All-Star Fruit Racing Review

Αγώνες, χυμός φρούτων και ατελείωτος ανταγωνισμός.Ακόμα και όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με...

Αγώνες, χυμός φρούτων και ατελείωτος ανταγωνισμός.

Ακόμα και όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με αυτοκίνητα και αγώνες είναι σίγουρο πως κάποτε θα νιώσουν την ανάγκη να παίξουν ένα racing game, ειδικά με παρέα. Καταλληλότερα γι’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων βέβαια είναι τα kart racing, καθώς ικανοποιούν τη δίψα για ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα απευθύνονται σε όλους, περιλαμβάνοντας κι εμάς που δεν έχουμε καμία σχέση με αγωνιστικά αυτοκίνητα και 200 στη στροφή! Το All-Star Fruit Racing είναι ένα χαρούμενο και χρωματιστό kart racing που σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του δε χρησιμοποιεί γνωστούς χαρακτήρες από άλλες σειρές παιχνιδιών, όμως έχει το δικό του χαρακτήρα και τα δικά του μοναδικά mechanics.

Αρχικά, το All-Star Fruit Racing περιλαμβάνει αρκετά διαφορετικά game modes, τόσο για αυτούς που θα επιλέξουν το single-player, όσο και για εκείνους που προτιμούν το multiplayer. Το Career mode, αν και δεν ακολουθεί κάποιο story όπως ίσως περιμένατε, θα σας ταξιδέψει στα διάφορα νησιά της περιοχής και μάλιστα σε διαφορετικές εποχές και θα σας φέρει αντιμέτωπους με άλλους ανταγωνιστικούς racers. Οι αντίπαλοί σας ελέγχονται από τη CPU, όμως είναι πραγματικά ανταγωνιστικοί και προσφέρουν μία ευχάριστη εμπειρία, αφού ακόμα και στο easy επίπεδο δυσκολίας δε μένουν πολύ πίσω και χρησιμοποιούν κανονικά τις ικανότητές τους και όσες βοήθειες μπορούν να τους προσφέρουν οι χυμοί φρούτων που βρίσκονται διάσπαρτοι στις πίστες. Οι αγώνες όμως δε σταματούν εκεί.

Το παιχνίδι εκτός του Career, προσφέρει εναλλακτικά game modes, όπως το Custom Race, όπου μπορείτε να επιλέξετε την πίστα της προτίμησης σας, αλλά και να αλλάξετε τους παράγοντες που οδηγούν στη νίκη με αποτέλεσμα έναν αγώνα διαφορετικό από τους παραδοσιακούς. Οι αλλαγές που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον ανταγωνισμό όσον αφορά τη χρήση των abilities που σας δίνουν οι χυμοί φρούτων ή του Mega-Juice ability κάθε οδηγού, αλλά και την επιλογή αγώνων που οδηγούν στο elimination του τελευταίου οδηγού κι επαναλαμβάνονται μέχρι να κερδίσει ο καλύτερος. Φυσικά την εμφάνισή τους κάνουν και τα Championships, τα οποία μπορούν να είναι απλά και συνηθισμένα ή custom, προσφέροντας τις ίδιες επιλογές με το Custom Race. Επίσης υπάρχει η επιλογή του Time Attack, όπου όλα είναι θέμα χρόνου.

Offline μπορείτε εκτός του single-player να παίξετε με έως τρία ακόμα άτομα, ενώ Online οι παίκτες αυξάνονται σε συνολικά οκτώ. Εκτός από τους αγώνες στους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε, υπάρχει και η δυνατότητα customization του οχήματός σας. Δυστυχώς το customization δεν έχει κάποια επίπτωση στο gameplay, αφού πρόκειται απλά για αλλαγές στην εμφάνιση. Παρ’ όλα αυτά, οι επιλογές σε χρώματα, σχέδια και φρούτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το όχημά σας μοναδικό είναι πολλές και γίνονται ακόμα περισσότερες όσο παίζετε και ξεκλειδώνετε νέα χαρακτηριστικά, οπότε σίγουρα δε θα καταλήξετε με ένα βαρετό kart, αλλά θα είναι ευχάριστο στο μάτι και ίσως και αστείο.

Ο χειρισμός διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα games του είδους. Η επιτάχυνση καθώς και το χειρόφρενο βρίσκονται στα triggers, ενώ τα A, B, X, Y και το δεξί analog stick χρησιμεύουν στην εκτέλεση διάφορων special κινήσεων που αποκτάτε συλλέγοντας χυμούς φρούτων και του Mega-Juice ability του οδηγού σας. Οι χυμοί φρούτων βρίσκονται διασκορπισμένοι σε κάθε πίστα και έχουν τον ρόλο που έχουν τα αντικείμενα σε αντίστοιχα games. Κάθε kart έχει τέσσερα διαφορετικά tanks για συλλογή διαφορετικών χυμών και ένα κεντρικό, όπου μπορείτε να συνδυάσετε τους χυμούς και να δημιουργήσετε δυνατότερα abilities. Το Mega-Juice ability, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε έναν από τους 22 οδηγούς, μπορεί να εκτελεστεί μόνο αν το κεντρικό tank είναι γεμάτο και το αποτέλεσμά του σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Τα γραφικά του All-Star Fruit Racing, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό είναι όμορφα, τα ζωντανά χρώματα, τα χαριτωμένα πλάσματα και τα άπειρα φρούτα που βρίσκονται πραγματικά παντού εμάς μας κέρδισαν. Αντίθετα οι χαρακτήρες-οδηγοί δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί αν και είναι εμπνευσμένοι από φρούτα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και στολές. Επίσης παρατηρήσαμε αρκετές φορές frame drops μικρής χρονικής διάρκειας, τα οποία συνέβησαν κυρίως κατά την έναρξη ή το τέλος των αγώνων οπότε δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες στο gameplay. Η μουσική είναι συμπαθητική, όμως δεν κινεί αρκετά το ενδιαφέρον, ενώ αντίθετα οι διάφοροι ήχοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν κόρνα στο όχημά σας είναι αστείοι και σπάνε τη μονοτονία των αγώνων με ευχάριστο τρόπο.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Xbox One.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.