5 πράγματα που δεν ξέρετε για «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης»

Αλλος συγγραφέας, άλλος σκηνοθέτης κι άλλο... (σπουδαίο) κορίτσι να ερμηνεύει το κορίτσι. Η Λίσμπετ Σαλάντερ επιστρέφει στο reboot-σίκουελ που κάνει πρεμιέρα στα κανάλια novacinema.

Αρχικά, τα best seller βιβλία της σειράς Millennium του Στιγκ Λάρσον γνώρισαν την αντίστοιχη σκανδιναβική τριλογία ταινιών (με πρωταγωνίστρια τη Νούμι Ραπάς) ως την κινηματογραφική μεταφορά τους.

Μετά, ήρθε ο Ντέιβιντ Φίντσερ (τολμάμε να πούμε «ο Αλφρεντ Χίτσκοκ της εποχής μας») και «Το Κορίτσι με το Τατουάζ» πήρε την (γκοθ, σκοτεινή) μορφή της Ρούνι Μάρα, ενώ ο Ντάνιελ Κρεγκ έβαλε πλάτες ως «Μίκαελ Μπλόμκβιστ».

Σήμερα, αλλάζουν πάλι όλα: όχι ο Λάρσον, αλλά ο ο Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ υπογράφει το τέταρτο βιβλίο, ο ουρουγουανικής καταγωγής Φέντε Αλβάρεζ («Μην Ανασαίνεις») παίρνει τη σκηνοθετική σκυτάλη, ενώ κάτω από τη δερμάτινη στολή της Ducati μηχανής του Κοριτσιού γλιστράει μία «βασίλισσα» – η Κλερ Φόι (του «The Crown»).

Nαι, αυτή η παραγωγή έχει πολύ παρασκήνιο. Διαβάστε 5 πράγματα για «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης»:

Δεν στηρίζεται σε βιβλίο του Στιγκ Λάρσον  O Λάρσον είχε σκοπό να γράψει 10 βιβλία συνολικά με ηρωιδα την Λίσμπετ Σαλάντερ. Δεν πρόλαβε. Μετά τον θάνατό του, οι σημειώσεις του παρέμειναν στην κατοχή της συντρόφου του, Εβα Γκάμπριλσον. Επειδή όμως δεν είχαν ποτέ παντρευτεί επίσημα, τα δικαιώματα της υπογραφής του πέρασαν στον πατέρα του και στον αδελφό του. Τα δύο μέρη δεν συμφώνησαν ποτέ, κι έτσι η οικογένεια προσέλαβε έναν άλλον συγγραφέα, τον Ντέιβιντ Λάγκερκραντζ, για να εμπνευστεί τη συνέχεια της ιστορίας της Λίσμπετ. «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» είναι βασισμένο στο τέταρτο βιβλίο. 

Κλερ Φόι: υπόκλιση στην Βασίλισσα. Ο σκηνοθέτης, Φέντε Αλβάρεζ, ομολόγησε ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της Κλερ Φόι και την ήθελε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, από τότε που την είδε στο τηλεοπτικό «The Crown» (2016). Kαι η ίδια όμως ήταν φαν των Millenium βιβλίων, οπότε άρπαξε την ευκαιρία να συνεχίσει τον θρύλο της Λίσμπετ, μετά την Ρούνι Μάρα. Με δάσκαλο φωνητικής και γλωσσολογίας τον Γουίλιαμ Κόνατσερ (ο οποίος την καθοδήγησε και στο ρόλο της ως Βασίλισσα Ελισάβετ) απέκτησε την σουηδική της προφορά. Εκοψε άτεχνα τα μαλλιά της μόνη της κι άνισα (καθώς ήθελε να δείξει πόσο αγρίμι είναι η Λίσμπετ), έμαθε να οδηγεί μηχανή κι εμπνεύστηκε η ίδια τα piercing της ηρωίδας της. Η δερμάτινη στολή που φοράει με τη μηχανή της είναι εμπνευσμένη από την «Νύφη» της Ούμα Θέρμαν στο «Kill Bill».

Do it like Brando! Ο Αλβάρεζ τής ζήτησε μόνο ένα πράγμα: να μελετήσει τις ερμηνειές του Αλ Πατσίνο και του Μάρλον Μπράντο, ως σημείο αναφοράς.

Τα υπόλοιπα… κορίτσια. Πριν η Κλερ Φόι δεχθεί το ρόλο, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός. Το στούντιο είχε περάσει από οντστιόν μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα – από την Νάταλι Πόρτμαν και στην Σκάρλετ Τζοχάνσον, μέχρι τη Φελίσιτι Τζόουνς και την Αλίσια Βικάντερ.

Tattoo. To τατουάζ του δράκου στην πλάτη της Λίσμπετ είναι το σήμα-κατατεθέν της. Καμία όμως από τις πρωταγωνίστριες που την ερμήνευσαν στο σινεμά δεν έχει ακριβώς το ίδιο. Της Κλερ Φόι είναι ένας δράκος εμπνευσμένος από τη Σκανδιναβική μυθολογία. Η Φόι δεν αγαπούσε τα τατουάζ, μέχρι να παίξει αυτό το ρόλο. Οταν τελείωσε η ταινία όμως, έκανε μία σειρά από δικά της που τα εμπνεύστηκε ως Λίσμπετ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.