5 trivia για το «Wonder» με την Τζούλια Ρόμπερτς

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια επιστρέφει με ένα δράμα που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εσείς, πόσα γνωρίζετε για το «Θαύμα»;

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Tσμπόσκι (μετά την επιτυχημένη μεταφορά του βιβλίου «The Perks of Being a Wallflower» / «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο») επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, διασκευάζοντας ένα ακόμα best seller: το «Θαύμα», («Wonder», 2012) της Ρ. Τζ. Παλάσιο.

Μαζί του, κάνει και την επιστροφή της η Τζούλια Ρόμπερτς στο ρόλο της μητέρας ενός μικρού αγοριού με σύνδρομο Treacher-Collins (Treacher-Collins syndrome), το οποίο αναφέρεται και ως σύνδρομο γναθοπροσωπικής δυσόστωσης.

Ο μικρός Ογκι παίρνει πολλή αγάπη από την μαμά και τον μπαμπά του (Ooυεν Γουίλσον), όμως τώρα πρέπει να πάει σχολείο και να αντιμετωπίσει τον έξω κόσμο, ο οποίος δεν είναι πάντα ανεκτικός στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Θα μπορέσει να διεκδικήσει την κανονικότητά του ως ένα απλό μικρό αγόρι;

Διαβάστε 5 trivia για την ταινία:

Bασισμένο σε αληθινό περιστατικό. Ή μάλλον εκατοντάδες αληθινά περιστατικά, καθώς τα παιδιά με σύνδρομο Treacher-Collins δεν είναι, δυστυχώς, κάτι σπάνιο πια. Η συγγραφέας  Ρ. Τζ. Παλάσιο έγραψε το βιβλίο, όταν συνάντησε ένα τέτοιο παιδί με το γιο της στην παιδική χαρά κι ο γιος της έκλαιγε όλο το βράδυ. Επρεπε να του εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται να αισθάνεται λύπηση για το άλλο παιδάκι, μόνο αγάπη κι αποδοχή. Σε κανέναν δεν αξίζει λύπηση, αλλά ενσυναίσθηση.

To αγόρι στο… δωμάτιο.  O πρωταγωνιστής στην ταινία είναι ο Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, το μικρό αγοράκι από το οσκαρικό «Room». Για να προετοιμαστεί για το ρόλο επισκέφθηκε με την οικογένειά του ένα κέντρο αποκατάστασης παιδιών με  σύνδρομο Treacher-Collins. Εκανε φίλους, έπαιξε μαζί τους, κατάλαβε ότι κάτω από το παραμορφωμένο πρόσωπο, όλα τα άλλα που δε κάνουν παιδί παραμένουν ίδια. Για να μεταμορφωθεί στον Ογκι χρειαζόταν να κάθεται κάθε μέρα 2.5 ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ (προσθετικό πηγούνι και κόκκαλα έπρεπε να κολλήσουν, να καλυφθούν και να προστεθεί και μία ειδική περούκα).

Ο αγαπημένος μας εξωγήινος Νο1.  O Ντέιβιντ Μπόουι έχτισε την καριέρα του ως «ο αγαπημένος εξωγήινος» των φανς του. Δήλωνε πλάσμα απόκοσμο και αλλόκοτο (με ένα μάτι γαλάζιο κι ένα καστανό), αλλά κι έναν τρόπο ζωής που δεν συμβάδιζε με τις νόρμες των 70ς. Ο μικρός Ογκι έχει ένα ψευδώνυμο στην ταινία – «Major Tom», από το διάσημο τργούδι του Μπόουι. Οχι τυχαία.

Ο αγαπημένος μας εξωγήινος Νο2.  Πολλοί το είδαμε, λίγοι το καταλάβαμε: το ποδηλατάκι που καβαλάει ο μικρός Ογκι είναι το ίδιο ποδήλατο του «Ελιοτ», του πρωταγωνιστή του «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος». Πόσο γλυκιά λεπτομέρεια…

Pretty Woman forever! Η Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να μεγάλωσε, αλλά παραμένει για πάντα όμορφη – μέσα έξω. Με τις ευαίσθητες επιλογές της και το τεράστιο, λαμπερό της χαμόγελο. Σε μία σκηνή της ταινίας κάνει μία διακριτική αναφορά στο «Pretty Woman»: όταν ο σύζυγός της (Οουεν Γουίλσον) της κάνει ένα δώρο κι εκείνη ανοίγει το πακέτο σκασμένη στα γέλια, ακριβώς όπως με το κόσμημα που της δίνει ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία του 1990. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.