«Τhe Handmaid’s Tale» 5 πράγματα για τη πιο πολυσυζητημένη σειρά της χρονιάς

Kαμία άλλη τηλεοπτική σειρά δεν κατάφερε να είναι τόσο ανατριχιαστικά προφητική για την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Διαβάστε λεπτομέρειες για το δυστοπικό όραμα της Μάργκαρετ Ατγουντ που θα έπρεπε να είχε μείνει στη σφαίρα του φανταστικού αλλά... δεν.

Kαμία άλλη τηλεοπτική σειρά δεν κατάφερε να είναι τόσο ανατριχιαστικά προφητική για την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Διαβάστε λεπτομέρειες για το δυστοπικό όραμα της Μάργκαρετ Ατγουντ που θα έπρεπε να είχε μείνει στη σφαίρα του φανταστικού αλλά… δεν. 

Το 1985 η φεμινίστρια συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ γράφει ένα σκοτεινό μυθιστόρημα που αφηγείται ένα ακόμα σκοτεινότερο μέλλον: στην άκρατα μολυσμένη Αμερική που πλήττεται από μεγάλο ποσοστό υπογεννητικότητας (οι περισσότερες γυναίκες είναι στείρες), επιβάλλεται μία θεοκρατική δικτατορία που αφαιρεί όλα τα δικαιώματα των γυναικών (δουλειές, τραπεζικούς λογαριασμούς, ψήφο) και τις εξορίζει σε εργατικές αποικίες. Μόνο όσες γυναίκες θεωρούνται γόνιμες επιτάσσονται να παραμείνουν στα αστικά κέντρα. Χωρίς ταυτότητα ή προσωπικότητα, ντυμένες με πορφυρή στολή καλόγριας και ακούγοντας μόνο στο όνομα του ιδιοκτήτη τους («του-Φρεντ»), μένουν εσώκλειστες στα σπίτια αρχόντων της κυβέρνησης που οι γυναίκες τους είναι στείρες. Οι παράδοξες αυτές «παρακόρες» στις γόνιμες μέρες του μήνα βιάζονται από τον αφέντη (και τη γυναίκα του παρούσα). Γιατί η μοναδική τους χρησιμότητα είναι να φέρουν στον κόσμο τους κληρονόμους του. Η Ατγουντ στο βιβλίο και η ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που σάρρωσε βραβεία και διακρίσεις (8 ΕΜΜΥ και 2 Χρυσές Σφαίρες) διηγείται την στορία της παρακόρης «του-Φρεντ». 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.