Philips 241B7QGJ Review

Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με σεβασμό προς το περιβάλλον.Το 2019 σηματοδοτεί την στροφή της...

Αυξήστε την παραγωγικότητά σας με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το 2019 σηματοδοτεί την στροφή της Philips προς μια πιο οικολογική προσέγγιση στην κατασκευή των οθονών της. Η Philips 252B9 που σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο review μας ήταν μια ενεργειακά αποδοτική οθόνη που κατανάλωνε μόλις 15W και παράλληλα ήταν κατασκευασμένη από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό (το υλικό της συσκευασίας της ήταν 100% ανακυκλώσιμο). Η εν λόγω οθόνη είχε λανσαριστεί στα τέλη Μαρτίου, δύο μήνες αργότερα μετά την 241B7QGJ. Η τελευταία μπορεί να περηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η πιο “πράσινη” οθόνη του πλανήτη, καθώς όχι μόνο έχει μικρότερη κατανάλωση από την 252B9, αλλά παράλληλα όλα τα πλαστικά μέρη της, το μεταλλικό σασί της και το υλικό της συσκευασίας της είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Η 241B7QGJ είναι επίσης κατασκευασμένη από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό έχοντας λάβει πιστοποίηση TCO Certified Edge και είναι απαλλαγμένη από επιβλαβείς ουσίες, όπως μόλυβδο, αλογόνα και πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).H 241B7QGJ, όπως και οι περισσότερες οθόνες της Philips, είναι εξοπλισμένη με μια εργονομική βάση στήριξης, που σας δίνει τη δυνατότητα να αυξομειώσετε το ύψος και την κλίση της οθόνης ή να την περιστρέψετε, έτσι ώστε να προσαρμόσετε το ύψος και τις γωνίες θέασης με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Πιο συγκεκριμένα, η SmartErgoBase της 241B7QGJ σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ύψος της οθόνης με εύρος 150 χιλιοστών, να ρυθμίσετε την κλίση της από -5 μέχρι 20 μοίρες, αλλά και να περιστρέψετε την οθόνη στον κάθετο άξονα κατά 90 μοίρες ή στον οριζόντιο από -175 μέχρι 175 μοίρες.

Το design της οθόνης είναι κομψό και μινιμαλιστικό, ενώ τα λεπτά bezels εξασφαλίζουν τον μέγιστο δυνατό χώρο θέασης και παράλληλα καθιστούν την 241B7QGJ ως μια ιδανική υποψήφια για ένα multi monitor set-up. Η “πράσινη” οθόνη της Philips είναι υπερπλήρης σε επίπεδο συνδεσιμότητας, καθώς συναντάμε μία μια είσοδο HDMI 1.4, μία είσοδο DisplayPort 1.2, μία είσοδο DVI, μία είσοδο VGA, μία είσοδο ήχου και μια έξοδο ακουστικών. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης συναντάμε και ένα USB hub, το οποίο περιλαμβάνει μια υποδοχή USB 3.1 (upstream) και τέσσερις ακόμη υποδοχές USB 3.1 (downstream) με μία εξ’ αυτών να υποστηρίζει fast charge για φόρτιση των συσκευών σας. Στο κάτω μέρος του βραχίονα στήριξης υπάρχει και μια ειδική υποδοχή για την διαχείριση των καλωδίων σας. Το μοναδικό μας παράπονο είναι ότι οι υποδοχές που βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης είναι κάπως δυσπρόσιτες. Ως εκ τούτου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές θα χρειαστεί είτε να περιστρέψετε την οθόνη κάθετα, είτε να την “σηκώσετε” στο μέγιστο δυνατό ύψος.

Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από δύο στερεοφωνικά ηχεία ισχύος 2W, τα οποία δυστυχώς έχουν κάκιστη απόδοση. Γενικώς πιστεύουμε ότι η ύπαρξη ενός σετ ηχείων σε ένα monitor, έστω κι αν αυτά έχουν αδιάφορη απόδοση, είναι καλοδεχούμενη. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η ποιότητα του παραγόμενου ήχου είναι απελπιστικά κακή. Αναγκαστικά λοιπόν θα χρειαστεί να καταφύγετε στην χρήση ενός καλού σετ ηχείων, μιας soundbar ή ενός headset.

Όπως και στην περίπτωση της 252B9, η πρόσβαση στις ρυθμίσεις της οθόνης γίνεται μέσω των πέντε κουμπιών που βρίσκονται στην κάτω δεξιά πλευρά του πάνελ. Η 241B7QGJ υποστηρίζει την λειτουργία LowBlue για τη μείωση του επιβλαβούς μπλε φωτός μικρού μήκους κύματος, αλλά και το EasyRead mode, το οποίο δίνει έναν ασπρόμαυρο χρωματισμό στην οθόνη, εξομοιώνοντας την εμπειρία ανάγνωσης μιας εφημερίδας. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την φωτεινότητα, την αντίθεση, την ευκρίνεια και την θερμοκρασία των χρωμάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. To OSD μενού υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, οπότε πολύ σύντομα θα εξοικειωθείτε πλήρως στην χρήση του.

Στην συγκεκριμένη οθόνη συναντάμε και τον PowerSensor αισθητήρα της Philips, o οποίος μεταδίδει και λαμβάνει ακίνδυνα σήματα υπερύθρων προκειμένου να καθορίσει εάν κάθεστε μπροστά από την οθόνη σας. Στην περίπτωση που απομακρυνθείτε από την οθόνη σας, ο αισθητήρας μειώνει αυτόματα την φωτεινότητα της οθόνης (με την προϋπόθεση ότι τον έχετε ενεργοποιήσει) περιορίζοντας το κόστος κατανάλωσης ενέργειας έως και 80% και επιμηκύνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής της οθόνης. H 241B7QGJ υποστηρίζει και την τεχνολογία LightSensor, η οποία μόλις ενεργοποιηθεί από το μενού της οθόνης ανιχνεύει το φως του περιβάλλοντος και ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης. Τέλος, υπάρχει και διακόπτης on/off, ο οποίος σας επιτρέπει να απομονώσετε τελείως την οθόνη από την παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος, για να αποφύγετε την λανθάνουσα κατανάλωση ενέργειας όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συσκευή φέρει ενεργειακή σήμανση A++ και καταναλώνει μόλις 11W.

Οι επιδόσεις της 241B7QGJ, με εξαίρεση την χαμηλή φωτεινότητα (250cd/m2), είναι παραπλήσιες με αυτές των υπολοίπων μόνιτορ της κατηγορίας της. Η οθόνη έχει να επιδείξει ένα 24-ιντσών πάνελ IPS τεχνολογίας με οπίσθιο φωτισμό W-LED, ανάλυσης 1.920×1.200 pixels με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz και λόγο αντίθεσης 1000:1. To IPS πάνελ εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές γωνίες θέασης, δηλαδή 178 μοίρες τόσο στον οριζόντιο, όσο και στον κάθετο άξονα. H ομοιομορφία της φωτεινότητας είναι εξαιρετική και οι όποιες αποκλίσεις παρατηρούνται κυμαίνονται σε αποδεκτά όρια. Η χρωματική πιστότητα (sRGB 102%, NTSC 87%) κρίνεται απλά ικανοποιητική. Με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz και χρόνο απόκρισης στα 5ms, η οθόνη δεν ενδείκνυνται για όσους ασχολούνται με τα eSports. Μπορείτε παρόλα αυτά να απολαύσετε τα Adventures ή τα RPG σας στη συγκεκριμένη οθόνη.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.