5 πράγματα που δεν ξέρετε για το «Crazy Rich Asians»

Το αμιγώς ασιατικής καταγωγής καστ έστειλε ένα μήνυμα στο Χόλιγουντ: έτσι γίνονται τα blockbusters! Διαβάστε το παρασκήνιο της ρομαντικής κομεντί που κέρδισε το στοίχημα κι έσπασε τα ταμεία!

Η Ρέιτσε, μία ασιατικής καταγωγής νεαρή καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δέχεται να συνοδεύσει τον Νικ, τον επιχειρηματία σύντροφό της, στη Σιγκαπούρη, να γνωρίσει την οικογένειά του και να παρευρεθεί στον γάμο του καλύτερου του φίλου. Μόνο που φτάνοντας εκεί, ανακαλύπτει ότι ο Νικ δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας, αλλά γόνος μιας ζάμπλουτης οικογένειας και ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της χώρας. Η γνωριμία με την πεθερά θα είναι λοιπόν επεισοδιακή, καθώς η αγέρωχη και σκληρή γυναίκα την αντιμετωπίζει ως κάποια που θέλει να καρπωθεί από το γιο της. Ταυτοχρονα, ο πλούτος και οι εκδηλώσεις που πρέπει να συμμετέχει παραμονές του γάμου, την ξεπερνούν.

Το «Crazy Rich Asians» (ελληνικός τίτλος «Τρελά Πλούσιοι») ξεκίνησε ως ιδέα για μία ασιατική ρομαντική κομεντί, αλλά σύντομα αποδείχθηκε κάτι πολύ παραπάνω: έγινε global κινηματογραφική επιτυχία και κινηματογραφικό φαινόμενο – επαναφέροντας το είδος της κωμωδίας διαφορετικών εθίμων και πολιτισμών στο προσκήνιο, σπάζοντας τα ταμεία και φτάνοντας μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες.

Διαβάστε 5 πράγματα για την παραγωγή:

Πρώτη ταινία μιας τριλογίας: Η ρομαντική κομεντί βασίζεται στο ομώνυμο best seller βιβλίο του Kevin Kwan που αποτελεί το πρώτο μέρος μίας λογοτεχνικής τριλογίας («Crazy Rich Asians», «China Rich Girlfriend», «Rich People Problems»)

Η δύναμη της διαφορετικότητας: Είναι η πρώτη χολιγουντιανή και αγγλόφωνη ταινία εδώ και 25 χρόνια που πρωταγωνιστούν αποκλειστικά ηθοποιοί ασιατικής καταγωγής – από τη Μισέλ Γεό, Κόνστανς Γου, Χένρι Γκόλντινγ μέχρι την Awkwafina. Η τελευταία φορά που μία χολιγουντιανή ταινία είχε αμιγώς ασιατικό καστ ήταν 25 χρόνια πριν, το 1993, με το «The Joy Luck Club». Είναι ενδεικτικό ότι οι New York Times αναφέρουν πως το «Crazy Rich Asians» αποτελεί για τους Ασιάτες ό,τι το «Black Panther» για τους Αφροαμερικανούς, αποδεικνύοντας τη δύναμη της διαφορετικότητας.

Γυρίσματα, καλλιτεχνική διεύθυνση, λάμψη! Η ταινία βασίζεται στη λάμψη της και γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες: Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Κουάλα Λουμπούρ κλπ. Οταν κυκλοφορησαν τα νέα ότι ετοιμάζεται μία τέτοια ταινία, οι μεγαλύτεροι designers θέλησαν να δώσουν τα τελευταία τους σχέδια υψηλής ραπτικής και να ντύσουν το καστ – από τον  as Ralph Lauren και τους Dolce & Gabbana, μέχρι τους οίκους Valentino και Dior. Η πρωταγωνίστρια Μισέλ Γεό, δάνεισε πολλά από τα κοσμήματα της προσωπικής της συλλογής στην ταινία. Το απίστευτο ξενοδοχείο που απεικονίζει η ταινία είναι επίσης αληθινό κι ονομάζεται «Marina Bay Sands». Είναι διάσημο γιατί έχει στην ταράτσα του την μεγαλύτερη infinity pool στον κόσμο.

Κερδισμένο στοίχημα: Με κόστος παραγωγής περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία έβγαλε κέρδη 235 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίων μέσα σε λίγους μήνες (μέχρι τον Οκτώβριο του 2018). Εσπασε κάθε ρεκόρ της πιο εμπορικής ρομαντικής κομεντί στο σινεμά της τελευταίας δεκαετίας.

To πρώτο σίκουελ είναι ήδη στα σκαριά: Δεν υπήρχε αμφιβολία – μετά τη συντριπτική επιτυχία της πρώτης ταινίας, η προπαρααγωγή του «China Rich Girlfriend» ετοιμάζεται πυρετωδώς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.