71α Βραβεία ΕΜΜΥ: ο θρίαμβος της Nova (videos)

Πάνω από 120 υποψηφιότητες στα ΕΜΜΥ, τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά βραβεία, συγκέντρωσαν οι σειρές και τα ντοκιμαντέρ της Nova.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των μεγαλύτερων τηλεοπτικών βραβείων, των 71ων Βραβείων ΕΜΜΥ. Και, για ακόμα μία φορά, οι επιλογές σε ταινίες και σειρές της ομάδας προγράμματος της Nova επιβραβεύτηκαν , σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Game of Thrones: υπόκλιση μπροστά στη σειρά φαινόμενο!



Με πρωτοπόρα τη σειρά-φαινόμενο, το «Game of Thrones» (το οποίο μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο φέτος), η Nova συγκέντρωσε πάνω από 120 υποψηφιότητες. Το φινάλε της σειράς που ξεκίνησε την αποκλειστική του μετάδοση στο Novacinema1 το 2011, σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική, έγραψε ιστορία στην τηλεόραση, συγκεντρώνοντας 32 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy – τις περισσότερες που κέρδισε ποτέ η σεζόν μιας σειράς!

Εκτός από το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Δραματικής Σειράς, το «Game of Thrones» διεκδικεί ΕΜΜΥ και στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Kit Harrington), A’ Γυναικείου Ρόλου (Emilia Clarke), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage & Alfie Allen) και Β’ Γυναικείου ρόλου (Lena Headey, Sophie Turner & Maisie Williams & Gwendoline Christie).

Να θυμίσουμε ότι ο μόνος ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβείο Emmy για το «Game of Thrones» είναι ο Peter Dinklage – τρεις φορές στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ έχει προταθεί για όλες τις σεζόν (συνολικά οκτώ φορές).

Ο θρίαμβος του «Chernobyl» συνεχίζεται…



Μεγάλο θρίαμβο γνώρισε επίσης και μία από τις καλύτερες μίνι-σειρές στην τηλεόραση (ψηφίστηκε κι ως «η καλύτερη» από τους χρήστες του έγκριτου σάιτ imdb.com) το «Chernobyl». Η σειρά που προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema αυτή την περίοδο, συγκέντρωσε 19 υποψηφιότητες στις κατηγορίες: Καλύτερης Μίνι Σειράς, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Jaret Harris), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Stellan Skarsgard) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Emily Watson).

Η επιτυχία των δραματικών σειρών που σε καθηλώνει !



Τεράστια επιτυχία στις υποψηφιότητες των EMMY γνώρισαν όμως σχεδόν όλες οι δραματικές σειρές που εξασφάλισε αποκλειστικά η Nova. Από το «True Detective» (που συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες – συμπεριλαμβανομένου και αυτής του οσκαρικού Mahershala Ali στο Α’ Ανδρικο), και το «Sharp Objects» (8 υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Μίνι σειράς, με κεντρική αυτή για την Amy Adams) μέχρι το αριστουργηματικό «Succession» (5 υποψηφιότητες) και την συγκλονιστική σειρά «Handmaid’s Tale», (διεκδικεί συνολικά 11 ΕΜΜΥ, ανάμεσα στα οποία κι αυτά στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Guest Actor/Actress για τους Bradley Whitford και Cherry Jones) οι δραματικές σειρές των καναλιών Novacinema συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα που ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα.

Κωμωδία, show και ακόμη περισσότερες υποψηφιότητες

Η κατάμαυρη κωμική σειρά «Barry» των καναλιών Novacinema υπερέβη κάθε άλλη στο είδος της: συγκέντρωσε συνολικά 17 υποψηφιότητες στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Επίσης, από ένα βραβείο ΕΜΜΥ διεκδικούν οι σειρές «Blindspot», «Castle Rock», «Gotham», το επιτυχημένο show «America’s Got Talent», αλλά και η τελετή απονομής βραβείων «The 76th Annual Golden Globe Awards», ενώ 3 υποψηφιότητες κέρδισε και το «A Very English Scandal» (Καλύτερης Μίνι Σειράς, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Hugh Grant και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ben Whishaw).

Ξεχωριστές ταινίες για την τηλεόραση και ντοκιμαντέρ

Tέλος, οι επιλογές των καναλιών novacinema ξεχώρισαν και στις κατηγορίες ταινιών για μικρή οθόνη και ντοκιμαντέρ.
Οκτώ βραβεία ΕΜΜΥ διεκδικούν τα «Deadwood», «Jane Fonda in Five Acts», «The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley» και «Game of Thrones: the Last Watch».


Ολες οι παραπάνω σειρές, τηλεταινίες και ντοκιμαντέρ, προβάλλονται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema , ενώ διατίθενται και μέσω των υπηρεσιών Nova Go και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.

Η 71η τελετή Βραβείων Emmy θα προβληθεί ζωντανά από το FOX Life, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα και υποτιτλισμένη σε prime time προβολή, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.