5 λόγοι για να δούμε τις Χρυσές Σφαίρες

Το μεγαλύτερο πάρτι του Χόλιγουντ είναι και φέτος στη Nova. Τα Golden Globes 2019 ανοίγουν την αυλαία των βραβείων και φέτος έχουμε 5 (τουλάχιστον) λόγους να μην χάσουμε την λαμπερή τους απονομή. Ναι, ο ένας είναι ο Γιώργος Λάνθιμος.

Oι διάσημες πλέον Χρυσές Σφαίρες είναι τα βραβεία της Ενωσης των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ και θεωρούνται προάγγελος των Οσκαρ: συνήθως δείχνουν τις τάσεις (δηλαδή τι θα ψηφίσει και η Οσκαρική Ακαδημία σε κάθε κατηγορία), «κλειδώνουν» τα προγνωστικά ή… ανατρέπουν τα πάντα!

Εχουν όμως και δύο ιδιαιτερότητες που τις ξεχωρίζουν από τα Οσκαρ: α) βραβεύουν και τηλεοπτικές σειρές (όχι μόνο ταινίες) και β) στις κινηματογραφικές κατηγορίες, χωρίζουν τις ταινίες σε δράμα & κωμωδία. Ετσι βραβεύουν διπλές ταινίες και διπλές ερμηνείες, μπερδεύοντας την τράπουλα στο ποιος θα καταλήξει στην τελική οσκαρική ευθεία.

Πάνω από όλα όμως είναι τα… μεθυσμένα βραβεία. Οι σταρ δεν κουβαλούν το άγχος των Οσκαρ, πίνουν τρώνε και λένε ευχαριστήριους λόγους  που μένουν ιστορικοί.

Για αυτό οι Χρυσές Σφαίρες δικαίως αποκαλούνται «το χολιγουντιανό πάρτι της χρονιάς».

Διαβάστε 5 λόγους γιατί, ειδικά φέτος, η απονομή των 76ων Golden Globes θα είναι άχαστη:

Γιώργος Λάνθιμος: Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου έκανε την μεγάλη του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας το Σεπτέμβριο, από όπου έφυγε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (για την Ολίβια Κόλμαν), αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή. Υποψηφιότητες, βραβεία, λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, εξώφυλλα στα μεγαλύτερα χολιγουντιανά περιοδικά, πρωταγωνιστής στα προγνωστικά που κυκλοφορούν στα social media – ο Λάνθιμος μοιάζει να κάνει ήδη το γύρο του θριάμβου και τα στοιχήματα τον θέλουν να περπατά και στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Πρώτη στάση όμως οι Χρυσές Σφαίρες! Πέντε υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες και οι 3 του πρωταγωνιστριες: Ολίβια Κόλμαν, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις. Σίγουρα κάποια θα φύγει με τη Σφαίρα, ενώ δεν αποκλείεται και η ίδια η ταινία να πάρει το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία της Κωμωδίας. Πόσο golden στιγμή θα είναι πράγματι αυτή!

Πρωτιές και ρεκόρ: Από τον Μπράντλεϊ Κούπερ που πέρασε για πρώτη φορά πίσω από τις κάμερες κι έτσι… γεννήθηκε ένα μεγάλο αστέρι (να το θυμηθείτε: το «A Star is Born» θα φύγει με πάρα πολλά βραβεία φέτος κι όχι μόνο για την Lady Gaga), μέχρι την πρώτη ταινία που χρηματοδοτήθηκε και γυρίστηκε για τη μικρή οθόνη αλλά έχει κλέψει όλα τα βραβεία της μεγάλης (το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, σε παραγωγή Netflix, που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας και μάλλον θα τερματίσει και με το Οσκαρ) φέτος τα βραβεία θα γράψουν Ιστορία με μεγάλες πρωτιές.

Sharp Objects: Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, θα επαναλάβει την επιτυχία του «Big Little Lies» η νέα μεγάλη σειρά της ΗΒΟ και των καναλιών novacinema και φέτος; Θα είναι η σπουδαία Εϊμι Ανταμς η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία του Α Γυναικείου ρόλου;

Γουφ! Ποντάρουμε στο «Νησί των Σκύλων» Η νέα animation ταινία του Γουές Αντερσον έκλεψε πέρσι τις καρδιές μας και το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Στις Χρυσές Σφαίρες βρίσκεται διπλά υποψήφιο: και στην πεντάδα του animation, αλλά και για τη μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά. Θέλουμε να κερδίσει και στα δυο! Και σας κλείνουμε από τώρα ραντεβού: το  Φεβρουάριο η πανέξυπνη και τρυφερή ταινία θα κάνει και την μεγάλη της πρεμιέρα στα κανάλια novacinema.

Σάντρα Ο και Αντι Σάμπεργκ: άξιοι παρουσιαστές; Eχουμε πολύ μεγάλη περιέργεια για το δίδυμο παρουσιαστών. Ούτε μπορούμε να φανταστούμε τι θα βγει από αυτό το εκρηκτικό μείγμα. Από τη μία ο αχαλίνωτος Αντι Σάμπεργκ (απόφοιτος της μεγάλης Saturday Night Live σχολής και χρόνια πρωταγωνιστής του «Brooklyn Nine-Nine») με το αιρετικό του χιούμορ, από την άλλη η ανελέητα κυνική Σάντρα Ο (την γνωρίσαμε στο «Grey’s Anatomy», την αγαπήσαμε ξανά φέτος στο «Killing Eve»). Πόσο πολιτικός θα είναι ο σχολιασμός τους στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Πόσο καυστική θα είναι η κριτική τους για τη σύγχρονη showbiz (θα ακολουθήσουν τα ίχνη των Ρίκι Τζερβέις και Τίνα Φέι;) Ανυπομονούμε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.