Με έξι αγώνες για τις ελληνικές ομάδες αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Στην Οστράβα χτυπά από την Κυριακή και για 10 μέρες η καρδιά της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες.

Στην Οστράβα χτυπά από την Κυριακή και για 10 μέρες η καρδιά της ευρωπαϊκής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες. Με 556 αθλητές κι αθλήτριες από 45 χώρες διεξάγεται στο RT Torax Arena το 62ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και η Ελλάδα, που με τον Γιάννη Σγουρόπουλο γνώρισε την τελευταία διετία κορυφαίες διακρίσεις και μεγάλες συγκινήσεις, θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να έχει και φέτος πολύ καλή εκπροσώπηση. Παρατάσσεται με πλήρεις ομάδες και βασίζεται στους νέους Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη, Ιάσονα Κορδούτη, Γεράσιμο Πετρή, Ζήση Δουκέρη, τις νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Ευαγγελία Τρωαδίτη, Ελισάβετ Χατζηκύρκα, τους παίδες Σωκράτη Γιαννούτσο, Αλέξανδρο Μαδέση, Αλεσσάντρο Φέλτσερ και τις κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Το ομαδικό, όπου η εθνική νέων αγωνίζεται στην 1η κατηγορία (επίπεδο Α) και οι υπόλοιπες στη 2η  (επίπεδο Β), γίνεται από τις 7 μέχρι τις 11 του μήνα, ενώ από τις 12 έως τις 16 ακολουθούν τα ατομικά αγωνίσματα. Στο κυριακάτικο πρόγραμμα υπάρχουν έξι ματς για τα ελληνικά χρώματα. Στην τεχνική καθοδήγηση των τεσσάρων εθνικών ομάδων θα είναι ο προπονητής του Α.Ο Διονύσου Αλέξανδρος Μπακόλας στους νέους, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος στις νεάνιδες, ο ομοσπονδιακός προπονητής στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος στους παίδες και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης στις κορασίδες. Επίσης, η Λάουρα Νικουλάε, προσωπική προπονήτρια των Γραμματοπούλου, Παπαδημητρίου, θα κοουτσάρει στα ατομικά τις αθλήτριές της.

Η εθνική νέων βρίσκεται στο 4ο γκρουπ με το Βέλγιο (επικεφαλής), τη Σουηδία και τη Σερβία. Οι νεάνιδες είναι στο 7ο γκρουπ και αντιμετωπίζουν την Αγγλία και τη Μολδαβία. Οι παίδες βρίσκονται επικεφαλής στο 9ο γκρουπ και θα βρουν μπροστά τους τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τη Λετονία. Οι κορασίδες είναι επικεφαλής στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) και θα κοντραριστούν με τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Γεωργία και την Ισλανδία. Το ιδανικό σενάριο για τους ομίλους είναι κορυφαία δυάδα για τους νέους και πρωτιά για τις υπόλοιπες ομάδες, όμως και τελευταίοι να έρθουν στο γκρουπ οι νέοι ή να μείνουν στη 2η θέση οι νεάνιδες, οι παίδες και οι κορασίδες πάλι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τους στόχους τους. Στην πορεία θα διεξαχθούν οι κληρώσεις στο απλό, το διπλό και το διπλό μικτό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στους ομίλους για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα (σε ώρες Ελλάδας):

Στους νέους:

Στις 7 Ιουλίου στις 10:00      Σουηδία-Ελλάδα

Στις 7 Ιουλίου στις 16:30      Σερβία-Ελλάδα

Στις 8 Ιουλίου στις 14:20      Βέλγιο-Ελλάδα

Στις νεάνιδες:

Στις 7 Ιουλίου στις 12:10      Αγγλία-Ελλάδα

Στις 8 Ιουλίου στις 10:00      Μολδαβία-Ελλάδα

Στους παίδες:

Στις 7 Ιουλίου στις 18:30      Ελλάδα-Λετονία

Στις 8 Ιουλίου στις 12:10      Ελλάδα-Αυστρία

Στις 8 Ιουλίου στις 18:30      Ελλάδα-Βουλγαρία

Στις κορασίδες:

Στις 7 Ιουλίου στις 10:00      Ελλάδα-Ισλανδία

Στις 7 Ιουλίου στις 14:20      Ελλάδα-Εσθονία

Στις 8 Ιουλίου στις 12:10      Ελλάδα-Γεωργία

Στις 8 Ιουλίου στις 18:30      Ελλάδα-Σλοβενία

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΡΔΟΥΤΗ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΚΑ, ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΑΜΒΕΛΛΙΩΤΑΚΗ

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για την Τσεχία μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕΠΑ τέσσερα από τα νέα πρόσωπα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο 18άχρονος Ιάσονας Κορδούτης, η 16άχρονη Ελισάβετ Χατζηκύρκα, ο 15άχρονος Σωκράτης Γιαννούτσος και η 13χρονη Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη.

Με τη συμμετοχή του Ιάσονα Κορδούτη στη διοργάνωση θα έχουν αγωνιστεί πλέον στις εθνικές ομάδες και τα πέντε μέλη της οικογένειας των παλιών πρωταθλητών Ελλάδας Γιάννη Κορδούτη-Διάνας Ζέρδιλα! «Νιώθω κάποια συγκίνηση βλέποντας ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς μας θα έχουν παίξει πλέον στις εθνικές ομάδες. Ακολουθούμε το άθλημα των γονιών μας και είναι τιμή μας ν’ αγωνιζόμαστε κι εμείς σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα ό,τι καλύτερο να μπορούμε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στην ανάπτυξη και τη διάδοση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα», τόνισε ο Ιάσονας και συνέχισε: «Στην Οστράβα έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να την κρατήσουμε στην κορυφαία κατηγορία και μετά να πάρουμε όσο καλύτερη θέση γίνεται. Είναι δύσκολη η αποστολή μας, ενώ ένας συνδυασμός πραγμάτων επηρεάζει όσον αφορά στην εντυπωσιακή παρουσία του Σγουρόπουλου την προηγούμενη διετία. Με την αποχώρηση του Γιάννη δηλαδή, νιώθουμε ένα βάρος να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά, όμως από την άλλη έχουμε μεγαλύτερη πίστη στο να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό, μολονότι είμαστε καινούργια και τα τέσσερα παιδιά σε σχέση με πέρσι».

Η Ελισάβετ Χατζηκύρκα γράφει τη συνέχεια για το πινγκ πονγκ της Αλεξανδρούπολης στις συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά νέων και συμπτωματικά στις νεάνιδες ήταν και πέρσι η Θεοδώρα Βασιλειάδου. Αμφότερες από Εθνικό Αλεξανδρούπολης, απλά η Ελισάβετ άρχισε την πορεία της από τον Α.Σ. Φάρος της ίδιας πόλης: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η συνέχεια. Η Αλεξανδρούπολη έχει δείξει την πρόοδό της στο άθλημα και το να είμαστε στους λίγους συλλόγους της επαρχίας με εκπροσώπηση στις εθνικές ομάδες αποτελεί μία ακόμα δυνατή επιβεβαίωση. Πρώτη φορά μετείχα σε τέτοια κοινή προετοιμασία και με υψηλό επίπεδο και πρώτη φορά βγαίνω για αγώνες στο εξωτερικό. Ανυπομονώ για την εμπειρία και μακάρι να συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα. Ο στόχος μας είναι δύσκολος, αλλά όλες μαζί με ομαδικότητα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε η Χατζηκύρκα.

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος ασθένησε πέρσι το καλοκαίρι κι έχασε τη διοργάνωση, αλλά η πορεία του στη χρονιά τού δίνει φέτος αυτό που απολύτως άξιζε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετέχω σε μια τέτοια διοργάνωση και αγχωμένος γιατί παίζουμε πρώτα απ’ όλα για την εθνική ομάδα και θέλω κι από την πλευρά μου να τα πάω καλά και να βοηθήσω. Πέρσι ήμουν πάλι στην ομάδα, αλλά λόγω ασθένειας έμεινα υποχρεωτικά στην Αθήνα γι’ αυτό χαίρομαι ακόμα πιο πολύ τη φετινή συμμετοχή. Με την κατάλληλη δουλειά έχω κάνει καλή χρονιά και πιστεύω ότι θ’ ανταμειφθώ γι αυτό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε και νομίζω ότι η άνοδος είναι μέσα στις δυνατότητές μας», ανέφερε.

Η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη ζει κάτι πρωτόγνωρο στην πρώτη χρονιά της ως κορασίδα και με μία μόλις συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά: «Σε αυτές τις δύο εβδομάδες είχα την ευκαιρία να προπονηθώ και με παίκτες ανώτερου επίπεδου, ήταν ξεχωριστή εμπειρία και όλα πήγαν καλά. Με τη συμμετοχή μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πραγματοποιείται ένα από τα όνειρά μου! Στην αρχή της περασμένης σεζόν δεν το είχα στόχο να εξασφαλίσω θέση στην εθνική ομάδα και ήταν απλά στην άκρη του μυαλού μου. Στην πορεία κι έχοντας θετική παρουσία στα αναπτυξιακά κατάλαβα ότι μπορώ να το κυνηγήσω και τώρα μπορώ να πω ότι και μόνο που πάω στην Οστράβα είναι για μένα πολύ σημαντικό. Θα δω τις δυνάμεις μου και θα πάρω εμπειρίες, που χρειάζομαι για τα επόμενα χρόνια. Τα δύο άλλα κορίτσια της ομάδας είναι έμπειρα από διεθνείς αγώνες, θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω όπου χρειαστεί και να διεκδικήσουμε τον δύσκολο στόχο της ανόδου», δήλωσε με ενθουσιασμό η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια.

– Ο Δημοσθένης Μεσσήνης θα είναι competition manager σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

– Η ενημερωτική σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος για το πρωτάθλημα στην Οστράβα είναι στο λινκ ETTU.org – Regulations & Documents, ενώ ειδικά τα αποτελέσματα θα υπάρχουν στη διεύθυνση ETTU.org – Draws & Results.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.