Ήττα στην Κροατία για την εθνική χάντμπολ

Την ήττα με 33-25 από την Κροατία γνώρισε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, στην αναμέτρηση που «άνοιξε» την αυλαία του 5ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Η αποστολή της ομάδας του Γιώργου Ζαραβίνα κόντρα στους -δις «χρυσούς» Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου του 2003- «Χρβάτσκι» ήταν εξαρχής δύσκολη, ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του και κράτησε χαμηλά την έκταση της ήττας.

Η ελληνική ομάδα στρέφει πλέον την προσοχή της στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με την Ολλανδία που θα διεξαχθεί την Κυριακή (16/10, 18:00) στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ παίρνουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση του EURO 2024, στην οποία προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης.

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα «ηνία» στο ματς και προηγήθηκαν 3-0, ενώ απέκτησαν προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο 10΄ (8-4). Η εθνική προσπάθησε να αντιδράσει και σιγά-σιγά «ψαλίδισε» τη διαφορά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στο γκολ με τέρμα του Τζηρά στο 19΄ (11-10), ενώ ο ίδιος παίκτης έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας με πέναλτι για τη «γαλανόλευκη» σε 13-13 στο 24΄. Στα έξι λεπτά που απέμεναν μέχρι την ανάπαυλα, όμως, οι Κροάτες πέτυχαν πέντε «αναπάντητα» γκολ, ενώ «βρήκαν δίχτυα» και λίγο μετά την έναρξη του β΄ μέρους, με αποτέλεσμα με τη συμπλήρωση του 31ου λεπτού να προηγούνται 19-13. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συντηρούσαν το προβάδισμά τους, η μέγιστη τιμή του οποίου ήταν τα εννέα γκολ (26-17 στο 42΄), και έφτασαν χωρίς πρόβλημα στη νίκη, με την οποία μπήκαν με το… δεξί στα προκριματικά του EURO.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μάριτς, Ντούβνιακ 2, Σάρατς 1, Κάρατσιτς 3, Μούσα, Τσίντριτς 1, Ματάνοβιτς 1, Μάντιτς 5, Λούτσιν 3, Γιαγκάνιατς 2, Κουζμάνοβιτς, Μαρτίνοβιτς 5, Σίπιτς, Σέγκο, Γκλάβας 6, Γέλινιτς 4.

ΕΛΛΑΔΑ: Κωστακίδης, Μπόσκος 1, Λιάπης 3, Μυλωνάς 3, Μάλλιος, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 4, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Δομπρής, Τζηράς 5, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 3, Αραμπατζής 3, Παπαντωνόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.