Ο έλεγχος των παικτών της ΑΕΚ

Κίελτσε-Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου. Το Novasports.gr "ακτινογραφεί" τους είκοσι "κιτρινόμαυρους" που αγωνίστηκαν με την Τρεντσίν.

Κίελτσε-Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου
Δεύτερο φιλικό για την ΑΕΚ με τον Μιγκέλ Καρντόσο να χρησιμοποιεί λιγότερους παίκτες σε σχέση με το πρώτο. Το Novasports.gr “ακτινογραφεί” τους είκοσι “κιτρινόμαυρους” που αγωνίστηκαν με την Τρεντσίν.

Οι… βασικοί
Τσιντώτας (45′): Ξεκίνησε τον αγώνα με την Τρεντσίν. Δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση κόντρα στους Σλοβάκους, η πίεση των οποίων όμως στα στόπερ και στα κεντρικά χαφ το δημιούργησε πολλά προβλήματα με τη μπάλα στα πόδια. Αρκετές λάθος μπαλιές από τον Έλληνα γκολκίπερ στο χτίσιμο της επίθεσης από πίσω. Λάθη που προήλθαν από την ασφυκτική πίεση της Τρεντσίν

Παουλίνιο (90′): Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε καθόλου, δεν είχε συνεργασίες με Ντέλετιτς, δεν μπόρεσε να πάρει μπάλες, γενικώς ήταν εγκλωβισμένος. Στο δεύτερο μέρος ήταν βελτιωμένος και συμμετείχε περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας, έδειξε όμως ότι και αυτός θέλει δουλειά και χρόνο.  

Οικονόμου (45′): Για ένα ακόμα παιχνίδι προσπάθησε να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή με κοντινές, κυρίως, πάσες. Είχε κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις του που προήλθαν από την πίεση των αντιπάλων. Έψαξε όποτε χρειάστηκε με μεγάλες μπαλιές μπαλιές τον Χουλτ αλλάζοντας παιχνίδι. 

Τσιγκρίνσκι (45′): Πρώτο του παιχνίδι. Προερχόταν από τραυματισμό. Είναι ικανός με τη μπάλα στα πόδια όμως και αυτός χρειάζεται χρόνο για να κατανοήσει τον τρόπο παιχνιδιού και τις διαθέσιμες επιλογές που θα έχει σε κάθε περίπτωση. 

Χουλτ (65′): Είχε πολλά τρεξίματα. Καμία σχέση με τον Παουλίνιο. Όσο αγωνίστηκε προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό πως ότι δημιούργησε η ΑΕΚ στο διάστημα της πίεσης που δέχθηκε το έκανε από την πλευρά του Σουηδού. 

Κρστιτσιτις (45′): Δεν ήταν το ίδιο καλός με το πρώτο φιλικό. Στενά μαρκαρισμένος στο πρώτο μισάωρο, δεν πήρε μπάλες, δεν βοήθησε στην ανάπτυξη. Πίεσε ψηλά χωρίς τη μπάλα για να κλέψει, ενώ μετά το μισάωρο που γύρισε στα στόπερ και άρχισε να μοιράζει παιχνίδι φάνηκε πιο χρήσιμος. 

Σιμάο (80′): Ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ΑΕΚ σε σχέση με το πρώτο φιλικό. Έδειξε την ποιότητά του, ειδικά όταν έπαιξε πίσω από τον επιθετικό. Είναι ένας παίκτης που φαίνεται ότι η Ένωση θα πάρει πράγματα από τον τρόπο με τον οποίο παίζει.  

Ντέλετιτς (45′): Πιο πειθαρχημένος στο αγωνιστικό πλάνο του Καρντόσο σε σχέση με το πρώτο φιλικό. Ήταν δραστήριος, είχε κίνηση στο χώρο χωρίς τη μπάλα, όμως χάθηκε στη γενικότερη μέτρια εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πάντως από τους πιο απειλητικούς παίκτες της ομάδας. 

Σαμπανάτζοβιτς (45′): Στο πρώτο μισάωρο πίεσης της Τρεντσίν έδειχνε να τα έχει χαμένα. Τη θέση “10” ακόμα δεν την γνωρίζει και δεν είχε καλά πατήματα. Επαναλαμβάνω όμως ότι έχει στοιχεία που όταν δουλευτούν θα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στον άξονα της ΑΕΚ. 

Μάνταλος (90′): Ο… μοιραίος παίκτης της ομάδας με το χαμένο πέναλτι στο 0-0. Σίγουρα εάν άνοιγε το σκορ σε εκείνο το σημείο τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ. Ήταν σημαντικός όμως στην ανάπτυξη. Κράτησε μπάλα, μοίρασε παιχνίδι, βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είτε από αριστερά, είτε από τον άξονα.

Λιβάια (66′): Δεν σκόραρε, έχασε μια… άχαστη για τα δεδομένα του ευκαιρία όμως ο Κροάτης φορ είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει η ΑΕΚ. Ακόμα και στο διάστημα της πίεσης ήταν αυτός που κινούταν περισσότερο από κάθε άλλον, που ζητούσε μπάλα, που ήθελε να πάρει πρωτοβουλίες. Αλλά δεν είναι για την κορυφή της επίθεσης. Τον Μάρκο τον αφήνεις να… αλωνίζει. 

Οι αλλαγές
 
Βράνιες (46′): Με τη μπάλα στα πόδια δεν είναι τόσο καλός όσο οι Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου. Έχει άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που προσφέρουν τεράστια ασφάλεια στην άμυνα της ομάδας. Ταχύτητα, αποφασιστικότητα, δυναμισμό. Κέρδισε πολλές “μάχες”, έριξε τις κλωτσιές του. Φάνηκε για ακόμα μία φόρα το πόσο χρήσιμος είναι για κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Σβάρνας (46′): Προσπάθησε να κάνει ότι του ζήτησε ο προπονητής του. Να πάρει μπάλα, να ψάξει τα κεντρικά χαφ, να μοιράσει παιχνίδι. Θέλει και αυτός με τη σειρά του χρόνο για να καταλάβει όσα ζητάει ο Πορτογάλος.

Λόπες (65′): Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό δεν φοβήθηκε. Ήταν πιο φρέσκος από τον Χουλτ, είχε τρεξίματα, ανέβηκε αρκετές φορές για να βοηθήσει στην επίθεση, έβγαλε συνεργασίες κυρίως με τον Κλωναρίδη και γενικότερα είχε θετική παρουσία. 

Γαλανόπουλος (46′): Είχε κάποια μικρολαθάκια. Ανασταλτικά τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Έδωσε ασφάλεια και βοήθειες αμυντικά, καλύπτοντας και τον Λόπες που ήταν μόνιμα μπροστά. 

Γιακουμάκης (65′): Προερχόταν από τον μικροτραυματισμό του. Μπήκε στη θέση του Λιβάια. Έκανε κινήσεις, πήρε μπάλα, ήταν μέσα στη φάση που δημιούργησε ο Κλωναρίδης, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση.

Μπάρκας (46′): Πιο σταθερός με τη μπάλα στα πόδια. Μπήκε όμως σε σημείο που δεν είχε την πίεση που είχε να αντιμετωπίσει ο Τσιντώτας. Δέχθηκε δύο γκολ όμως δεν ευθύνεται σε κανένα. Εάν δεν παραχωρηθεί θα είναι και φέτος ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ. 

Σιμόες (46′): Πολλά προβλήματα και πολλά λάθη για τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο ο οποίος ήταν έξω από τα νερά του. Παιδικό λάθος στο γκολ με το οποίο ανοίγει το σκορ η Τρεντσίν. Δεν κρίνεται από αυτό, αλλά από τη γενικότερη παρουσία του στο ματς. Δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. 

Κλωναρίδης (46′): Μετά τον Σιμάο ο παίκτης που είχε τη μεγαλύτερη ενέργεια. Συνεχείς κινήσεις, επικίνδυνος για την άμυνα της Τρεντσίν. Έβγαλε τελικές, έβγαλε πάσες όμως η μεταβίβαση προς τον Γιακουμάκη ήταν πιο δυνατή απ ότι έπρεπε. Γενικώς είναι ένας παίκτης που δείχνει να ταιριάζει σε αυτά που θέλει ο Καρντόσο. 

Μπότος (80′): Ο μόνος από τους πιτσιρικάδες που αγωνίστηκε. Άργησε να δώσει τη μπάλα στη φάση του 2-0 με αποτέλεσμα να κλειστεί από τους αντιπάλους, να χάσει εύκολα τη μπάλα και η Τρεντσίν να βγει στην κόντρα. Πέτυχε το γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έχει στοιχεία ο μικρός, ο οποίος όμως θα πρέπει να κάνει ότι του ζητάει ο Καρντόσο. Εάν είχε παίξει με μία ή δύο επαφές τη μπάλα στη συγκεκριμένη φάση η ΑΕΚ δεν θα είχε δεχθεί την αντεπίθεση.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.