Του έλειψε το 1-0 του Ιντέγε (pics)

Η ευκαιρία του Νιγηριανού στο 5’, οι 9 στους 11 του Παντελίδη στο Αρης-ΑΕ Λεμεσού, η ιστορία με τα 15 δοκάρια, η πολυθρόνα για έναν Αργεντινό, ο Αρης που έβγαλε σφρίγος και ζήτησε το ματς σε βάθος 90λεπτου

Εκείνο το γκολ στο 5’, με τη μεγάλη ευκαιρία του Ιντέγε, του έλειψε του Αρη. Οχι γιατί θα του έδιωχνε το άγχος. Ο Αρης δεν φάνηκε να είχε πρόβλημα με την πίεση στο ματς με την ΑΕ Λεμεσού. Εδειχνε να διαχειρίζεται το παιχνίδι και να το παίζει σε βάθος 90λεπτου. Εκείνο το γκολ στο 5’ του έλειψε γιατί ίσως να ανάγκαζε την κυπριακή ομάδα να ανοιχτεί λίγο παραπάνω. 

Το έχασε ο Ιντέγε. Συμβαίνει. Πέρα από αυτό όμως, ο Νιγηριανός (το έβαζε, το έχανε) με το αγωνιστικό του πάθος έδειξε ότι δεν μπήκε στον Αρη για να κοροϊδέψει. Δεν είναι ο “πολλά βαρύς” ή η βεντέτα που περιμένει από τους άλλους να παίξουν. Κι αυτό είναι σημαντικό δείγμα γραφής στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Κι ας έμεινε χωρίς γκολ. 
Ο Αρης χωρίς γκολ (που δικαιούταν) και χωρίς νίκη (που δικαιούταν) πάει για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Κύπρο απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει τη δύναμη που πάντα έχει ο “κορμός” στα ομαδικά αθλήματα. Οι ίδιοι με την προηγούμενη σεζόν έπαιζαν χθες και δεν έχασαν το “μυαλό” τους -παρά ελάχιστα- σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. 


Τα δοκάρια 

Δύο δοκάρια… Συνεχίζεται η ιστορία. Στα 15 δοκάρια σταμάτησε ο Αρης στο προηγούμενο Πρωτάθλημα, δεύτερος πίσω από την ΑΕΚ που είχε 17. Τα δύο χθεσινά πάντως ήταν θέμα τύχης διότι ούτε η εκτέλεση του Φετφατζίδη (40’) ήταν λάθος, ούτε του Ματίγια στο 87’. 
Ο Αρης ήταν γενικώς καλός κυρίως γιατί είχε υπομονή να ζητήσει το παιχνίδι. Εχει κενά βέβαια όπως π.χ. πρέπει να δουλέψει στη διατήρηση ρυθμού σε παραπάνω λεπτά.

Κάποια στιγμή χάθηκε (ειδικά στο β’ μέρος για 20 λεπτά) λες και τον αποκοίμησε η ανούσια (τότε) κατοχή της μπάλας που είχε φτάσει κοντά στο 70%.


Οι 9 στους 11

Εχει κι αυτός τον δικό του κορμό και του δίνει δύναμη. Οι 9 στους 11 ήταν από την προηγούμενη σεζόν. Και τα δύο νέα πρόσωπα, ο Σούντγκρεν και ο Ιντέγε με υψηλός βαθμός προσαρμογής.

Στο 19’ θα μπορούσαν οι δυο τους να υπογράψουν ένα γκολ, στη σέντρα του Σουηδού και στην κεφαλιά του Νιγηριανού. Και πολύ γρήγορα κερδίζει λεπτά συμμετοχής ο Σάσα. 


Τόνσο και Μαρτίνες

Στα κενά του Αρη το γεγονός ότι απέναντι σε μια κλειστή άμυνα δεν είχε πλαγιοκοπήσεις αλλά -κυρίως- το ότι είναι αναγκασμένος να περιμένει τον Τόνσο. 
Ελειψαν οι εμπνεύσεις από εκεί, έλειψαν οι αιφνιδιασμοί όπως π.χ. αυτός που έκανε (87’) λίγο μετά που μπήκε στο γήπεδο ο άλλος Αργεντινός, ο Μαρτίνες που βγήκε από τα δεξιά (υπεραριθμία) μαζί με τον Σούντγκρεν έκανε και μια προσποίηση όταν πήρε την μπάλα, αποσυντόνισε την αντίπαλη άμυνα και βρέθηκαν δύο ελεύθεροι. Ο ένας, ο Ματίγια, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο άλλος ο Ντιγκινί την έστειλε άουτ από το ρημπάουντ.

Αυτή η πολυθρόνα στην 11άδα είναι για έναν Αργεντινό που τώρα είναι ο Τόνσο. Ο Μαρτίνες καιροφυλακτεί. 
Η επιστροφή του Αρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια είχε το sold out και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που του άρμοζε. Δεν είχε όμως γκολ και είχε το 0-0. Και τώρα έχει τη ρεβάνς στην Κύπρο που θα κρίνει την πρόκριση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.