Απίστευτα ρεκόρ στο ποδόσφαιρο! (pics&vids)

Ποιος έχει τα περισσότερα γκολ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Ποιο ματς κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες κόκκινες;  

Υπάρχουν ρεκόρ, που σημειώθηκαν από παίκτες όχι τόσο γνωστούς στο ευρύ κοινό. Άγνωστοι σαφώς δεν είναι, αλλά δεν έχουν την φήμη, του Μέσι, Ρονάλντο, ή Ζιντάν. 

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου, είναι σχετικά απλή. Πελέ, Ρονάλντο, Μέσι.  

Κι όμως δεν είναι κανείς από τους τρεις!  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ 

Ο Γιόσεφ Μπίτσαν είναι αυτός που έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας σύμφωνα με το RSSSF! Ο Τσεχό-Αυστριακός πέτυχε περισσότερα από 948 τέρματα σε επίσημους αγώνες και συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών τουλάχιστον 1.812, τα δεύτερα υψηλότερα σύνολα στην ποδοσφαιρική ιστορία! Αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες, όμως Ραπίντ Βιέννης, Αντμίρα, Σλάβια Πράγας, Σοκόλ Βιτσκόβιτσε, Χράντετς Κράλοβε, Ντιναμό Πράγας, Σλόβαν Λίμπερετς, Ζμπρόγιοβκα Μπρνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ 

Πριν διαβάσετε την συγκεκριμένη αναφορά, μπορείτε να μαντέψετε πόσες κόκκινες θα μπορούσε να έχει δείξει ένας διαιτητής σε ένα ματς;  

Η λογική λέει πως θα μπορούσαν ν΄αποβληθούν τέσσερις από κάθε ομάδα, χωρίς να διακοπεί το ματς.  

Κι όμως, όσοι είχατε τη συγκεκριμένη λογική(μαζί και γω) κάνατε λάθος!  

Ο Αργεντινός διαιτητής, Νταμιάν Ρουμπίνο, κατάφερε να γράψει τ΄όνομά του στην ιστορία δείχνοντας 36 φορές την κόκκινη κάρτα!  

Σε ματς ανάμεσα στην Claypole και την Victoriano Arenas τους απέβαλε όλους!  

Ο συγκεκριμένος διαιτητής μάλιστα είχε ήδη ρεκόρ με 20 αποβολές σε ματς στην Παραγουάη!  

Το ματς στην ερασιτεχνική κατηγορία Πριμέρα Ντι Μετροπολιτάνα, ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχε μια αποβολή με δεύτερη μάλιστα κίτρινη κάρτα στο ημίχρονο ενώ στην ανάπαυλα υπήρξε και κόκκινη από τον διαιτητή για κακή συμπεριφορά. 

Να σημειώσουμε πως επειδή είναι ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, οι παίκτες δεν είναι επαγγελματίες, έχουν άλλες δουλειές και οι περισσότεροι γνωρίζονται στην καθημερινή τους ζωή. Πριν το ματς υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στους παίκτες που δεν βοήθησε στο παιχνίδι. Η Claypole νίκησε 2-0, όμως ο παίκτης που είχε αποβληθεί για την Voctoriano, έχοντας φορέσει τα πολιτικά του ρούχα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε αντίπαλό του. Κάπου εκεί χάθηκε η ηρεμία και τα αίματα πήραν…”φωτιά”. 

Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, κόσμος έγιναν…ένα και ο διαιτητής έπιασε δουλειά. Έδειξε σε όλους τους παίκτες την  κόκκινη κάρτα και ακολούθησαν οι παίκτες από τον πάγκο αλλά και το τεχνικό επιτελείο. Αποτέλεσμα; 36 αποβολές!  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 

Ρονάλντο; Μέσι; Μπίτσαν; Πελέ, Ζιντάν;  

Όχι, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο!  

Το ρεκόρ το κατέχει, ο άσημος Γάλλος, Τζαστ Φοντέν!  

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Σουηδία το 1958, ο Γάλλος κατάφερε σε έξι ματς να πετύχει 13 γκολ και να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο!  

Ο Κλόζε έχει 16, σε 24 ματς σε 4 Παγκόσμια Κύπελλα, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, 15 σε 19 ματς σε 5 Μουντιάλ, ο Γκερντ Μίλερ, 14 σε 13 ματς σε 2 Μουντιάλ!  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ 

Ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Σένι, έχει καταφέρει να κάνει πολλούς επιθετικούς, να τον ζηλέψουν! Ο παλιός τερματοφύλακας της Σάο Πάολο, πέτυχε 128 γκολ με φάουλ και πέναλτι!  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 

Ούτε ο Μπίτσαν, ούτε ο Φοντέν, παρά τα ρεκόρ τους δεν κατάφεραν να γράψουν τ΄όνομά τους στη λίστα με τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ σ΄ ένα ματς Μουντιάλ!  

Ο Ρώσος, Όλεγκ Σαλένκο, το 1994, σε ματς της Ρωσίας κόντρα στο Καμερούν, σκόραρε 5 γκολ και η ομάδα του κέρδισε 6-1. Πέτυχε ένα ακόμη γκολ μέχρι το τέλος του τουρνουά και μοιράστηκε την πρώτη θέση των σκόρερ με τον Χρίστο Σκόιτσκοφ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΓΚΟΛ 

Ο Αλί Νταεΐ είναι ο άνθρωπος που κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ με την Εθνική του ομάδα! 

Είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στον κόσμο στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου ανδρών με 109 γκολ που σημείωσε για το Ιράν, ένα επίτευγμα που αναφέρεται στο Guiness World Records!  

Πάντως τα περισσότερα γκολ με την Εθνική ομάδα, τα έχει πετύχει η Κριστίν Σινκλέρ για τον Καναδά! Έχει 185!  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ  

O Αχμέντ Χασάν είναι αυτός που έχει καταγράψει τις περισσότερες διεθνείς εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου! Ο γεννημένος στις 2 Μαΐου του 1974, Αιγύπτιος, πρώην ποδοσφαιριστής, μετράει 184!  

Στις γυναίκες, η Κριστίν Λίλι, έχει 325 με τις ΗΠΑ!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.