Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός απατεώνας που δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό! (photo)

Ο Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο, γνωστός και ως "Κάιζερ" κατάφερε να ξεγελάσει όλους τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που βρέθηκε, καθώς σε 20 χρόνια καριέρας, δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό!

Υπάρχουν παίκτες που γράφουν ιστορία με τις ποδοσφαιρικές τους ιστορίες στον αγωνιστικό χώρο, με τα γκολ που σημειώνουν, με τις συμμετοχές τους και τα κόλπα τους. Ακόμη και με το κόστος απόκτησής τους. 
Υπάρχουν άλλοι που κατάφεραν να γίνουν γνωστοί χωρίς να έχουν κάνει τίποτα από τα παραπάνω.  Ο Κάρλος Κάιζερ, κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο!

Από το 1979, έως το 1992 βρέθηκε σε όλες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές  ομάδες της Βραζιλίας όμως με μια διαφορά. Δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό!

Ο Κάρλος Κάιζερ(Κάρλος Ενρίκε Ραπόζο), με ψευδώνυμο «Κάιζερ», εξαιτίας της ομοιότητάς του με τον Κάιζερ του Γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντζ Μπεκενμπάουερ, ήταν ένας παίκτης που ήξερε με εξαιρετικό τρόπο να διαφημίζει τον εαυτό του και ταυτόχρονα να κοροϊδεύει με τρόπο που κανείς δεν μπορεί τις ομάδες που βρέθηκε. Ήταν ο άνθρωπος που λάτρευε το ποδόσφαιρο και δεν ήθελε να το παρακολουθεί από τις κερκίδες, αλλά από τον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα να πληρώνεται για να βρίσκεται εκεί. Βέβαια ήθελε να παριστάνει τον ποδοσφαιριστή, να ζει σαν ποδοσφαιριστής, να απολαμβάνει τη ζωή του ποδοσφαιριστή, να ζει μέσα στην πολυτέλεια αλλά να μην έχει καμία επαφή με τη «στρογγυλή θεά»
«Δεν λυπάμαι για τίποτα. Οι σύλλογοι έχουν εξαπατήσει τόσους ποδοσφαιριστές κάποιος έπρεπε να πάρει εκδίκηση», είναι τα λόγια του «Κάιζερ». Μάλιστα ξεκαθαρίζει πως αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα ήταν ακόμη πιο προσεκτικός ώστε να έπαιρνε καλύτερες ακόμη μετεγγραφές.

Το 1979, μετά από δοκιμαστικά στην Μεξικανική Πουέμπλα, εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας και γρήγορα αποκτήθηκε. Βέβαια όσο γρήγορα αποκτήθηκε άλλο τόσο γρήγορα αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα χωρίς να παίξει ούτε ένα λεπτό.  Το 1981, βρέθηκε στην Μποταφόγκο. Ναι καλά μαντέψατε, ούτε εδώ αγωνίστηκε. Ούτε για ένα λεπτό. Είχε ένα μεγάλο ταλέντο. Ήξερε να μαγεύει τον κόσμο με τον προφορικό του λόγο όπως επαληθεύει ο Μπεμπέτο, ήξερε να χειρίζεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και φυσικά να λέει εξαιρετικά ψέματα. Μάλιστα είχε γραφτεί άρθρο, το οποίο ανέφερε πως το Μεξικό του πρότεινε ν` αλλάξει υπηκοότητα για να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας.

Το Ίντερνετ τότε δεν υπήρχε και όλες οι πληροφορίες ήταν προφορικές. Σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να επαληθεύσει τις ιστορίες που σκαρφίζονταν, γι αυτό το βιογραφικό του  ήταν πλούσιο για τις υποψήφιες ομάδες. Σε αυτό που όλοι συμφωνούν, ήταν πως ήταν ένας πρόσχαρος χαρακτήρας που έκανε τους πάντες να χαμογελούν, έδινε σε όλους κουράγιο και όλοι τον ήθελαν για παρέα. 

Ο «Κάιζερ» δεν έμενε σχεδόν ποτέ πάνω από ένα χρόνο σε μια ομάδα. Η τακτική του ήταν να ζητά από τον προπονητή του χρόνο, ώστε να βρει την καλή του φυσική κατάσταση. Μόλις περνούσε ο καιρός και ξεκινούσε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και ως δια…μαγείας τραυματίζονταν, η τουλάχιστον προσποιούνταν πως είχε μυϊκό τραυματισμό, ώστε να χάνει τις προπονήσεις αλλά και τα επίσημα παιχνίδια. Πλήρωνε ακόμη και νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε να τον τραυματίσουν ελαφρά για να μην χρειαστεί ν` αγωνιστεί. Επειδή εκείνο τον καιρό δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός για την εξακρίβωση κάποιου τραυματισμού, ο «Κάιζερ» συνέχιζε να πληρώνεται…για να μην κάνει τίποτα. 
Όσες φορές κάποια ομάδα ήθελε να λύσει το συμβόλαιο μαζί του, τότε πήγαινε σε ένα φίλο του, οδοντίατρο, ο οποίος του έδινε γνωματεύσεις πως πράγματι ήταν τραυματίας. Με την συγκεκριμένη τακτική παρέμενε στις ομάδες, χωρίς να προπονείται και χωρίς να μπορεί κανείς ν` αποκαλύψει την καλοστημένη του απάτη!

Φυσικά παράλληλα με τις φυσικοθεραπείες, ή το πρόγραμμα αποθεραπείας, απολάμβανε την πολυτελή ζωή, με εξόδους σε κλαμπ, δίπλα σε πανέμορφες γυναίκες.  Ο «Κάιζερ» πέρασε την απάτητη του σε άλλο επίπεδο, όταν αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν παιχνίδι και προσποιούνταν πως μιλούσε στα Αγγλικά με μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους. Μέχρι τότε είχε περάσει από τις Πουέμπλα, Μποταφόγκο, Φλαμένγκο και Αζαξιό. Όταν ήταν στην Φλουμινένσε και κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του με τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, ο γιατρός της ομάδας που ήξερε Αγγλικά, ένας από τους ελάχιστους τότε που μιλούσε άλλη γλώσσα εκτός από Βραζιλιάνικα, κατάλαβε πως έλεγε ασυναρτησίες.  Πήγε στην Αζαξιό στη Γαλλία με τον σύλλογο να οργανώνει ανοιχτή προπόνηση ώστε να τον απολαύσει ο κόσμος. Ο μύθος της απατεωνιάς, για να γλιτώσει την προπόνηση, ξεκίνησε να κλωτσά τις μπάλες στον κόσμο, φιλώντας το σήμα της ομάδας. 

Είχε αποκτηθεί από την Μπάνγκου και λίγο έλειψε  ποδοσφαιρική του απάτη ν` αποκαλυφθεί. Ο πρόεδρος του συλλόγου που τον συμπαθούσε πολύ, απαίτησε να περάσει ως αλλαγή σε ένα ματς που η ομάδα του ήταν 2-0 πίσω στο σκορ. Ο «Κάιζερ» λίγο πριν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ενεπλάκη σε καυγά με τους οπαδούς και αποβλήθηκε αμέσως. Ο ίδιος δικαιολόγησε τον εαυτό του, λέγοντας πως άκουσε να βρίζουν τον πρόεδρο της ομάδας. Αποτέλεσμα; Το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για μισό χρόνο ακόμα και μάλιστα με αυξημένες απολαβές! 

Επέστρεψε στην Φλουμινένσε, έχοντας εξιστορήσει στις εφημερίδες πως ήταν πρώτος σκόρερ  της ομάδας για όσο καιρό παρέμεινε εκεί! Πέρασε ακόμη από Βάσκο Ντε Γκάμα, για να βοηθήσει ένα φίλο του με πρόβλημα στο ποτό ώστε να το ξεπεράσει, μιας και ο ίδιος δεν έπινε, το 1989 πήγε στην Ελ Πάσο Σιξσούτερς, την Αμέρικα και την Γκουαρανί. 
Έκλεισε την καριέρα του σε ηλικία 39 ετών στην Αζαξιό, εκεί που ισχυρίζεται πως αγωνίζονταν για κάποια 20λεπτα. 

Πλέον σε ηλικία 55 ετών, διηγείται την ποδοσφαιρική του απατεωνιά, όπου και αν τον καλούν. Μάλιστα έχει γίνει και ντοκιμαντέρ για την ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς παρέμεινε από 20 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, χωρίς ν` αγωνιστεί ποτέ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.