SDCC 2019: Λεπτομέρειες για τον οίκο Casterly του prequel του “Game of Thrones”

Ποιος είναι αυτός ο οίκος και πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος του;Σε παρελθοντικά δημοσιεύματα...

Ποιος είναι αυτός ο οίκος και πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος του;

Σε παρελθοντικά δημοσιεύματα είχαμε μάθει ότι οι Starks, οι direwolves και οι White Walkers θα κάνουν την εμφάνισή τους στην prequel σειρά του “Game of Thrones”. Μέσω της σειράς θα μάθουμε και την ιστορία των Lannisters και το πως έκαναν το Castlery Rock δικό τους.

Στο πάνελ της σειράς στο Comic-Con, το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο στο Σαν Ντιέγκο, αποκαλύφθηκαν ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον εν λόγω οίκο και την ιστορία του.

Πληροφορίες για τον οίκο υπάρχουν στο βιβλίο του George R.R. Martin, “The World of Ice and Fire”, το οποίο έγραψε μαζί με τους Elio M. García Jr και Linda Antonsson. Μέσω αυτού μαθαίνουμε ότι ο οίκος ιδρύθηκε από τον Corlos, τον γιο του Caster, ο οποίος κατοικούσε στο Lannisport. Ήταν κυνηγός και εντόπισε και σκότωσε ένα λιοντάρι όταν αυτό άρχισε να τρώει τα πρόβατα του χωριού. Ο θρύλος λέει ότι ο κυνηγός σκότωσε το ζεύγος των λιονταριών, αλλά λυπήθηκε τα μικρά τους και τα άφησε να ζήσουν (εξού και το γεγονός ότι το σύμβολο του οίκου είναι λιοντάρι). Αυτή του η κίνηση ευχαρίστησε τους θεούς, οι οποίοι του αποκάλυψαν ότι στην σπηλιά των λιονταριών υπήρχε φλέβα χρυσού. Εξορύσσοντας το χρυσό, ο Corlos έγινε ο πρώτος Lord Casterly και άρχισε να χτίζει το κάστρο του.

Μετά από χρόνια, εμφανίστηκε ένα άτομο που έμεινε στην ιστορία ως Lann the Clever. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πως έκλεψε τον οίκο από τον Corlos. Μία πιο προσγειωμένη εκδοχή είναι ότι παντρεύτηκε και άφησε έγκυο την κόρη του Corlos και μετά τον θάνατό του, πήρε τον τίτλο και τα πλούτη. Μια άλλη εκδοχή, ωστόσο, αναφέρει ότι μπήκε κρυφά στο κάστρο και με διάφορα κόλπα έκανε την οικογένεια να πιστεύει ότι υπάρχει φάντασμα και έστρεψε τα μέλη της οικογένειας το ένα ενάντια στο άλλο.

Ένα σίγουρο γεγονός είναι ότι ο Lann ήταν ξανθός και γι’ αυτό και οι Lannisters είναι ξανθοί. Η πρωταγωνίστρια Naomi Watts είναι και αυτή ξανθιά, άρα θα μπορούσε να παίζει κάποιο μέλος των Casterly ή Lannister. Βέβαια, το ότι ο χαρακτήρας της είναι κάποιος “με ένα σκοτεινό μυστικό” μας παραπέμπει και στην πιθανότητα του να είναι η ίδια η Lann the Clever και αυτή να είναι που κλέβει το κάστρο από τους Casterly.

Η σειρά θα λαμβάνει χώρα χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του “Game of Thrones” και θα δούμε το ταξίδι από την Εποχή των Ηρώων (Age of Heroes) στην πτώση του πολιτισμού, τη σκοτεινότερη της περίοδο, γνωστή και ως Τhe Long Night. Μεγάλη πιθανότητα να μάθουμε την πραγματική καταγωγή των White Walkers και άλλα πολλά που μας βασανίζουν εδώ και οχτώ σεζόν.

Μάλιστα, ο Martin είπε ότι θα δούμε μια εποχή που το Westeros αποτελούνταν από 100 βασίλεια, σε αντίθεση με το “Game of Thornes”, όπου γνωρίσαμε μόνο επτά. Ένα πράγμα σίγουρο, είναι ότι θα δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνετε και ότι οι προφητείες δεν βγαίνουν πάντα αληθινές.

Το cast αποτελείται μέχρι στιγμής από τον και Josh Whitehouse (“Poldark”), αλλά και τους Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo και Miranda Richardson (“Harry Potter”).

H SJ Clarkson θα σκηνοθετήσει το πιλοτικό επεισόδιο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός. Παρελθοντικά δημοσιεύματα την ήθελαν να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη του “Bond 25” – κάτι που θα την έκανε την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη για το franchise. Προηγούμενες δουλείες της είναι οι σειρές των Netflix/Marvel, “Jessica Jones” και “The Defenders”, όπως και το “Orange is the New Black”.

Η Jane Goldman αναλαμβάνει χρέη showrunner ενώ υπογράφει το σενάριο για το πιλοτικό επεισόδιο, το οποίο είναι βασισμένο σε μία ιστορία που εμπνεύστηκε μαζί με τον George R.R. Martin. Μαζί με την Goldman και τον Martin, στη σειρά θα έχουν τον ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού και οι James Farrell, Jim Danger Gray, Vince Gerardis και Daniel Zelman, με τον Chris Symes ως συν-εκτελεστικό παραγωγό.

Τα γυρίσματα του prequel ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα και μάλλον θα κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του 2020 ή την άνοιξη του 2021. Πολλές λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για να μαθαίνετε πρώτοι ό,τι νεότερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα του SDCC 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.