FutureGrind Review

Όταν οι ρόδες χορεύουν.Καλοκαιράκι και ο ήλιος καίει.... Παραλίες, συναυλίες … και παιδάκια στη...

Όταν οι ρόδες χορεύουν.

Καλοκαιράκι και ο ήλιος καίει…. Παραλίες, συναυλίες … και παιδάκια στη γειτονιά να φωνάζουν και να κάνουν τα πάντα για να μην σε αφήνουν να συγκεντρωθείς και να τελειώνεις επιτέλους με τις gaming εκκρεμότητες της προηγούμενης σεζόν. Ο Παντελής αρχίζει και γκαζώνει, κάνοντας συγχρόνως προπόνηση για να φρεσκάρει τα brutal φωνητικά του, για τη λίστα των παιχνιδιών που ‘έχουν απομείνει να γίνουν reviewed. Το Future Grind!, το Future Grind! είναι η μοναδική φράση που μπορώ να αποκωδικοποιήσω να ακούγεται στο background. ‘Γιατί όχι;’ Αναρωτιέμαι…ας ασχοληθούμε με κάτι πιο χαλαρό, οι συνθήκες φαίνονται κατάλληλες. Χαλαρό; Νομίζω ότι ακούω τον Cthulhu να γελάει από το The Sinking City που έχω βάλει στην άκρη. Με την ολοκλήρωση του download του τίτλου, χωρίς να χρονοτριβώ πατώ το Χ button του DualShock4, loading time σχεδόν ανύπαρκτο, φουτουριστικά χρώματα, απλό μενού, press play και ready to grind!

Πρώτη “πίστα” Holiday Slice. Briefing, και συστηνόμαστε με τον πρώτο χαρακτήρα ονόματι Ada που θα έρθουμε σε επαφή μέσω text messaging και μιας φωτογραφίας profile που μοιάζει σαν να έχει παρθεί από κάποιο portfolio random εικόνων μιας σελίδας με royalty-free αρχείων. Καλωσορίζοντας μας λοιπόν η Ada στην οικογένεια της Slice, η οποία αναζητά νέους και ταλαντούχους πιλότους παρέχοντας έναν new entry level grinding εξοπλισμό και όχημα, μας προτρέπει να της αποδείξουμε ότι αξίζει να επενδύσει σε εμάς, δοκιμάζοντας τις επιδόσεις μας στην πίστα του Miramar, η οποία αποτελεί και το tutorial σκέλος.

Το FutureGrind μας συστήνεται όσο απλά και φιλικά θα άρμοζε σε ένα platform stunt game. Έχοντας λοιπόν στην διάθεσή μας ένα δίκυκλο φουτουριστικό όχημα, το όποιο αποτελείται από χρωματιστούς neon τροχούς, θα πρέπει να τρέξουμε στο εκάστοτε level κάνοντας match το χρώμα της ρόδας μας με τις μπάρες από τις οποίες απαρτίζεται η διαδρομή. Όλα αυτά προσπαθώντας να ισορροπήσουμε στον έναν τροχό, εκτελώντας συνάμα άλματα, tricks και τούμπες αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας. Τελικός στόχος, να κουμπώσουμε κάθε λογής combo που θα μας επιφέρει πολλαπλάσιους πόντους στο τελικό grinding score, το οποίο συλλέγεται κατά τη διάρκεια της επαφής μας με της χρωματιστές μπάρες της διαδρομής. Με την ολοκλήρωση της πίστας, αναλόγως τους πόντους που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε, ανταμειβόμαστε με το μπρούτζινο, ασημένιο, χρυσό ή το διαμαντένιο τρόπαιο και παίρνουμε και την κατάταξη μας στο παγκόσμιο leaderboard.

Η πρόσβαση στις επόμενες διαδρομές κερδίζεται μέσω της ολοκλήρωσης διαφόρων challenges που μας αναθέτουν οι NPC στο εκάστοτε level. Μέσω αυτών, τα οποία είναι πολύ έξυπνα επιλεγμένα, οι developers καταφέρνουν εκτός από το να κρατήσουν το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα, να μας εκπαιδεύσουν ταυτόχρονα στον χειρισμό της μηχανής μας και να μας κάνουν σαφώς πιο έμπειρους πιλότους.

Τα challenges αυτά για να ολοκληρωθούν ζητούν επιτακτικά την εκτέλεση συγκεκριμένων tricks και μας εξαναγκάζουν επιτηδευμένα να ακολουθήσουμε διαδρομές, τις οποίες στην “κανονική” διάρκεια της δοκιμασίας μας δεν είχαμε καν σκεφτεί. Εδώ είναι και το δυνατό σημείο του τίτλου. Η ολοκλήρωση αυτών των δοκιμασιών, ιδιαίτερα στα προχωρημένα επίπεδα, απαιτούν εκτός από την απόλυτη συγκέντρωση μας, άψογα αντανακλαστικά, στρατηγική, και χάραξη της πορείας μας μέσα από τις πολλαπλές διαδρομές που μας προσφέρει το κάθε level. Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές, και αρκετές φορές χρειάστηκε μέσω trial and error να διαφοροποιήσουμε την οπτική μας, μέσω της οποίας είχαμε προαποφασίσει να ολοκληρώσουμε σετ αποστολών που μας ζητούνταν για να προχωρήσουμε και να εξελίξουμε το story του FutureGrind.

Story το οποίο διαδραματίζεται το έτος 2076 σε ένα cyberpunk σκηνικό (Keaaaaanu!!!!) με TRON πινελιές, περιβάλλον με χρώματα παρμένα αποκλειστικά από την φούξια παλέτα, φλερτάροντας πολλές φορές με τα όρια της επιληψίας. Όπως προαναφέραμε το σενάριο αυτού του extreme sports platform game εξελίσσεται μπροστά μας μέσω μιας πλατφόρμας “mobile phone like” με τους representative (Rep) των χορηγών να επικοινωνούν μαζί μας αποκλειστικά μέσω text messages. Με το πέρας των αποστολών γίνονται διαθέσιμες νέες διαδρομές αλλά και bikes με διαφορετικές ιδιότητες και ιδιοσυγκρασίες.

To αξιοσημείωτο είναι ότι οι βασικές εξελίξεις στον κόσμο του FutureGrind βρίσκονται κρυμμένες και αποκαλύπτονται κομμάτι κομμάτι μόνο εφόσον ανταπεξέλθουμε σε συγκεκριμένα challenges υπό την μορφή secret levels. Εκεί θα ανακαλύψουμε κρυφά μηνύματα από μία ομάδα hackers οι οποίοι με τη σειρά τους μας υποβάλουν σε δοκιμασίες στις trail based διαδρομές. Σε αυτά τα trials ενώ η σχεδίαση δεν έχει αλλάξει, στην οθόνη μας έχει προστεθεί ένα distorted σήμα που μας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη, και σαν στόχο έχουμε να βρούμε την εναλλακτική “έξοδο” από το συγκεκριμένο level ώστε να έρθουμε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην αποκάλυψη του μυστηρίου και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από την διοργάνωση αυτών των αγώνων. Η ιστορία δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι κάνει τη δουλειά της όσο χρειάζεται για το συγκεκριμένο genre παιχνιδιού προτρέποντάς μας να διαβάζουμε το briefing των Rep αντί να το παραβλέπουμε με γρήγορα πατήματα του Χ, και να προχωράμε.

Τέλος, κάθε δημιουργός που σέβεται τον εαυτό του και θέλει το δημιούργημά του να απορροφήσει την ψυχή ενός gamer, το ντύνει με τον σωστό ήχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διαολεμένα ηλεκτρονικά samples τα οποία την ώρα που ταλαιπωρείσαι λαμβάνοντας συνεχόμενα μηνύματα αποτυχίας και συγκρατώντας τον εαυτό σου να μην καρφώσεις το χειριστήριο στο σημείο της οθόνης που μόλις κράσαρε το Subverse bike σου, έχουν αναλάβει τα νεύρα του χεριού σου οδηγώντας το αυτόματα και συνεχόμενα στην επιλογή…. retry.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS4, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Milkbag Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.