Η Epic απαντά στο bullying κατά των developer που της δίνουν exclusive

Τα πράγματα αγρίεψαν.H Epic κατέκρινε δημόσια "το bullying κατά συνεργατών, την προώθηση...

Τα πράγματα αγρίεψαν.

H Epic κατέκρινε δημόσια “το bullying κατά συνεργατών, την προώθηση υβριστικών συμπεριφορών και τα απαξιωτικά σχόλια σε άτομα που απλά έχουν μια διαφορετική γνώμη”. Τι συνέβη όμως; Οι developer του Ooblets έλαβαν χιλιάδες υβριστικά μηνύματα από παίκτες εξαιτίας του γεγονότος ότι έκλεισαν συμφωνία για exclusives με το Epic Store.

Σε ένα post που δημοσιεύθηκε στις 31 Ιουλίου, ο Ben Wasser, ένας εκ των δύο developer του Ooblets, ανακοίνωσε ότι το studio Glumberland έκλεισε αποκλειστικότητα στο PC με το Epic Store.

“Επειδή η Epic ακόμα δεν έχει το ίδιο μερίδιο αγοράς με τους ανταγωνιστές της, μας προσέφερε μία εγγύηση ότι θα καλύψει τα προσδοκώμενα κέρδη που θα είχαμε αν πουλάγαμε το Ooblets και στα υπόλοιπα store”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Αυτό μας αφαίρεσε ένα τεράστιο βάρος αβεβαιότητας που είχαμε, αφού αν μη τι άλλο το παιχνίδι δεν θα αποτύγχανε και δεν θα αναγκαζόμασταν να γυρίσουμε πίσω στους γονείς μας(όχι ότι δεν σας αγαπάμε μαμά και μπαμπά!). Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι χωρίς να φοβόμαστε. Τα χρήματα που θα πάρουμε θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε το παιχνίδι και να λάβουμε την απαραίτητη βοήθεια ώστε να κάνουμε μερικά πράγματα πιο κουλ”.

Αν και είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο developer περίμεναν αντιδράσεις, τίποτε δεν μπορούσε να τους προετοιμάσει γι’ αυτό το τεράστιο κύμα υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων που έλαβαν από πολλούς παίκτες οι οποίοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για τη συμφωνία με την Epic.

Τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί όμως, καθώς ψεύτικα Tweets τα οποία φαινόταν ότι είχε γράψει ο Wasser άρχισαν να διαδίδονται. Αυτά έλεγαν: “Οι gamers θα ήταν καλύτεροι μέσα σε θαλάμους αερίων”.

Ο ίδιος απάντησε σχετικά: “Δεν μπορούσα ούτε να διανοηθώ πως είναι να νιώθεις στόχος μίας τόσο μεγάλης βόμβας μίσους”.

Η Epic κατέκρινε δημόσια το bullying αυτό λέγοντας:

Εμείς στην Epic έχουμε μοιραστεί τις απόψεις μας σχετικά με τη βιομηχανία του gaming και τις εταιρείες που εργάζονται σε αυτήν. Υποστηρίζουμε λοιπόν τη δυνατότητα ολόκληρης της κοινότητας να μιλάει ελεύθερα και κριτικά σχετικά με όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων εμάς, του Store μας και των προϊόντων μας. Όταν κάποιος μοιράζεται μία σοβαρή άποψη, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Η ανακοίνωση του Ooblets τόνισε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα, το οποίο είναι η υποτίμηση του δημοσίου λόγου, η συντονισμένη δημιουργία και προώθηση ψευδών πληροφοριών συμπεριλαμβανομένων ψεύτικων screenshots και videos, τα οποία συνοδεύτηκαν από απειλές σε συνεργάτες μας.

Η Epic δουλεύει μαζί με πολλούς developer και άλλους συνεργάτες για να φτιάξει έναν κόσμο που θεωρούμε ότι θα είναι πιο υγιής και θα παρέχει περισσότερες επιλογές στο μέλλον. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον στόχο αυτό και θα στηρίξουμε σε αυτό τους συνεργάτες μας. Πολλά ευχαριστώ σε όλους εσάς που συνεχίζετε να μάχεστε για έναν υγιή δημόσιο διάλογο.

To θέμα της αποκλειστικότητας του Epic Store έχει αρχίσει να συζητιέται πολύ στην κοινότητα. Η εταιρεία έχει αρχίσει αργά αλλά αποφασιστικά να κλείνει συμφωνίες με όλο και περισσότερα studio εξασφαλίζοντας μάλιστα μέχρι και blockbuster games. Borderlands 3, the Outer Worlds, Remedy’s Control, Maneater, Afterparty είναι μερικά μόνο από τα επερχόμενα exclusive. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη Ubisoft με το Ghost Recon Breakpoint και το The Division 2.

Σχετικά με αυτούς που έχουν εκνευριστεί με την ομάδα του Ooblets, μερικοί φαίνεται να ανησυχούν σχετικά με το γεγονός ότι το Epic Store μπορεί να μην υποστηρίζει το νόμισμα της χώρας τους, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία πάντως έχει δημοσιεύσει όλες τις αλλαγές οι οποίες αναμένεται να έρθουν στο Store της. Πρόσφατα το Epic Store ξεκίνησε να υποστηρίζει το νόμισμα της Βραζιλίας ενώ σκοπεύει να προσθέσει και άλλες χώρες στους επόμενους 4-6 μήνες.

Πολλοί πάντως είχαν εκνευριστεί και με την αρχική ανακοίνωση των developer στην οποία ανέφεραν πως αντί οι παίκτες να εκνευρίζονται με τη συμφωνία με την Epic θα μπορούσαν να εκνευρίζονται με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το καινούργιο interface του Twitter.

O CEO της Epic πάντως, Tim Sweeney, είχε δηλώσει ότι τα exclusive αποτελούν τη μοναδική στρατηγική για να ρίξουν το 70/30 του Steam.

Εσείς, τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.