Mutant Year Zero: Road to Eden – Deluxe Edition Review

This is not the port you are looking for.Το πόσο αγαπάμε το Mutant Year Zero το έχουμε δηλώσει...

This is not the port you are looking for.

Το πόσο αγαπάμε το Mutant Year Zero το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα. Πήρε ένα τιμιότατο 8 στο πρωτότυπο review μας, ενώ το DLC του μας εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο, διορθώνοντας τα μικρά προβλήματα που είχαμε με το main game. Παρ’ όλα αυτά η άφιξη της Deluxe Edition στο Nintendo Switch μας άφησε ελαφρώς αποκαρδιωμένους, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα μετριότατο port στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ας δούμε όμως πρώτα με τι έχουμε να κάνουμε εδώ, από άποψη περιεχομένου. H Deluxe Edition περιλαμβάνει το main game που κυκλοφόρησε για PC, PS4 και Xbox One τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και το Seeds of Evil DLC που έκανε το ντεμπούτο του στις 30 Ιουλίου, ταυτόχρονα δηλαδή με την Switch έκδοση. Όλο αυτό το πακέτο έρχεται στην τιμή των 45 ευρώ, η οποία είναι σίγουρα λογική αν και όχι εξαιρετική.

Για όσους ασχολήθηκαν με το Mutant Year Zero: Road to Eden σε κάποια άλλη πλατφόρμα, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο εδώ. Η μεταφορά στην υβριδική κονσόλα της Nintendo έγινε με μηδενικές επεμβάσεις στο περιεχόμενο και, δεδομένης της υψηλότατης ποιότητάς του, αυτό είναι κάτι θετικό. Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον τεχνικό τομέα, στον οποίον έγιναν βαρύτατες υποβαθμίσεις προκειμένου να καταφέρει να τρέξει στην -σαφώς πιο underpowered- κονσόλα της Nintendo.

To θετικό είναι ότι το Mutant Year Zero είναι τουλάχιστον playable. Το performance είναι απόλυτα ικανοποιητικό, με σταθερό frame rate, λογικής διάρκειας loading screens και σχεδόν μηδενικά κολλήματα, ενώ και ο χειρισμός έχει την ίδια ακρίβεια που είχε και στις υπόλοιπες εκδόσεις. Το αρνητικό είναι ότι για να επιτευχθεί αυτή η απόδοση τα γραφικά έγιναν σχεδόν αγνώριστα. Δεν υπερβάλλω εδώ, το άλλοτε πανέμορφο Mutant Year Zero μοιάζει με pixel art, αφήνοντάς με να αναρωτιέμαι τι πήγε στραβά.

Πέρα από την υπερβολικά χαμηλή ανάλυση, τόσο σε docked όσο και σε handheld mode, έχουμε να κάνουμε με απαράδεκτης ποιότητας textures, πλήρη αφαίρεση των lighting και water effects και πολλές άλλες υποβαθμίσεις στον οπτικό τομέα. Πέρα από το λυπηρό του τελικού αποτελέσματος, έχει και αντικειμενική επίπτωση στο gameplay, κάνοντας τα σεντούκια και τα scrap ακόμα πιο δύσκολα να τα διακρίνει κανείς, ενώ η creepy, post-apocalyptic ατμόσφαιρα που αποτελούσε την ραχοκοκαλιά του Mutant Year Zero έχει πάει και αυτή περίπατο. Επιπλέον, σε handheld mode η υπερβολικά μικρή γραμματοσειρά των menus θα σας κάνει να κολλήσετε την μύτη στην οθόνη προκειμένου να διακρίνετε τι στο καλό γράφει.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Funcom.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.