Λάτιν «πάρτι» πρόκρισης

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, «σκόρπισε» (4-0) τη Βικτόρια Πλζεν με σκόρερ τους Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Σεμέντο και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα βρει τη Μπασακσεχίρ.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε 4-0 την Πλζεν στη ρεβάνς για την β’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον το μοναδικό εμπόδιο που έχει μπροστά του με στόχο να επιστρέψει στους ομίλους της διοργάνωσης είναι η τουρκική Μπασακσερίρ.

Ο θρίαμβος των «ερυθρολεύκων» είχε λάτιν «χρώμα» (Γκιλιέρμε, Γκερέρο και Σεμέδο) και χτίστηκε πάνω στην επιμονή και το καθαρό μυαλό που επέδειξαν οι παίκτες του Μάρτινς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το γκάζι τέρμα πατημένο στο παιχνίδι, έκλεισε την τσεχική ομάδα στα καρέ της για ένα 20λεπτο, έχασε ευκαιρίες (με κυριότερη το δοκάρι του Γκιλιέρμε στο 2’), αλλά απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει την κυριαρχία του. Όσο όμως ο χρόνος περνούσε, η Πλζεν άρχισε να περιορίσει την ορμητικότητα της ελληνικής ομάδας. Το γεγονός αυτό σίγουρα δεν ήταν ενθαρρυντικό σημάδι ενόψει του δεύτερου 45λεπτου, αφού με βάση τη λογική θα γέμιζε με άγχος τους γηπεδούχους.

Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός είχε τόσο την φλόγα για να μπει ακόμα πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά και την αυτοκυριαρχία για να αποδειχτεί ουσιαστικός.

Αφού πρώτα προειδοποίησε τρεις φορές μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, κατάφερε να σπάσει το ρόδι στο 51’ με τον Γκιλιέρμε. Κόρνερ από τον Βαλμπουενά, γερό πάτημα από τον Βραζιλιάνο χαφ, με την κεφαλιά του να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Χρούτσκα.

Το γκολ με το οποίο η ελληνική ομάδα «αγκάλιασε» την πρόκριση ήρθε 18 λεπτά (69’) αργότερα και ήταν ένα… ποίημα. Η μπάλα έφτασε με υπέροχο συνδυασμό στον Γκερέρο κι εκείνος φρόντισε να βάλει την πινελιά του νικώντας τόσο τον προσωπικό του αντίπαλο όσο και τον τερματοφύλακα.

Έχοντας το 2-0 που του έδινε ασφάλεια στα χέρια του, ο Ολυμπιακός «λύθηκε» ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας το δεύτερο ημίχρονο σε παράσταση για έναν ρόλο, προς τέρψιν των φίλων του που γέμισαν το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το 3-0 ήρθε στο 73’ (κόρνερ Μασούρα, κεφαλιά Γκιλιέρμε) και το 4-0 στο 82’, πάλι από κόρνερ (Σεμέδο στο ριμπάουντ, έπειτα από σουτ του Χρούτσκα), για να κλείσει ιδανικά η βραδιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄Καμαρά), Γκερέρο (80′ Ελ Αραμπί).

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Χρούτσκα, Ρέζνικ, Πέρνικα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79′ Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56′ Κόβαριτς), Κόπιτς, Μίχαλικ (73′ Χόρι), Κρμέντσικ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.