5 πράγματα που θέλεις να μάθεις για τον Τζέραρντ Μπάτλερ

Η ζώνη «Hollywood Stars» είναι αφιερωμένη αυτό το μήνα στον Σκωτσέζο action hero που κατέκτησε το Χόλιγουντ. Πόσα ξέρεις για τον Λεωνίδα των «300»;

Ο άνθρωπος που έκανε διάσημο τον Σπαρτιάτη Λεωνίδα στα πέρατα της γης, έχει την τιμητική του τον Νοέμβριο στα κανάλια novacinema με ένα αφιέρωμα στις ταινίες του. 

Γοητευτικός, αρρενωπός και επιβλητικός ο (παρολίγο Τζέιμς Μποντ) ο 49χρονος σκωτσέζος έχει επιβληθεί στο Χόλιγουντ (αρχικά με ρομαντικές κομεντί και μετέπειτα ως full action hero), ενώ ταυτόχρονα δεν έχει απασχολήσει πολύ τους προβολείς ώστε να ξέρουμε αρκετά για αυτόν. 

Συγκεντρώσαμε 5 trivia για τη ζωή και την καριέρα του που θα σε εκπλήξουν:  

Καταγωγή Ο Τζέραρντ Τζέιμς Μπάτλερ, O μικρότερος από τα 3 παιδιά της Μάργκαρετ και του πράκτορα στοιχημάτων Eντουαρντ, γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1969 στο Πέσλι της Σκωτίας. Μεγάλωσε με αυστηρές ρωμαιοκαθολικές αρχές, περνώντας κάποια χρόνια στο Κεμπέκ του Καναδά, πριν επιστρέψει στο Πέισλι της Σκωτίας. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μικρός και οι σχέσεις με τον πατέρα του διακόπηκαν απότομα. Τον ξανασυνάντησε στα 18 του χρόνια, αλλά λίγο μετά ο πατέρας του πέθανε, αφήνοντάς του ένα μεγάλο κενό. 

Σπούδασε δικηγόρος. Ο Μπάτλερ δεν ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός. Δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης για να σπουδάσει δικηγόρος. Ηταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής γιατί ήταν πάντα δημοφιλής και αγαπητός. 

Τον ανακάλυψαν σ’ ένα… καφέ. Ο Μπάτλερ δούλευε σερβιτόρος σε καφέ του Λονδίνου, όταν τον πλησίασε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στίβεν Μπέρκοφ (μετέπειτα συμπρωταγωνίστησαν στο «Attila», 2001) και του πρότεινε ένα ρόλο για τη θεατρική παράσταση «Κοριολάνος» του Σαίξπηρ. Αμέσως μετά του πρότειναν και το ρόλο του «Ρέντον» (το ρόλο που έκανε διάσημο κινηματογραφικά ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) στη θεατρική διασκευή του «Trainspotting». Μετά από αυτό ξεκίνησε κι απογειώθηκε η καριέρα του Μπάτλερ. Ηταν όμως ήδη 25 χρονών. 

Star vs Rock Star. Ειρωνικά, αν κάποιος του έλεγε ότι θα γινόταν celebrity θα πίστευε ότι θα πετύχει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει rock star. Ο Μπάτλερ ήταν ο τραγουδιστής του σκωτσέζικου γκρουπ «Speed» και η μουσική ήταν πάντα η πρώτη του μεγάλη αγάπη. Μέχρι που η ζωή είχε διαφορετική γνώμη… 

Ο Λεωνίδας, οι «300» και το διάσημο… six-pack του! Παρόλο που είχε ήδη γίνει διάσημος (από το «Φάντασμα της Οπερας» η καριέρα του είχε απογειωθεί) το «300» του Ζακ Σνάιντερ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Ο Μπάτλερ ταυτίστηκε με τον Βασιλιά Λεωνίδα και η προετοιμασία του για να μπορέσει να γλιστρήσει στο σώμα ενός πολεμιστή δεν ήταν… ειδικό εφέ. Ολοι νομίζουν ότι το σμιλευμένο σώμα του, οι χτισμένοι μύες, οι κοιλιακοί του ήταν αποτέλεσμα CGI εφέ. Κι όταν το ακούει αυτό, ακόμα και σήμερα, εκνευρίζεται. «Με δουλεύετε; Οχι βέβαια! Ξέρετε πόση προπόνηση, πόση δίαιτα, πόσα βάρη έκανα για να μπορέσω να χτίσω αυτό το σώμα; Ακόμα έχω πόνους – στην πλάτη, στα γόνατά μου από αυτή την σκληρή προετοιμασία! Ηθελα να τιμήσω το ρόλο, να μοιάσω σε “Ελληνα θεό”. Ηθελα να είμαι, όχι μόνο να μοιάζω, δυνατός. Είχα δει ηθοποιούς να προσποιούνται σε τέτοιους ρόλους – ψηλά παιδιά, αλλά με αδύνατα μπράτσα, ή στομάχι και έλεγα “δεν είναι δυνατόν!” Εγώ ήθελα να φορέσω τον μανδύα του Λεωνίδα και να μοιάζω με λιοντάρι. Οπότε γυμνάστηκα όσο δεν έχει γυμναστεί άνθρωπος. Ολοι με θεωρούσαν τρελό. Μη μου λέτε λοιπόν ότι οι κοιλιακοί μου ήταν ειδικά εφέ!» 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.