Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ

Είκοσι δύο παίκτες χρησιμοποίησε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ. Δυο έβγαλαν 90λεπτο, δύο αποχώρησαν με ενοχλήσεις.

Είκοσι δύο παίκτες χρησιμοποίησε ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ. Δύο έβγαλαν 90λεπτο, δύο αποχώρησαν με ενοχλήσεις και οι υπόλοιποι που μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής. Όλοι τους περνούν από το μικροσκόπιο του Novasports.gr

Οι… βασικοί
Αθανασιάδης (35′): Βρέθηκε στο βασικό σχήμα, πραγματοποιώντας το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ. Στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς της Γκόρνικ, ενώ όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν στην σωστή θέση.

Παουλίνιο (46′): Δεύτερος παίκτης που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”. Έκανε όσα του ζήτησε ο προπονητής του, ανεβαίνοντας ψηλά στην πλευρά του για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ανασταλτικά αντιμετώπισε ζητήματα λόγω του ότι άφηνε τη θέση του, αλλά ο Γαλανόπουλος ήταν σχεδόν πάντα εκεί για να τον καλύψει. 

Βράνιες (46′): Η επιστροφή. Από το πρώτο του κιόλας ματς έδειξε πόσο έλειψε το παιχνίδι του στην ΑΕΚ. Δυναμικός, με καλές τοποθετήσεις, ταχύτητα πρόσφερε πολλές λύσεις, ενώ οι περισσότερες μεγάλες μπαλιές που έκανε προς τα μπακ ήταν πετυχημένες.

Οικονόμου (90′): Ο ένας από τους δύο παίκτες που έπαιξαν σε ολόκληρο τον αγώνα. Με παρτενέρ τον Βράνιες και τον Σβάρνα. Θετική η παρουσία του, βοήθησε και στην ανάπτυξη, καθώς κουβαλούσε μπάλα και μοίραζε παιχνίδι είτε προς τον Χουλτ, είτε προς τον άξονα, είτε προς τον Παουλίνιο.

Χουλτ (90′): Σαν να μη πέρασε μια μέρα… Απίστευτα τρεξίματα για πρώτο παιχνίδι. Με αρκετές κούρσες και επιστροφές. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ανασταλτικά, έψαξε συνεργασίες στην επίθεση με Μάνταλο, Ζεράλντες, Κλωναρίδη, Λιβάια. Έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι, έστω και αν ήταν φιλικό πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. 

Γαλανόπουλος (46′): Είχε καλή συνεργασία στο πρώτο ημίχρονο. Δεν βοήθησε τόσο πολύ στην ανάπτυξη, όμως με τα τρεξίματά του κάλυπτε χώρους, έκλεβε μπάλες και το σημαντικότερο πρόσφερε ασφάλεια δεξιά στην άμυνα. 

Κρστιτσιτις (46′): Ένας παίκτης στον οποίο ο Καρντόσο δείχνει να έχει στηρίξει πολλά για την εφαρμογή του πλάνου του. Παρότι τα πόδια του ήταν βαριά λόγω των προπονήσεων, έτρεξε, ζήτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι, έβγαλε συνεργασίες στον άξονα. Φαίνεται πως φέτος θα παίξει στη θέση του και από τα πόδια του θα περνούν πολλές μπάλες. 

Ντέλετιτς (46′): Ορεξάτος, δραστήριος, φιλόδοξος, αυθόρμητος. Προσπάθησε να ακολουθήσει πιστά το πλάνο και τις οδηγίες του Καρντόσο αν και είχε μόνιμα στο… αυτί του τον Μπαπτίστα. Όσο είχε δυνάμεις έβγαλε κάποιες συνεργασίες στον άξονα, όταν όμως οι… μπαταρίες άρχισαν να τελειώνουν άρχισαν και οι επιπολαίοτητες που εκνεύρισαν τον Πορτογάλο. 

Ζεράλντες (31′): Ο ένας από τους δύο άτυχους του αγώνα καθώς αντικαταστάθηκε στο 31′ μετά από σύγκρουση με αντίπαλο που του προκάλεσε ελαφριά διάσειση. Έχει καλά στοιχεία, είναι ποιοτικός παίκτης με τη μπάλα στα πόδια, έχει καλά αγγίγματα, μπορεί να προσφέρει πράγματα στην ΑΕΚ. Χρειάζεται όμως χρόνο για να καταλάβει το παιχνίδι των συμπαικτών του. 

Μάνταλος (71′): Ο αρχηγός της ΑΕΚ έδειξε να είναι ανανεωμένος. Μάρκαρε, πίεσε ψηλά, γύριζε να βοηθήσει στην άμυνα. Πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά, περισσότερες όταν βγήκε ο Ζεράλντες καθώς βρήκε περισσότερους χώρους στον άξονα. Ξεκίνησε αριστερά στην επίθεση. Εκεί που τον δοκιμάζει δηλαδή σε όλες τις προπονήσεις. 

Γιακουμάκης (25′): Ο άλλος άτυχος της αναμέτρησης. Είχε την πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ, μετά από ωραία ομαδική συνεργασία δοκιμάζοντας σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στον τερματοφύλακα. Έβγαλε ενέργεια, διάθεση, πίεσε ψηλά όταν δεν είχε μπάλα. Γενικότερα άφησε ικανοποιημένο τον Καρντόσο με την σύντομη απόδοσή του. 

Οι… αλλαγές

Τσιντώτας (32′): Ήταν ο τερματοφύλακας που δέχθηκε την μεγαλύτερη πίεση. Μπήκε στο 35′ στη θέση του Αθανασιάδη και η εστία του κινδύνευσε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο λόγω και των πολλών αλλαγών που έγιναν στην άμυνα και μπροστά της. Προσπάθησε να παίξει με τα πόδια, μοίρασε παιχνίδι, όμως σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε να του λείπει η ψυχραιμία. 

Μπάρκας (26′): Αγωνίστηκε τα λιγότερα λεπτά από τους τρεις τερματοφύλακες. Μπήκε σε σημείο που η ένταση των γηπεδούχων είχε εξασθενήσει και δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι σπουδαίο για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Και αυτός με τη σειρά του προσπάθησε να παίξει από πίσω και να βοηθήσει στο “χτίσιμο” της επίθεσης. 

Σταμούλης (40′): Ο νεαρός δεξιός μπακ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Παουλίνιο. Μετά το αρχικό τρακ και με την ενθάρυνση του Καρντόσο πήρε μπάλες, ανέβηκε αρκετές φορές, έβγαλε συνεργασίες και σέντρες. Αντικαταστάθηκε στο 86′ από τον Παουλίνιο λόγω κόπωσης. 

Σβάρνας (46′): Σταθερός και ήρεμος στο παιχνίδι του. Είχε δίπλα του τον Οικονόμου, ο οποίος τον καθοδηγούσε κάνοντας τις τοποθέτησεις του και το μοίρασμα του παιχνιδιού πιο εύκολα. 

Σιμάο (46′): Αγχωμένος και ίσως ανέτοιμος. Κουβάλησε μπάλα, έγινε τρίτο στόπερ, υπέπεσε σε κάποια λάθη, τα οποία δεν κόστισαν στην ΑΕΚ. Έχει ποιότητα, έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την Ένωση. 

Σιμόες (46′): Ουσιαστικά είχε τον ρόλο του Κρστιτσιτς. Γύριζε στην άμυνα, κάλυπτε χώρους, έτρεχε για να κλείσει τρύπες και έγινε πολλές φορές αποδέκτης οδηγιών από τον Καρντόσο. Είτε στον πάγκο, είτε μέσα στο γήπεδο προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα όσα ζητάει ο Πορτογάλος.

Λιβάια (46′): Ο πιο ποιοτικός παίκτης που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας. Παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να μπήκε για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης όμως ως κλασικός… Λιβάια μόνο αυτό δεν έκανε. Έκανε όμως όλα τα άλλα. Ζητούσε μπάλα, μοίραζε παιχνίδι, είχε καλές συνεργασίες με Μάνταλο και Κλωναρίδη, πέτυχε το μοναδικό γκολ με ωραίο τελείωμα και δημιούργησε ένα τετ-α-τετ στον Κλωναρίδη ο οποίος όμως δεν πρόλαβε τον αντίπαλο γκολκίπερ. 

Σαμπανάτζοβιτς (40′): Μπήκε χωρίς ζέσταμα στη θέση του Ζεράλντες, όχι στη θέση που γνωρίζουμε ότι παίζει αλλά πίσω από τον επιθετικό. Είναι παίκτης ευχάριστη έκπληξη ως τώρα με τα στοιχεία του. Χρειάζεται δουλειά σε τακτικά κομμάτια και στο παιχνίδι του, όμως η ΑΕΚ μελλοντικά μπορεί να περιμένει πράγματα από αυτόν.

Κλωναρίδης (65′): Με ελάχιστα λεπτά ζέσταμα μπήκε στη θέση του Γιακουμάκη για να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Έβγαλε ένταση, είχε τρεξίματα, κυνήγησε μπάλες, γύρισε να μαρκάρει και δημιούργησε το γκολ του Λιβάια. Ένας παίκτης που και στις προπονήσεις ο Καρντόσο εμπιστεύεται αρκετά αυτό το πρώτο διάστημα. 

Μπότος (23′): Μπήκε σε ένα σημείο του αγώνα που πολλά πράγματα είχαν τροποποιηθεί στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Προσπάθησε να πάρει παιχνίδι από τον άξονα, να βοηθήσει ανασταλτικά.

Σαρδέλης (20′): Ίσως ο πιο θρασύς ποδοσφαιρικά από τους τρεις πιτσιρικάδες. Στις προπονήσεις αφήνει πολλές καλές εντυπώσεις. Ζητάει μπάλα, δεν κρύβεται, όμως στο φιλικό έδειξε τρακαρισμένος. Ο Καρντόσο του έκανε αρκετές παρατηρήσεις προκειμένου να εφαρμόσει τις οδηγίες που του είχε δώσει. Έχει μέλλον μπροστά του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.