Το άλυτο μυστήριο της τελευταίας πτήσης της Amelia Earhart

Στις 2 Ιουλίου 1937, η Amelia Earhart πέταξε προς τη νήσο Howland, μία από τις τελευταίες στάσεις στην προσπάθειά της να ταξιδέψει στον κόσμο. Η άκατος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής Itasca βρισκόταν στη νήσο Howland με αποστολή να επικοινωνεί με το Electra της Earhart και να τους καθοδηγήσει στο νησί με ραδιοσήματα. μόλις θα έφθανε στην περιοχή. «KHAQQ...

Στις 2 Ιουλίου 1937, η Amelia Earhart πέταξε προς τη νήσο Howland, μία από τις τελευταίες στάσεις στην προσπάθειά της να ταξιδέψει στον κόσμο. Η άκατος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής Itasca βρισκόταν στη νήσο Howland με αποστολή να επικοινωνεί με το Electra της Earhart και να τους καθοδηγήσει στο νησί με ραδιοσήματα. μόλις θα έφθανε στην περιοχή.

«KHAQQ καλεί Itasca: Πρέπει να ερχόμαστε προς τα εσάς όμως δεν μπορούμε να σας δούμε – όμως τα καύσιμα τελειώνουν. Δεν έχει καταστεί δυνατό να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω ασυρμάτου. Πετάμε στα χίλια πόδια».

Το τελευταίο επιβεβαιωμένο μήνυμα της Earhart έδειξε ότι πετούσε σε μια γραμμή ναυσιπλοΐας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά που διέσχισε το νησί, αλλά δεν έδειξε σε ποια κατεύθυνση προχώρησε. Μετά από αυτή την ανακοίνωση στις 8:43 π.μ., χάθηκε η ραδιοφωνική επαφή και κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στη συνέχεια.

Μοιραία τελική πτήση

Τα επιτεύγματα της Earhart στην αεροπορία της είχαν ήδη γίνει γνωστά παγκοσμίως όταν το 1937 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε σε όλο τον κόσμο, ένα εξαντλητικό ταξίδι 29.000 μιλίων που ακολουθούσε τον Ισημερινό. Μια αποτυχημένη απόπειρα τον Μάρτιο κατέστρεψε το αεροπλάνο της, αλλά μετά από επισκευές, αυτή και ο πλοηγός της, Fred Noonan, αναχώρησαν από το Oakland της Καλιφόρνια στις 21 Μαΐου.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.