5 trivia για το «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» του Κλιντ Ιστγουντ

Βασισμένη σε πραγματικό τρομοκρατικό χτύπημα και με πρωταγωνιστές τους πραγματικούς επιβάτες εκείνου του τρένου, η νέα περιπέτεια του Κλιντ Ιστγουντ έρχεται στα κανάλια novacinema!

Tα τελευταία χρόνια, ο Κλιντ Ιστγουντ μοιάζει εθισμένος στην κινηματογραφική μεταφορά αληθινών ιστοριών. Από το «American Sniper» μέχρι το «Sully», σχεδόν όλες οι σκηνοθετικές του απόπειρες της τελευταίας δεκαετίας βασίζονται σε περιστατικά που έχουν συμβεί και σε προσωπικότητες της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, με το «Αναχώρηση για Παρίσι 15:17», ο Ιστγουντ μάς μεταφέρει στις  21 Αυγούστου του 2015 και σε μία τρομοκρατική απόπειρα σε τρένο που κατευθυνόταν προς το Παρίσι: τρεις νεαροί Αμερικανοί, ο σπουδαστής κολεγίου Αντονι Σάντλερ, ο Αλεκ Σκαρλάτος της Εθνοφρουράς του Ορεγκον και ο αεροπόρος της πολεμικής αεροπορίας, Σπένσερ Στόουν, κατάφεραν να εξουδετερώσουν και να παραδώσουν στις γαλλικές αρχές έναν βαριά οπλισμένο Μαροκινό τρομοκράτη που επιβιβάστηκε στο τρένο Thalys #9364, με το οποίο ταξίδευαν από το Αμστερνταμ αποτρέποντας έτσι ένα πιθανό μακελειό.

Διαβάστε 5 trivia:

Να μιλήσουμε με νούμερα: Αυτή είναι η 36η ταινία που σκηνοθετεί ο Κλιντ Ιστγουντ. Τη γύρισε σε ηλικία 87 ετών. Εχει διάρκεια 94 λεπτά και κρατά το ρεκόρ της πιο σύντομης ταινίας του Ιστγουντ. Η προηγούμενη ήταν το «Sully», διάρκειας 96 λεπτών.

Πρωταγωνιστές, οι πραγματικοί ήρωες: Ο Ιστγουντ πήρε την απόφαση να παίξουν στην ταινία τους εαυτούς τους οι πραγματικοί άνθρωποι που έζησαν το περιστατικό, αντί να βρει ηθοποιούς όπως συνηθίζεται σε μεταφορές μίας αληθινής ιστορίες. Οπότε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δείτε τους πραγματικούς ήρωες:  Αντονι Σάντλερ, ο Αλεκ Σκαρλάτος και Σπένσερ Στόουν.

Ο «Γάλλος»: Στην πραγματική ιστορία, ο πρώτος άνθρωπος που επιθέτηκε κι ακινητοποίησε τον τρομοκράτη ήταν ένας γάλλος επιβάτης. Ομως με παράκληση του ίδιου το όνομά του δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα και αρνήθηκε επίσης το μετάλλιο τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλίας. Η αιτιολογία του ήταν ότι φοβήθηκε ότι θα τον κυνηγήσει η μουσουλμανική κοινότητα στο μέρος που μένει στο Παρίσι. Φοβήθηκε ότι θα είχε αντίποινα.

Δεν είχε άδικο. Παρόλο που ο φόβος του γάλλου επιβάτη μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση υπερβολικός, συνέβη κάτι που τον επιβεβαιώνει. Δύο περίπου μήνες μετά το περιστατικό στο τρένο, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον Σπένσερ Στόουν στο Σακραμέντο όπου μένει. Παρόλο που δεν διασταυρώθηκε ποτέ αν η επίθεση είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα, δεν μπορεί κανείς να μην συνδέσει τα τόσο κοντινά γεγονότα.

Kρυμμένοι θησαυροί. Ο Κλιντ Ιστγουντ έχει κρύψει στην ταινία μερικές αυτοαναφορές. Για παράδειγμα, προσέξτε καλά το παιδικό δωμάτιο του Σπένσερ Στόουν στο flash back με τις παιδικές σκηνές – θα δείτε το πόστερ του «Γράμματα από τη Νήσο Iwo Jima», του αριστουργήματος του Κλιντ Ιστγουντ. Επίσης, ένας επιβάτης φορά μπλουζάκι του «Pale Rider» με τη φωτογραφία του Ιστγουντ ως στάμπα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.