηση, όχι ‘Hey, θα είναι φοβερό’. Έχουμε τεχνολογίες τώρα που είναι εξαιρετικές, πράγματα που πίστευα ότι θα ήταν πολύ μακριά από μας πριν από το 2020”, δήλωσε ο Pondsmith.

“Έτσι, αν τις έχουμε, τι θα κάνουμε με αυτές; Πώς θα κάνουμε τον κόσμο να λειτουργήσει σωστά; Πώς θα διασφαλίσουμε ότι οι σωστοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα; Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σκεφτούμε πού πηγαίνουμε με αυτή την ικανότητα”.

Το Cyberpunk είναι “εγγενώς πολιτικό”, δήλωσε ο Pondsmith, “όχι όμως στην κοινή θεωρία αριστερού και δεξιού ή συντηρητικού και φιλελεύθερου. Τα πάντα είναι πολιτικοποιημένα… Βασικά, είναι όλα πολιτικά, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του Cyberpunk μιλά για τις ανισότητες της εξουσίας και πώς η τεχνολογία της αναδιατυπώνει”.

Ως παράδειγμα, ανέφερε τη δημιουργία της εταιρίας του, R. Talsorian Games, στην προ-ψηφιακή δεκαετία του 1980, όταν τα προϊόντα έπρεπε να φωτογραφίζονται και να εκτυπώνονται από επαγγελματίες, με σημαντικό κόστος και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα. Αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στην Talsorian να αναλάβει in-house μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας παραγωγής μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

“Ξαφνικά μπορώ να κάνω ριζοσπαστικά, ενδιαφέροντα και πολιτικά έντονα πράγματα επειδή η τεχνολογία μου το επιτρέπει.”

Το 2013 ήταν για έναν κόσμο που μάθαινε να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία. Το 2020 ήταν ένας κόσμος στον οποίο οι εταιρίες ήταν υπέρτατες και κακοποιούσαν αυτή την εξουσία σε τεράστιο βαθμό.Το νέο βιβλίο που ετοιμάζουμε στην Talsorian, το Cyberpunk Red, μιλάει για το πως ο κόσμος ζει μέσα σε αυτό, παίρνει το τιμόνι στα χέρια του και ανακατευθύνει το πού πρόκειται να πάει αυτός ο κόσμος”, είπε.

Για όσους δεν γνωρίζουν το 2013 ήταν το όνομα του πρώτου setting για το Cyberpunk και το 2020 η συνέχειά του.

“Μεγάλο μέρος του 2077 αφορά τους ανθρώπους που θέλουν να κερδίσουν την εξουσία από τις εταιρείες και τις διάφορες ομάδες και τους ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει την ελευθερία τους και δεν πρόκειται να το δεχθούν.”

Το Cyberpunk 2077 κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου 2020.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.