Τα “θέλω” του Μαρτίνς στον νέο Ολυμπιακό

Στην τακτική έχει ρίξει το βάρος της προετοιμασίας ο Πέδρο Μαρτίνς στο Ζέεφελντ και ο Νίκος Γαβαλάς αναλύει στο προσωπικό του blog το τι ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Το κομμάτι της τακτικής απασχολεί έντονα τον Πέδρο Μαρτίνς. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως δουλεύει πολύ πάνω σε αυτό τον τομέα, στη διάρκεια των προπονήσεων στο Ζέεφελντ. Αν και στη μοναδική προπόνηση της Πέμπτης που είχε διάρκεια – ρεκόρ χρόνου 2,5 ωρών, αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της στην ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών του.

Αλλά έπειτα, άνοιξε τα… τεφτέρια του, χωρίζοντας τους παίκτες του σε δύο ενδεκάδες (σε σύστημα 4-2-3-1 η μία και 4-4-2 η άλλη), για να αποκαλύψει τα «θέλω» του στο νέο Ολυμπιακού που ετοιμάζει και ο οποίος σύμφωνα με δημόσια τοποθέτησή του, θα είναι έτοιμος με την έναρξη της σεζόν. Είδαμε, λοιπόν, πως το πρέσινγκ τον απασχολεί πάρα πολύ. Αλλά δε θέλει μονοδιάστατη πίεση, αφού δούλεψε διαφορετικά σχέδια δράσης.

Αρχικώς, έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν πάρα πολύ ψηλά, έως και τον αντίπαλο γκολκίπερ. Σύστημα, το οποίο απαιτεί γρήγορες επιστροφές και προσοχή στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Εν συνεχεία, η πίεση ξεκινούσε δέκα μέτρα από τη μεγάλη περιοχή. Και εν κατακλείδι, δούλεψε και άμυνα κάτω από τη σέντρα. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο Μαρτίνς μιλούσε, εξηγούσε και ζητούσε προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Παράλληλα, το πρέσινγκ βοηθάει και στην βελτίωση της κυκλοφορίας της μπάλας. Δούλεψε πάνω και σε αυτό ο Πορτογάλος. Θέλει γρήγορες και σίγουρες πάσες σε μικρό χώρο, αλλά και συχνή ανάπτυξη από τα άκρα. Ποντάρει πολύ στην ταχύτατη ανάπτυξη από τις πτέρυγες. Μα πάνω από όλα, περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του αγωνιστική πειθαρχία. Τούτο μπορεί να αποδειχθεί ο θεμέλιος λίθος μία πετυχημένης σεζόν για το νέο «ερυθρόλευκο οικοδόμημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.